Naostrz japońskie noże na kamieniach Kasumi

Ceniona na całym świecie japońska marka Kasumi, twórca niezwykle ostrych, profesjonalnych noży kuchennych, oferuje swoim Klientom doskonałe kamienie ceramiczne, które, moczone przez kilka minut w wodzie, pozwolą przywrócić Twoim nożom ekstremalną ostrość. Takie kamienie dobierz do japońskich noży nie przekraczających twardością 62 stopni HRC w skali Rockwella. Możesz na nich ostrzyć też noże europejskie.

Twoje noże zawsze zaszokują ostrością - oglądaj filmy o ostrzałkach

Jak używać syntetycznych kamieni Miyabi do ostrzenia noży?

Syntetyczne kamienie Zwilling do ostrzenia nawet najtwardszych noży

Co kupić najpierw - japoński nóż, czy kamień do ostrzenia?

Jakich ostrzałek nie tolerują japońskie noże - poradnik

3 typy ostrzałek, na których naostrzysz japońskie noże

Jak dobrać odpowiednią gradację, czyli ziarnistość ostrzałek do japońskich noży?