Nordic Kitchen - Stalowy rondel z dębowym uchwytem i pokrywką, 2 litry, Ø 16 cm, Eva Solo

484
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Rondle ze stali szlachetnej są, same z siebie, surowe, minimalistyczne i ascetyczne. Wielu jednak tęskni za „przytulnym” stalowym rondlem, który będzie nie tylko fantastycznie gotował i dusił, ale i pięknie wyglądał. Duńska marka Eva Solo ze słynnymi projektantami, Tools Design, stworzyła rondle piękne, jak marzenie. Stalowa konstrukcja połączona została z urzekającym, naturalnym drewnem dębu. Impregnowana olejami rękojeść rondli Nordic Kitchen zupełnie zmieniła luksusową stal, nadając jej poszukiwanej „przytulności”.

Nie na tym jednak koniec. Designerskie rondle z kolekcji Nordic Kitchen mają potężne, grube, 3-warstwowe dno, gdzie między stalą zamknięty jest pas aluminium, dzięki czemu ciepło doskonale szybko rozchodzi się po całym naczyniu. W ten sposób oszczędzasz czas i energię potrzebną do gotowania i duszenia. Świetnie przylegająca do brzegów naczynia pokrywka z dębowym uchwytem, pozwoli Ci przyrządzać pyszne zupy, potrawy jednogarnkowe, czy duszone mięsa lub aromatyczne sosy.

Te piękne, stalowe rondle doskonale posłużą na każdym typie kuchenek, wraz z indukcją. Niestety, drewniane uchwyty wykluczają wstawianie naczyń do piekarnika.

I to, co sprawia, że rondle z linii Nordic Kitchen, duńskiej marki Eva Solo, są tak wyjątkowo popularne w kuchniach ludzi ceniących sobie doskonałą jakość i perfekcyjny design - stalowe garnki, rondle i patelnie można łączyć w zestawy z czarnymi naczyniami z tej samej kolekcji. Niezwykła stylistyka i wielorakość opcji konfiguracji tworzy z wysublimowanej serii Nordic Kitchen prawdziwego mistrza smaków, który raz na zawsze zmienia kuchnię.

Wytworny duński design
i perfekcyjne wykonanie,
czyli rasowe rondle Nordic Kitchen

  • do sprawnego gotowania i duszenia
  • szkielet ze stali szlachetnej i 3-warstwowe dno
  • świetna dystrybucja ciepła
  • możliwość tworzenia kompletów z czarnymi naczyniami z serii Nordic Kitchen

Rondle Nordic Kitchen Eva Solo
na wszystkie typy kuchenek
lecz nie do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU

Potrawy z pięknych naczyń Eva Solo oczarują podniebienie

  • Każde, nawet wymagające największej cierpliwości risotto uda Ci się w stalowym rondlu duńskiej marki Eva Solo.
  • Świetnie nagrzewający się rondelek szybko przygotuje doskonałe, aksamitne sosy grzybowe, mięsne, czy serowe. Jeśli nastawisz niewielką moc palnika, rondel z linii Nordic Kitchen zadba o odpowiednią temperaturę nawet najgęstszych sosów.
  • Stalowy rondelek pomoże Ci też przygotować aromatyczne duszone farsze z warzyw i mięs.

Materiał

  • stal szlachetna
  • 3-warstwowe dno o grubości 6,2 mm - stworzone ze stali, grubego pasa aluminium i warstwy stali
  • olejowany naturalny dąb

Wymiary

  • średnica - 16 cm
  • pojemność - 2 litry
  • długość wraz z uchwytem - 35 cm
  • waga - 1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Mistrzowski design
i mistrzowska stal,
czyli gotowanie bez kompromisów

  • Duńska marka Eva Solo, znana ze swojej fascynacji tym, co najlepsze, wybrała na rondle z linii Nordic Kitchen najbardziej uniwersalny materiał - pięknie wykończoną stal szlachetną.
  • 3-warstwowe dno o grubości 6,2 mm idealnie rozprowadza ciepło, więc naczynie rozgrzewa się błyskawicznie. Przy okazji zakumulowane ciepło trafia wprost w gotowaną, czy duszoną potrawę, skracając czas jej przyrządzania.
  • Musisz tylko pamiętać, że podsmażając w stalowych rondlach, potrzebujesz nieco więcej tłuszczu, niż w naczyniach z powłokami nieprzywierającymi. Ale za to możesz smażyć w wysokich temperaturach do 250 stopni Celsjusza.

Zmień kuchnię, uwolnij wyobraźnię
i stwórz własny zestaw
stalowych i czarnych naczyń Nordic Kitchen

  • Kolekcję Nordic Kitchen, marki Eva Solo, tworzą ekskluzywne stalowe rondle, garnki i patelnie z uchwytami z naturalnego drewna dębu i stylizowane na żeliwne, czarne naczynia z ekologicznego aluminium.
  • Całość jest tak pomyślana, byś mógł stworzyć swój autorski zestaw, łącząc stal i eko-aluminium.
  • Dzięki różnorodnym technologiom o spójnej koncepcji stylistycznej stworzysz unikatowy zestaw naczyń, które pozwolą Ci przyrządzać ulubione potrawy na mistrzowskim poziomie.
  • Naczynia marki Eva Solo nauczą Cię na nowo smakować znane sobie dania i skuszą do eksperymentów z potrawami kuchni całego świata.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze wykorzystać
potencjał rondli Nordic Kitchen

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Stalowe rondle duńskiej marki Eva Solo myj tylko ręcznie, nigdy w zmywarce. Nie namaczaj ich zbyt długo.
  • Co kilka tygodni przetrzyj drewniany uchwyt olejem jadalnym. Pozwól mu się wchłonąć, umyj i  wysusz naczynie. Raz na kilkanaście miesięcy możesz użyć wosku pszczelego, czy innych specjalistycznych, naturalnych preparatów do konserwowania drewna.
  • W stalowych rondlach z linii Nordic Kitchen nie przechowuj potraw w lodówce.
  • W trakcie podsmażania i smażenia nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Korzystaj z wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowego, oliwy z oliwek, kokosowego, czy masła klarowanego lub smalcu.