Nordic Kitchen - Stalowy rondel z dębowym uchwytem i pokrywką, 2 litry, Ø 16 cm, Eva Solo

484
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Rondle ze stali szlachetnej są, same z siebie, surowe, minimalistyczne i ascetyczne. Wielu jednak tęskni za „przytulnym” stalowym rondlem, który będzie nie tylko fantastycznie gotował i dusił, ale i pięknie wyglądał. Duńska marka Eva Solo ze słynnymi projektantami, Tools Design, stworzyła rondle piękne, jak marzenie. Stalowa konstrukcja połączona została z urzekającym, naturalnym drewnem dębu. Impregnowana olejami rękojeść rondli Nordic Kitchen zupełnie zmieniła luksusową stal, nadając jej poszukiwanej „przytulności”.

Nie na tym jednak koniec. Designerskie rondle z kolekcji Nordic Kitchen mają potężne, grube, 3-warstwowe dno, gdzie między stalą zamknięty jest pas aluminium, dzięki czemu ciepło doskonale szybko rozchodzi się po całym naczyniu. W ten sposób oszczędzasz czas i energię potrzebną do gotowania i duszenia. Świetnie przylegająca do brzegów naczynia pokrywka z dębowym uchwytem, pozwoli Ci przyrządzać pyszne zupy, potrawy jednogarnkowe, czy duszone mięsa lub aromatyczne sosy.

Te piękne, stalowe rondle doskonale posłużą na każdym typie kuchenek, wraz z indukcją. Niestety, drewniane uchwyty wykluczają wstawianie naczyń do piekarnika.

I to, co sprawia, że rondle z linii Nordic Kitchen, duńskiej marki Eva Solo, są tak wyjątkowo popularne w kuchniach ludzi ceniących sobie doskonałą jakość i perfekcyjny design - stalowe garnki, rondle i patelnie można łączyć w zestawy z czarnymi naczyniami z tej samej kolekcji. Niezwykła stylistyka i wielorakość opcji konfiguracji tworzy z wysublimowanej serii Nordic Kitchen prawdziwego mistrza smaków, który raz na zawsze zmienia kuchnię.

Wytworny duński design
i perfekcyjne wykonanie,
czyli rasowe rondle Nordic Kitchen

  • do sprawnego gotowania i duszenia
  • szkielet ze stali szlachetnej i 3-warstwowe dno
  • świetna dystrybucja ciepła
  • możliwość tworzenia kompletów z czarnymi naczyniami z serii Nordic Kitchen

Obejrzyj film o wyjątkowych,
stalowych naczyniach
z drewnianymi uchwytami

  • Stalowa seria naczyń Nordic Kitchen, duńskiej marki Eva Solo, to prawdziwy popis designu i funkcjonalności.
  • Rozpoznawalna z racji drewnianych uchwytów, budzi entuzjazm wszystkich, którzy stawiają na estetykę i pięknie wyposażoną kuchnię.
  • Warto wiedzieć, że stalowe garnki Nordic Kitchen świetnie akumulują ciepło, szybko gotują, bo wykonano je z naprawdę wysokiej jakości materiałów.

Rondle Nordic Kitchen Eva Solo
na wszystkie typy kuchenek
lecz nie do piekarnika

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU

Potrawy z pięknych naczyń Eva Solo oczarują podniebienie

  • Każde, nawet wymagające największej cierpliwości risotto uda Ci się w stalowym rondlu duńskiej marki Eva Solo.
  • Świetnie nagrzewający się rondelek szybko przygotuje doskonałe, aksamitne sosy grzybowe, mięsne, czy serowe. Jeśli nastawisz niewielką moc palnika, rondel z linii Nordic Kitchen zadba o odpowiednią temperaturę nawet najgęstszych sosów.
  • Stalowy rondelek pomoże Ci też przygotować aromatyczne duszone farsze z warzyw i mięs.

Materiał

  • stal szlachetna
  • 3-warstwowe dno o grubości 6,2 mm - stworzone ze stali, grubego pasa aluminium i warstwy stali
  • olejowany naturalny dąb

Wymiary

  • średnica - 16 cm
  • pojemność - 2 litry
  • długość wraz z uchwytem - 35 cm
  • waga - 1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Mistrzowski design
i mistrzowska stal,
czyli gotowanie bez kompromisów

  • Duńska marka Eva Solo, znana ze swojej fascynacji tym, co najlepsze, wybrała na rondle z linii Nordic Kitchen najbardziej uniwersalny materiał - pięknie wykończoną stal szlachetną.
  • 3-warstwowe dno o grubości 6,2 mm idealnie rozprowadza ciepło, więc naczynie rozgrzewa się błyskawicznie. Przy okazji zakumulowane ciepło trafia wprost w gotowaną, czy duszoną potrawę, skracając czas jej przyrządzania.
  • Musisz tylko pamiętać, że podsmażając w stalowych rondlach, potrzebujesz nieco więcej tłuszczu, niż w naczyniach z powłokami nieprzywierającymi. Ale za to możesz smażyć w wysokich temperaturach do 250 stopni Celsjusza.

Zmień kuchnię, uwolnij wyobraźnię
i stwórz własny zestaw
stalowych i czarnych naczyń Nordic Kitchen

  • Kolekcję Nordic Kitchen, marki Eva Solo, tworzą ekskluzywne stalowe rondle, garnki i patelnie z uchwytami z naturalnego drewna dębu i stylizowane na żeliwne, czarne naczynia z ekologicznego aluminium.
  • Całość jest tak pomyślana, byś mógł stworzyć swój autorski zestaw, łącząc stal i eko-aluminium.
  • Dzięki różnorodnym technologiom o spójnej koncepcji stylistycznej stworzysz unikatowy zestaw naczyń, które pozwolą Ci przyrządzać ulubione potrawy na mistrzowskim poziomie.
  • Naczynia marki Eva Solo nauczą Cię na nowo smakować znane sobie dania i skuszą do eksperymentów z potrawami kuchni całego świata.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze wykorzystać
potencjał rondli Nordic Kitchen

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

  • Stalowe rondle duńskiej marki Eva Solo myj tylko ręcznie, nigdy w zmywarce. Nie namaczaj ich zbyt długo.
  • Co kilka tygodni przetrzyj drewniany uchwyt olejem jadalnym. Pozwól mu się wchłonąć, umyj i  wysusz naczynie. Raz na kilkanaście miesięcy możesz użyć wosku pszczelego, czy innych specjalistycznych, naturalnych preparatów do konserwowania drewna.
  • W stalowych rondlach z linii Nordic Kitchen nie przechowuj potraw w lodówce.
  • W trakcie podsmażania i smażenia nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Korzystaj z wysokotemperaturowych olejów, np. ryżowego, oliwy z oliwek, kokosowego, czy masła klarowanego lub smalcu.