• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Prestiż, jakiego nie powstydziłby się królewski dwór - miedziane naczynia Falk Classic

Nie znaleźliśmy jeszcze bardziej klasycznego połączenia materiałów, niż zestawienie miedzi i żeliwa. Belgijskie garnki i patelnie marki Falk, doskonałego producenta, który tworzy ręcznie swoje miedziane cudeńka, są bardzo rustykalne w formie. Właśnie dzięki zestawieniu surowego, naturalnego żeliwa i pięknie połyskującej miedzi. Kolekcja Classic marki Falk należy do jednych z najbardziej prestiżowych naczyń świata. I trudno się temu dziwić, bo te miedziane garnki, rondle i patelnie z miedzi przetrwają w kuchniach całych pokoleń gotujących. Zapraszamy na kulinarną przygodę godną prawdziwych mistrzów kuchni. Bo nie ma nic bardziej wyrafinowanego niż gotowanie w miedzianych naczyniach.

Pokochaj miedziane woki Falk, bo zostaną z Tobą na zawsze

Jak wygrzać miedziane naczynia, zanim zaczniesz ich używać

Adapter Falk - i Twoje miedziane naczynia od razu działają na indukcji

Jak smaży się na miedzianych patelniach Falk?

Dlaczego miedziane garnki i patelnie muszą mieć w środku stal?

Zalety miedzianych naczyń - kup raz i na zawsze, dla pokoleń

Jak nagrzewa się miedziany wok?

Mówiąc krótko - fenomenalnie szybko i genialnie równomiernie. I to wystarczy wszystkim miłośnikom wokowania za najlepszą rekomendację. Bo w przyrządzaniu potraw w woku chodzi właśnie o te dwa elementy. Wok musi nagrzewać się możliwie szybko, a wok Falk nie ma sobie w tej materii równych, bo miedź jest, obok srebra, najlepszym na świecie przewodnikiem ciepła. Czyli pierwszy punkt odhaczony.

Miedziane woki Falk nagrzewają się równomiernie od dna po same brzegi. Dlaczego to istotne? W ten sposób w głąb potrawy emitowane są ogromne ilości ciepła, dzięki czemu nawet wielowarstwowo ułożone składniki przygotujesz w tym samym czasie i tempie.

Na tym właśnie polega fenomen najwyższej jakości naczyń, m.in., z miedzi.

Wok Falk to magik szybkości

Jeśli chcielibyście porównać tempo przyrządzania potraw w klasycznym woku (ze stali, stali węglowej, czy żeliwa - które i tak rozgrzewają się bardzo szybko - z miedzianym wokiem, to tak, jakbyście zestawili tempo rozpędzania się super samochodu sportowego z rakietą. To, co „wyrabia” miedź z przyrządzanymi w woku potrawami, przechodzi wręcz najśmielsze oczekiwania.

Mając w kuchni miedziany wok belgijskiej marki Falk, jesteś w stanie skrócić czas i przyspieszyć przyrządzanie niektórych potraw nawet dwukrotnie. Dwa razy szybciej przygotujesz obiad - np. klasyczne, azjatyckie dania z woka powstaną w, maksimum, 10 minut.

Jeśli smażysz, a potem dusisz jakąś potrawę w woku z miedzi, możesz nastawić ją w chwili, gdy głodna rodzina siada do stołu. Ledwie chwilę pogadają, już jedzenie paruje na stole. Oczywiście, paruje z miedzianego woka, bo idealnie nadaje się do serwowania.

Dla każdego coś fajnego

W ofercie belgijskiego producenta, marki Falk, znajdziesz dwa typy woków - z długim, klasycznym uchwytem i dwoma krótkimi uchwytami (z żeliwa lub stali). Większe woki mają też wkład do gotowania na parze. W takiej konfiguracji i tak bardzo zdrowe potrawy z woka stają się ultra-zdrowe i dietetyczne.

Mniejsze miedziane woki z kolekcji marki Falk mogą służyć, wg podpowiedzi producenta, również jako profesjonalne patelnie do risotto.

Woki z miedzi, rodzinnej manufaktury Falk, nie są, niestety, dostosowane do indukcji. Ale ten problem można łatwo rozwiązać, kupując stalowy lub żeliwny, ferromagnetyczny dysk, tzw. adapter indukcyjny (adapter na indukcję). Taki dysk leży na kuchence, a na nim stoi miedziany wok. I wszystko działa tak, jak powinno. Obiad powstaje błyskawicznie.