Multifunction - Nieprzywierająca, 7-warstwowa patelnia do serwowania, Ø 20 cm, Demeyere

599
Produkt dostępny
wysyłka 7-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Belgijska marka Demeyere, reagując na zainteresowanie klientów jej wyposażonymi w dwa uchwyty patelniami do serwowania z kolekcji MultiFunction, dodała im powłokę nieprzywierającą. Polimerowa, 3-krotnie nakładana warstwa nieprzywierająca, Duraslide Ultra, idealnie sprawdza się przy smażeniu mięs, warzyw, ryb na minimalnej ilości tłuszczu. Oczywiście, powłoka Duraslide Ultra jest bezpieczna dla zdrowia, nie posiada pochodnych teflonu, ma certyfikat PTFE-Free. Musisz pamiętać, że powłoka nieprzywierająca nie jest niczym wzmacniana, więc warto używać drewnianych lub syntetycznych utensyliów.

Nie stosuj temperatur wyższych, niż 230 stopni Celsjusza, by powłoka patelni MultiFunction zachowała swoje właściwości nieprzywierające.

Tego typu patenie, nazywane patelniami do serwowania, służą, oczywiście, smażeniu, duszeniu i pieczeniu potraw w piekarniku. A serwowaniu na samym końcu.

7-warstwowa konstrukcja dna i ścianek patelni, niezwykle mocny, opatentowany przez Demeyere stop wielu doskonale współdziałających ze sobą materiałów, perfekcyjnie rozprowadza ciepło od samego dna, aż po brzegi patelni. To pozwala na szybkie przyrządzanie potraw, które smażą się idealnie na całej jej powierzchni. Nie ma znaczenia, czy smażone mięso leży na środku, czy na samym brzegu. Usmaży się równomiernie w tym samym czasie.

Nieprzywierające patelnie MultiFunction współpracują z każdym typem kuchenki, od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż pod indukcyjną.

Dodatkowym atutem tych wielofunkcyjnych patelni jest higieniczna, nigdy nie zmieniająca koloru stal Silvinox®, kolejny wynalazek Demeyere. Dzięki niej patelnie MultiFunction będą wyglądały idealnie przez całe dekady. Przetrwają wiele dłużej, niż ich 5-letnia gwarancja.

Do patelni MultiFunction możesz dokupić pokrywkę z hartowanego szkła. Znajdziesz ją pod każdym produktem.

 

Poniżej obejrzysz film, w którym nasz specjalista pokazuje 4 podstawowe typy patelni Demeyere.

 

Wygodne, nieprzywierające
patelnie Multifunction
belgijskiej marki Demeyere

  • wielofunkcyjne patelnia do smażenia, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • patelnie do wygodnego serwowania potraw wprost na stół
  • nieprzywierająca powłoka Duraslide Ultra
  • do zdrowego smażenia z niewielką ilością tłuszczu
  • szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła dzięki 7-warstwowej konstrukcji dna i ścianek (grubość 3,2 mm)
  • satynowana stal Silvinox, która nie pożółknie przez dekady
  • kute, spawane, nienagrzewające się uchwyty ze stali

Fascynacja smażeniem,
czyli różne typy
patelni Demeyere

  • W naszym filmie pokazujemy różne odsłony doskonałych patelni marki Demeyere. Belgijski producent znany jest z tego, że choć tworzy różnorodne patelnie, ma zawsze na względzie, by smażyło się na każdej szybko, zdrowo i wygodnie.
  • Zestawiliśmy ze sobą 4 tworzone przez Demeyere typy patelni, by krótko zaprezentować podobieństwa i różnice między nimi.
  • Mamy nadzieję, że to zestawienie ułatwi Ci wybór odpowiedniej patelni.

Patelnie Multifunction
do sprawnego smażenia
z minimum tłuszczu

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • satynowana stal szlachetna, która nigdy nie zmieni koloru
  • 3-krotnie nakładania powłoka nieprzywierająca Duraslide Ultra
  • 3,2 milimetrowej grubości dno i ścianki patelni składają się z 7 warstw (7-PlyMaterial®) - na zewnątrz i wewnątrz warstwy stali szlachetnej, w środku stop aluminium, 2 warstwy czystego aluminium i trójwarstwowy, opatentowany przez Demeyere stop TriplInduc®
  • spawane, kute, stalowe uchwyty

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 20 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 14 cm
  • wysokość ścianek - 4,8 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nowoczesna powłoka nieprzywierająca
Duraslide Ultra z pasją zadba
o Twoje potrawy

  • Na stalowy, 7-warstwowy szkielet patelni MultiFunction została nałożona nieprzywierająca powłoka Duraslide Ultra.
  • Trzy warstwy powłoki non-stick pozwalają smażyć bardzo sprawnie z minimalnym dodatkiem tłuszczu.
  • Smażone, duszone, czy podpiekane potrawy będą wyraziste, delikatne i subtelne. Dzięki tej powłoce zyskasz smaki zbliżone do bardzo wyrafinowanej, francuskiej kuchni.
  • Dzięki właściwościom powłoki Duraslide Ultra smażone produkty „pływają” po powierzchni patelni.
  • Osoby kochające delikatne mięsa i ryby, czy jajka sadzone, jajecznicę lub omlety, docenią patelnię MultiFunction wyposażoną w tę powłokę, gdyż wiele łatwiej steruje się jej temperaturą w porównaniu z, np., patelniami Demeyere z ceramiczną powłoką Ceraforce Ultra.
  • Duraslide Ultra to, w uproszczeniu, zaawansowana powłoka, którą tworzą bezpieczne dla zdrowia, wolne od pochodnych teflonu polimery. Polimery są obojętne dla potraw, nie emitują w nie żadnych szkodliwych substancji, gdy smażysz, dusisz, czy zapiekasz przysmaki w piekarniku.
  • Mamy tu do czynienia z bezpieczną dla zdrowia powłoką z oznaczeniem PTFE Free.
  • Elementy składowe, które tworzą nieprzywierającą powłokę Duraslide Ultra, spotkasz w przemyślne lotniczym, czy morskim. Ten materiał pojawia się w częściach samolotów, promów kosmicznych, luksusowych jachtów, czy sportowych super samochodów.
  • Nowoczesny materiał, powłoka Duraslide Ultra, powstaje w niezwykle zaawansowanych laboratoriach, by zminimalizować negatywny wpływ tworzyw sztucznych na środowisko naturalne.

Specjalista wyjaśnia, czemu służy
7-warstwowa konstrukcja
dna i ścianek patelni Demeyere

  • Demeyere od dekad bada problem najbardziej optymalnej konstrukcji patelni. Producentowi dostosowuje patelnię do stawianych przed nią zadań. Istotą jest, by patelnia nie tylko świetnie smażyła na każdym typie kuchenki, ale też służyła podpiekaniu i zapiekaniu potraw w piekarniku. Demeyere zakłada, że sprzęt musi być maksymalnie funkcjonalny i wytrzymały.
  • Inżynierowie belgijskiej marki opracowali najlepszą konstrukcyjnie 7-warstwową, grubą, odporną na przegrzanie i wypaczenie strukturę patelni. Okazało się, że stal szlachetna musi być wzmocniona przez różne stopy. I tak powstał opatentowany stop Demeyere - 7-PlyMaterial®. Stworzono go ze stali, dwóch warstw stopu aluminium, które dzielone jest warstwą czystego aluminium oraz wynalazku Demeyere - stopu TriplInduc®. 7-warstwowe dno i ścianki patelni sprawnie wykorzystują zjawisko synergii.

Stal Silvinox - czyli nieco
o obsesji Demeyere
na punkcie higieny naczyń

  • Wynalazek stali Silvinox® dał Demeyere szansę na zrewolucjonizowanie świata stalowych naczyń. Patelnie MultiFunction posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.

STAL, KTÓRA ZAWSZE BĘDZIE SREBRZYSTO-BIAŁA

  • Demeyere stworzyło stal dla estetów - stal, która nie podda się upływowi czasu. Niekwestionowany mistrz stalowych naczyń, Demeyere, opracował już w latach 60-tych XX wieku do dziś budzącą zdumienie technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje.
  • Stal Silvinox®, z której zasłynął w świecie kulinariów Demeyere, to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Silvinox® to srebrzysto-biała stal. Pierwsze wrażenie, gdy wyjmuje się z pudełka patelnię MultiFunction, jest szokujące. Jest na zewnątrz niezwykle jasna, delikatnie matowa. Zdumiewające, że powstała ze stali.
  • Musisz wiedzieć, że używana na kuchni gazowej patelnia Demeyere może się brudzić z racji tłustego paliwa, jakim jest gaz. Jednak sama stal Silvinox® nie przestanie być srebrzysto-biała, ale gaz może ją naznaczyć tłustymi plamami. Dlatego pamiętaj, by dokładnie myć patelnię również z zewnątrz.

Spawane próżniowo uchwyty
patelni Multifunction -
potrzeba, czy fanaberia?

  • Demeyere zadbało o każdy szczegół w swoich patelniach klasy Premium. Istotne jest tu tak samo dno, jak i ścianki oraz uchwyt. Jeśli założyć, że profesjonalista będzie używał patelni co najmniej kilka, a czasem i kilkanaście godzin dziennie, fakt, że uchwyt nie będzie męczył nadgarstka, a w przyszłości nie doprowadzi do drętwienia palców i przeróżnych chorób, na które cierpią kucharze, jasnym staje się, dlaczego każdy szczegół jest tu tak istotny.
  • Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone. Są kute, bardzo trwałe i stosunkowo lekkie. Nie nagrzewają się nadmiernie na kuchniach elektrycznych, indukcyjnych i ceramicznych. W przypadku kuchni gazowej trzeba nieco uważać, bo może będzie trzeba używać rękawic kuchennych.
  • Kolejna kwestia – próżniowo spawane uchwyty patelni Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.

Patelnia Multifunction
wymaga niewiele troski
i kilku prostych zabiegów

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Pamiętaj, by nie przegrzewać powłoki Duraslide Ultra powyżej 230 stopni Celsjusza. Wtedy będziesz sprawnie smażyć nawet najdelikatniejsze produkty na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, czy zredukujesz sos lub na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i umyj wodą z płynem.
  • Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia patelni z zewnątrz użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Jeśli używasz patelni na gazie, ten zabieg warto przeprowadzać dość często.
  • Uchwyty patelni do serwowania nagrzeją się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika.

Pokrywka pasująca
do patelni non-stick 20 cm
Multifunction Demeyere