• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Zawsze jest odpowiedni czas na gotowanie w naczyniach De Buyer First Classe

Jeśli spojrzysz na miedziane naczynia z serii Inocuivre First Classe, francuskiej marki De Buyer, możesz mieć wrażenie, że uczestniczysz w fascynującej podróży w czasie. Połączenie miedzi i żeliwa, które tworzą uchwyty naczyń i pokrywek w tej znakomitej kolekcji, daje niezwykle przytulny efekt. Miedziano-stalowe naczynia są unowocześnioną wersją garnków i patelni, które De Buyer tworzy już od 1830 roku. Mający za sobą tak gigantyczne doświadczenia, francuski producent gości w kuchniach całego świata. Ta kolekcja dedykowana jest wszystkim smakoszom i wielbicielom misternej pracy mistrzów rzemiosła.

Sprawdź, jak mało uwagi wymagają miedziane patelnie

Naczynia miedziane i pseudo-miedziane, czyli jak mądrze wydać pieniądze

Jak skutecznie wyczyścić naczynia z polerowanej miedzi? 4 metody

Poznaj luksusowe linie francuskich miedzianych naczyń De Buyer

Wygrzewanie miedzianych naczyń w 7 krokach

Jaka patelnia najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni?

Dlaczego miedziane garnki i patelnie muszą mieć w środku stal?

Zalety miedzianych naczyń - kup raz i na zawsze, dla pokoleń

Miedziane patelnie na kuchenkę, do piekarnika i na stół

Francuska marka De Buyer, niekwestionowany mistrz produkcji niemal niezniszczalnych miedzianych naczyń, ma w swojej ofercie kilka różnych form patelni do serwowania. Znajdziesz tu płytkie, okrągłe i owalne patelnie z niewysokimi ściankami oraz głębokie patelnie z pokrywkami. Większość linii miedzianych patelni z tej kategorii (Inocuivre, VIP, First Classe) nie nadaje się na indukcję. Za to idealnie sprawdzą się na starszych typach kuchenek – gazowych, elektrycznych, ceramicznych. Z kolei prawdziwie rewolucyjna technologia serii Prima Matera sprawia, że miedziane patelnie do zapiekania i serwowania idealnie współpracują z indukcją.

Patelnie do serwowania wyróżniają, nade wszystko, dwa krótkie uchwyty. Dzięki nim łatwiej przenosi się patelnię bezpośrednio na stół. Druga kwestia, na stole (i w półce, czy kuchennej szafce) taka patelnia zajmuje mniej miejsca, długi uchwyt nie zawadza. I sprawa bardzo istotna dla tego typu patelni – doskonale mieszczą się w piekarnikach, pozwalając na podpiekanie i zapiekanie różnego typu potraw. A dzięki temu gotowanie jest niezwykle różnorodne.

Patelnie do duszenia - wypróbuj technikę slow cooking

Z kolei głębokie patelnie De Byuer wyposażone w stalowe lub miedziane pokrywki prowokują do niezwykle zdrowego duszenia. Dzięki fenomenalnej technologii miedzianych naczyń, które zjawiskowo przewodzą i dystrybuują ciepło, można zastosować tu dwie różnorodne techniki – slow cooking (maleńki płomień delikatnie podgrzewa potrawę, którą szykuje się przez dłuższy czas) oraz szybkie, dynamiczne smażenie wraz z duszeniem.

Stal wewnątrz miedzianych patelni De Buyer

To, co zachwyca nas raz za razem w przypadku tych niezwykle prestiżowych, luksusowych patelni, to genialne połączenie miedzi i stal szlachetnej. Bo, jak pewnie już wiesz, środek każdej patelni i garnka francuskiego producenta, marki De Buyer, stanowi luksusowa stal szlachetna zabezpieczająca potrawę przed stycznością z miedzią. Z kolei miedź tworzy trzon, dno i ścianki naczyń.

Warto też zwrócić uwagę, iż każda z linii miedzianych patelni do serwowania ma odmienne uchwyty – mamy tu do wyboru stal, naturalne, ciemne, lekko porowate żeliwo i elegancki, czysty mosiądz.

Trzeba powiedzieć, że, gdy stawia się patelnię De Buyer na kuchence, a potem na stole, za każdym razem przechodzi dreszcz zachwytu. To, niewątpliwie, jedne z najpiękniejszych i najbardziej luksusowych patelni na świecie.