Dobrze zrobione i świetnie wycenione niemieckie patelnie Carl Schmidt Sohn

Długo szukaliśmy niedrogich nieprzywierających patelni, które zadowoliłyby wybredne gusta i sprostałyby naszym niemałym wymaganiom i testom. Od zawsze polecamy Klientom tylko takie produkty, które znamy i z których korzystamy. Dlatego z przyjemnością przedstawimy Ci niemiecką markę Carl Schmidt Sohn i jej linię nieprzywierających patelni. Jak pewnie zauważysz, ceny tych patelni są niższe niż w przypadku innych marek w naszym sklepie. Jednak zaskoczyły nas naprawdę wysoką jakością. To sprzęt firmy o niezwykle długiej tradycji.

Zajrzyj na dół strony, a znajdziesz tam nasz film, w którym pojawia się patelnia Carl Schmidt Sohn.

Rzetelność rodem z Niemiec

Ktoś, kto zna niemieckie naczynia, patelnie, noże, czy sztućce, pewnie wie, jak dobrze są wykonane. I tu, w przypadku produktów marki Carl Schmidt Sohn, nie ma się do czego przyczepić, choć cena patelni wydaje się być podejrzanie niska - oczywiście, w kontekście marek Premium, którymi od wielu lat się zajmujemy.

Carl Schmidt Sohn oczarował nas, przede wszystkim, tradycją sięgającą 1829 roku. Widać, że długie trwanie na rynku zobowiązuje do trzymania poziomu.

Powłoki nieprzywierające europejskiej sławy - marki Ilag

Drugie miłe zaskoczenie - niemiecki producent oficjalnie mówi, że zależy mu na bardzo dobrej jakości, która nie będzie jednak obwarowana zbyt wysoką ceną. Carl Schmidt Sohn może oferować swoje nieprzywierające patelnie z linii Pro-X w bardzo atrakcyjnych cenach z tego, między innymi, powodu, że nie musi finansować własnych działów badawczych, a korzysta z odkryć słynnego producenta powłok nieprzywierających - marki Ilag. Szwajcarska marka to europejska potęga zajmująca się najnowszej generacji, bezpiecznymi dla zdrowia powłokami. Warto powiedzieć, że tworzy powłoki nie tyko dla przemysłu gastronomicznego, ale też przemysłu morskiego, budowlanego, medycznego, kosmetycznego, narzędziowego, itd.

Zdrowe i dietetyczne smażenie

Powłoka nieprzywierająca patelni Pro-X marki pozwala na smażenie na minimalnej ilości tłuszczu. Oczywiście, nie zawiera PFOA ani żadnych szkodzących zdrowiu substancji.

Niemniej warto zaznaczyć, że na tego typu patelniach nieprzywierających można smażyć, przede wszystkim, delikatniejsze potrawy w niższych temperaturach. Można też smażyć mięsa, ryby, czy warzywa, ale nie wolno przekraczać 220-230 stopni Celsjusza. To zresztą zakres temperatur charakterystyczny dla większości patelni z powłokami nieprzywierającymi.

Nie polecamy smażenia steków, czy dużych porcji mięs w bardzo wysokich temperaturach, bo tego typu powłoki nie tolerują przegrzewania.

Choć niedrogie, potrafią sporo - niemieckie patelnie Carl Schmidt Sohn

Subtelne smażenie na patelniach Pro-X marki Carl Schmidt Sohn