Moment - Stalowy rondel 1,5 litra, Ø 16 cm, Zwilling

349
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zaledwie Moment dzieli Cię od potrawy, którą wszyscy najbliżsi uznają za popisową. Wyobraź sobie, co wyczarujesz dzięki zaawansowanej, niemieckiej stali naczyń Moment marki Zwilling. Jesteśmy przekonani, że momentalnie obudzisz w sobie kreatora dań niezwykłych. I zawsze będziesz mówił, że „już za chwileczkę, już za momencik spróbujecie czegoś, czego jeszcze nie jedliście”.

Te niezwykle uniwersalne, stalowe rondle posłużą Ci na każdym typie kuchenki. Oczywiście, również na indukcji.

Naczynia Moment pozwolą Ci szybko gotować i oszczędzać energię, bo trójwarstwowe, masywne dno Sigma Classic+ świetnie rozprowadza ciepło po całym garnku. Między warstwami stali zamknięty jest szeroki pas aluminium, któremu naczynia Moment zawdzięczają doskonałą akumulację ciepła.

By łatwiej było Ci ocenić najbardziej optymalne wypełnienie rondla, Zwilling zaopatrzył serię Moment w praktyczną podziałkę.

Musisz tylko pamiętać, że rondel z serii Moment oferowany jest bez pokrywki.

Sprawdź, jak uniwersalne są
stalowe garnki Moment
niemieckiej marki Zwilling

 

  • naczynia do gotowania, duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i sprawna dystrybucja ciepła
  • wygodny uchwyt
  • 2 lata gwarancji

Garnki Moment nadają się
na każdy typ kuchenki
i do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • satynowana stal szlachetna
  • 3-warstwowe dno Sigma Classic+ zbudowano wewnątrz ze stali 18/10, a na zewnątrz ze stali magnetycznej, które dzieli pas aluminium
  • stalowy uchwyt

Wymiary

  • pojemność - 1,5 litra
  • średnica - 16 cm
  • wysokość ścianek - 8 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Istota rzeczy tkwi
w potężnym dnie
naczyń Moment

  • Masywne, 3 warstwowe dno, w którym umieszczono szeroki pas aluminium, ma za zadanie w krótkim czasie i przy użyciu niewielkiej ilości energii rozprowadzić ciepło po całym naczyniu - po same brzegi.
  • Ciepło akumulowane przez naczynia Moment trafia wprost w gotowaną potrawę, nie rozchodzi się nadmiernie na zewnątrz, stąd jego straty są znikome. To wszystko przyspiesza gotowanie.
  • Stalowe uchwyty naczyń Moment Zwilling nie nagrzeją się w trakcie gotowania na kuchni ceramicznej lub indukcyjnej. Musisz jednak pamiętać, że jeśli gotujesz na gazie, uchwyty mogą nagrzać się od dużej ilości ciepła, którą generuje sam płomień.
  • Uważaj też na gorące uchwyty, gdy długo dusiłeś potrawę, czy wstawiłeś garnek do piekarnika.

Zawsze doskonała
i sprawdzona stal
naczyń Zwilling

Znany niemiecki koncern, Zwilling J.A. Henckels, ma swoje fabryki w kilku krajach świata. Wszystkie fabryki są własnością producenta, wyposażono je w najwyższej klasy sprzęt. Nad produkcją czuwają wyspecjalizowani fachowcy. Dlatego nie musisz się martwić, jeśli Twój zestaw naczyń Moment Zwilling został wyprodukowany poza Europą.

Stalowe naczynia marki Zwilling poddawane są wnikliwemu, kilkuetapowemu procesowi kontroli jakości. Pierwszy ma miejsce w fabryce. Kolejne w niemieckim magazynie producenta, skąd towar wysyłany jest w świat. Tutaj przeczytasz WIĘCEJ.

Specjalista radzi,
jak dbać o stalowe
garnki z linii Moment

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Gaz brudzi stal, niezależnie od tego, czy jest satynowana, czy połyskliwa. Dlatego myj garnki również z zewnątrz.
  • Jeśli na stali pojawi się tłusty osad, możesz usunąć go, dodając do płynu do naczyń nieco octu lub kwasku cytrynowego.Stosuj też delikatne mleczka do czyszczenia stali.
  • Jeśli używasz garnków Moment w piekarniku, nie przekraczaj temperatury pieczenia 180 stopni, wtedy dłużej pozostaną srebrzyste.
  • Wyższe temperatury i długotrwałe użytkowanie sprawiają, że stal szlachetna ciemnieje i mogą pojawić się na niej przebarwienia, które nie wpływają na jakość gotowania.