To, co potrafią zaprojektować i stworzyć Skandynawowie, przeszło do legendy designu wszechczasów. Nawet, jeśli mowa o prostej desce kuchennej, ten sprzęt zawsze będzie wyglądał luksusowo.
Marka Skagerak Denmark, znana ze swojej miłości do drewna teakowego, po raz kolejny pokazuje, z jakim pietyzmem i zaangażowaniem podchodzi do tego niezwykle twardego, odpornego na czynniki zewnętrzne drewna.
Masywne, potężne deski, chciałoby się powiedzieć - bloki do krojenia - stworzone zostały z łączonych opatentowaną przez markę Skagerak metodą Trip Trap kawałków drewna teakowego. Okazuje się, że ta metoda scalania wielu elementów drewna daje niesamowite efekty. Korzystamy z desek Skagerak już od 2008 roku i nigdy nie zdarzyło nam się, by deska rozszczepiła się, czy pękła.
Te piękne, brązowo-miodowe, reprezentacyjne deski kuchenne idealnie sprawdzają się też, jeśli przychodzi potrzeba eleganckiego serwowania wędlin, serów, koreczków, tartinek, czy sushi.