Madura Plus - Nieprzywierająca, granitowo-tytanowa patelnia, Ø 28 cm, Zwilling

349
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Tradycja zobowiązuje. Do tej zasady stosuje się niemiecki koncern Zwilling, który powstał w 1731 roku, czyli ma za sobą niezwykle długi kawał historii. Ten producent nadąża za współczesnymi trendami w produkcji wysokiej klasy patelni. Nieustannie udoskonala też sprawdzone technologie. Wszystko po to, by smażenie było zdrowsze, prostsze i bardziej satysfakcjonujące.

Patelnie z linii Madura Plus, wyposażone w udoskonaloną, bo utwardzoną tytanem powłokę Duraslide Granite, pokażą Ci, co znaczy smażenie na kilku kroplach tłuszczu. Dzięki nowoczesnej, 4-krotnie nakładanej, bezpiecznej dla zdrowia powłoce poczujesz, jak ciekawie potrafią smakować nawet znane Ci od lat potrawy.

Na tej wolnej od wszelkich szkodliwych substancji i pochodnych teflonu powłoce usmażysz mięsa, ryby, warzywa, jajka, jajecznicę, omlety, czy placki. Ograniczy Cię tylko wyobraźnia i graniczna temperatura smażenia - 230 stopni. Ważne jest, byś jej nie przekraczał, gdyż wtedy powłoka Duraslide Granite może zacząć nieco przywierać.

Zwilling jest dumny ze swojego patentu, gdyż, jak zbadał, powłoka Duraslide Granite jest aż 40 razy bardziej odporna na ścieranie, niż klasyczne powłoki nieprzywierające zawierające PTFE.

Patelnie Madura Plus powstają we Włoszech, w zaawansowanej fabryce marki Ballarini, należącej do grupy koncernu Zwilling. Szkielet patelni z powłoką Duraslide Granite stworzony jest z kutego na zimno, bezpiecznego dla zdrowia i smażonych produktów aluminium. Ten wytrzymały i doskonale przewodzący ciepło materiał świetnie współpracuje z nowoczesną powłoką nieprzywierającą.

Warto dodać, że wyposażona w stalowe dno patelnia Madura Plus będzie działać na wszystkich typach kuchenek, wraz z indukcją. A, by patelnia cieszyła Cię swoimi doskonałymi właściwościami, Zwilling wyposażył ją w ciekawy, bo nienagrzewający się uchwyt Stay-Cool.

Jeśli życzysz sobie dobrać do patelni Madura Plus pokrywkę, znajdziesz ją pod produktem, na samym dole strony.

MADURA PLUS MARKI ZWILLING
I 40-KROTNIE TRWALSZA
POWŁOKA NIEPRZYWIERAJĄCA

  • nieprzywierająca, granitowo-tytanowa powłoka ceramiczna Duraslide Granite
  • 40 razy odporniejsza na ścieranie niż klasyczne powłoki nieprzywierające
  • bez związków teflonu
  • do smażenia z minimalną ilością oleju w maksimum 230 stopniach
  • szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze specjalnego stopu stali działającego również na indukcji
  • nowoczesny, nienagrzewający się uchwyt Stay-Cool

PATELNIE MADURA PLUS
NA WSZYSTKIE TYPY KUCHENEK
I DO PIEKARNIKA

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Rozsmakuj się w smażeniu na patelniach Madura Plus marki Zwilling

  • Smakosze kotlecików z jajek i ubijanej piany docenią zalety smażenia tak delikatnych dań z minimalną ilością tłuszczu. Pomoże w tym niemiecka patelnia Madura Plus z nieprzywierającą, granitowo-tytanową powłoką.
  • Na patelni Madura Plus udadzą się wszelkie typy mięs, ryb, czy owoców morza. Możesz je najpierw krótko i delikatnie obsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu, a później podpiec w piekarniku.
  • Ta patelnia sprawdzi się świetnie przy smażeniu naleśników, placuszków, jajek sadzonych, czy omletów dla całej, dużej rodziny.

Materiał

  • wewnątrz - 4-krotnie nakładana granitowo-tytanowa powłoka nieprzywierająca Duraslide Granite
  • na zewnątrz - zabezpieczający szkielet lakier na bazie wody
  • grube dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego na zimno aluminium
  • indukcyjne dno z ferromagnetycznego stopu
  • uchwyt - nieprzewodzące ciepło tworzywo sztuczne

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 21 cm
  • wysokość ścianek - 5,3 cm
  • długość wraz z uchwytem - 51 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

WŁOSKO-NIEMIECKI POMYSŁ
NA ZDROWE SMAŻENIE
W NOWYM STYLU

Kiedy włoska marka Ballarini dołączyła do grupy kapitałowej niemieckiego koncernu Zwilling, dwie firmy odmieniły sposób myślenia o nowoczesnym, zdrowym smażeniu. Połączyły swoje patenty oraz technologie i w efekcie powstały patelnie z serii Madura Plus. Zwilling dał im ulepszoną, wzmocnioną powłokę granitowo-tytanową Duraslide Granite. A Ballarini dołączył wypróbowany szkielet z kutego na zimno, bezpiecznego dla zdrowia aluminium.

Obaj producenci za punkt honoru postawili sobie stworzyć trwałe, wytrzymałe, designerskie patelnie. Nie dość na tym - patelnie oferowane Klientowi w niezwykle atrakcyjnej cenie. Dzięki odkrywczości tych dwóch marek, możesz cieszyć się doskonałymi patelniami z bardzo nowoczesną, ultra twardą powłoką nieprzywierającą.

EKSTREMALNIE TWARDA,
NIEPRZYWIERAJĄCA POWŁOKA
GRANITOWO-TYTANOWA

  • Zwilling zdecydował się udoskonalić znaną od kilku lat powłokę Duraslide Ultra, która pozwalała smażyć na zjawiskowo niewielkiej ilości tłuszczu, ale była dość delikatna. Producent wzmocnił ją cząstkami mineralnymi i plazmowo nakładaną warstwą tytanu. I w ten sposób powstała wytrzymała, 4-warstwowa powłoka Duraslide Granite.
  • Niemiecka marka szczyci się tym, że powłoka Duraslide Granite jest aż 40 razy bardziej odporna na ścieranie i uszkodzenia, niż niegdysiejsze powłoki nieprzywierające.
  • Oczywiście, powłoka patelni Madura Plus jest bezpieczna dla zdrowia i smażonych produktów. Posiada certyfikat PFOA-Free. Oznacza to, że nie zawiera kwasów perfluorooktanowych. Nie ma też żadnych pochodnych teflonu.
  • Musisz pamiętać, że pełna nieprzywieralność powłoki Duraslide Granite mieści się w zakresie do 230 stopni Celsjusza. To maksymalna temperatura smażenia.

SZKIELET Z KUTEGO ALUMINIUM
I UCHWYT, KTÓRY SIĘ NIE NAGRZEWA -
DODATKOWE ZALETY PATELNI MADURA PLUS

  • Szkielet patelni Madura Plus został wykonany w stosowanej od lat przez markę Ballarini technologii. Powstał z kutego na zimno aluminium.
  • Oczywiście, nowoczesne aluminium jest całkowicie bezpieczne dla zdrowia i smażonych produktów.
  • Dzięki jego zaletom smażysz szybko, sprawnie, a patelnia rozgrzewa się błyskawicznie i długo trzyma ciepło. Dzięki temu oszczędzasz energię.
  • By patelnie Madura Plus mogły współpracować z indukcją, producent wyposażył je w dno z ferromagnetycznego stopu.

  • To, co nas oczarowało w tych designerskich patelniach, to świetnie wyprofilowany, bardzo wygodny, ergonomiczny uchwyt.
  • Uchwyt stworzono z nienagrzewającego się tworzywa Stay-Cool, które jest bardzo miłe w dotyku. Rączka patelni ma specjalny system odprowadzający ciepło.
  • Ciekawe jest to, że na uchwycie nie znajdziesz żadnych łączeń. Z tego też Zwilling jest bardzo dumny.

SPECJALISTA SUGERUJE,
JAK WYKORZYSTAĆ POTENCJAŁ
PATELNI MADURA PLUS

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Gdy smażysz na patelni Madura Plus, nie przekraczaj temperatury 230 stopni Celsjusza.
  • By sprawnie kontrolować poziom temperatury patelni, możesz kupić pirometr, czyli laserowy termometr. On pozwoli Ci dokładnie ustalić, jaka temperatura będzie odpowiednia dla smażenia danego typu produktów, czy potraw.
  • Patelnia Madura Plus posłuży Ci też do zapiekania potraw w piekarniku. Wtedy nie przekraczaj temperatury 160 stopni Celsjusza.
  • Jeśli coś zbyt mocno skarmelizujesz, czy zredukujesz na patelni Zwilling, odmocz ją w ciepłej wodzie i umyj.
  • By dobrze smażyć na nieprzywierających patelniach, przeczytaj nasz artykuł.

POKRYWKA, KTÓRA PASUJE
DO 28 CM PATELNI
MADURA PLUS MARKI ZWILLING