Smażenie i serwowanie na miedzianych patelniach Falk to uczta dla zmysłów

Czym jest miedziana patelnia do serwowania? Czy można na niej tylko podawać dania na stół? A co ze smażeniem, czy podpiekaniem? Wbrew branżowemu określeniu patelnie do serwowania, mające dwa krótkie uchwyty, to klasyczne patelnie do niemal wszystkiego. Z racji faktu, że ścianki miedzianych, płytkich patelni do serwowania nie przekraczają, z reguły, wysokości 5-6 cm, w mniejszym stopniu przydadzą się do duszenia. Ale za to miedziane patelnie do serwowania posłużą idealnie do smażenia zarówno delikatnych, jak i bardziej wymagających potraw. Patelnie Falk wstawisz też do piekarnika. I, oczywiście, z dumą zaprezentujesz na stole swoje dzieło rozparte na luksusowej, miedzianej patelni.

Na dole strony znajdziesz film o naczyniach Falk.

Potęga miedzianych patelni Falk

Niejednego już ręcznie tworzone, miedziane patelnie belgijskiej marki Falk wprawiły w osłupienie. Wydają się, na pierwszy rzut oka, dość lekkie. Ale to pozór, bo ważą faktycznie sporo. I trudno się dziwić, bo mamy tu aż 2,5 mm czystej miedzi połączonej ze stalą szlachetną. Dodatkowo - w przypadku linii Classic - miedziane, płytkie patelnie do serwowania posiadają uchwyty z masywnego, naturalnego żeliwa. Więc, by sprawnie posługiwać się miedzianymi patelniami Falk, musisz mieć nieco siły. Ale masa tych miedzianych patelni to ich wielka zaleta. Grube ścianki i dno idealnie akumulują ciepło. Postawione na stole, kiedy będziesz serwować z nich przysmaki, bardzo długo zachowają wysoką temperaturę potraw. Jeśli nawet przypadkowo je potrącisz, nie zsuną się ze stołu.

Smaż, piecz i serwuj, jak mistrzowie kuchni

Miedziane patelnie do serwowania goszczą w bardzo wielu znamienitych restauracjach świata. Mistrzowie kuchni cenią je za genialną dystrybucję ciepła i fakt, że są niemal niezniszczalne. Przy okazji - doskonale łatwa w czyszczeniu szczotkowana miedź marki Falk będzie przez całe dekady wyglądać pięknie. Jej konserwacji poświęcisz raptem chwilę.

Miedziane patelnie do serwowania są niezwykle pomysłowe. Ta sama patelnia posłuży Ci do usmażenia, czy podpieczenia danej potrawy, którą, pięknie udekorowaną, podasz na stół, a patelnia posłuży w roli tzw. gorącej patery. Pamiętaj jednak, by nie traktować miedzianych patelni Falk jako klasycznych gorących talerzy, na których można kroić pieczone, czy smażone przysmaki. Tego akurat miedziano-stalowe patelnie Falk nie lubią.

Luksusowe patelnie do serwowania posłużą całym pokoleniom

Miedziane patelnie Falk to nie tylko sprzęt do świetnego smażenia, pieczenia i serwowania. To też prawdziwa ozdoba kuchni. Pewnie wielokrotnie widziałeś w filmach, czy serialach wiszące w kuchniach miedziane patelnie, czy garnki. Trudno ich nie wystawiać na widok, bo są przepiękne. Są też synonimem prestiżu i zamożności. Miedź była przez całe tysiąclecia stawiana na równi ze srebrem, czy złotem. Stąd - obecnie kupowanie miedzianych naczyń to prawdziwa inwestycja. Raz, że miedzi jest na świecie coraz mniej, dwa - ten materiał jest niemal nieśmiertelny. Dobrze używane, odpowiednio konserwowane miedziane naczynia, czy patelnie wytrwają ponad sto lat. I będą równie piękne i funkcjonalne, jak na początku. A Twoje dzieci i wnuki będą z przyjemnością korzystać z luksusowych naczyń.

Producent
Cena
Średnica "do"
Długość "do"
Dla alergików
Na indukcję
Do piekarnika
Mycie w zmywarce
Gwarancja

Prestiż i elegancja - miedziane patelnie Falk do serwowania na cale życie

Luksusowe miedziane naczynia Falk Classic - raz i na zawsze

Miedź potrafi być fascynująca - o pasji belgijskiej marki Falk