• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Portofino - Grillowa patelnia z granitową powłoką nieprzywierającą, 28 x 28 cm, Ballarini

389
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 389 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Towarzysząca grillowym patelniom granitowym sława opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o patelniach granitowych najwyższej klasy, czyli sprzętach włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował w swoich naczyniach tego typu nieprzywierającą powłokę.

Dedykowana również alergikom seria nieprzywierających patelni Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające patelnie grillowe z linii Portofino, marki Ballarini, są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Smażąc, możesz używać nawet stalowych utensyliów. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać patelni powyżej 250 stopni Celsjusza.

Rzecz jasna, głębokie granitowe patelnie Ballarini pozwolą Ci przygotowywać delikatnie przyrumienione, soczyste mięsa, ryby, czy owoce morza. Grillować możesz z minimalną ilością tłuszczu. Pamiętaj jednak, że tłuszczu musisz dodać tylko przy chudych mięsach - albo wlać go nieco na patelnię, albo przesmarować nim gorącą powłokę. Przerośnięte tłuszczem kawałki mięs, czy steki, same wytopią nadmiar tłuszczu, stąd nie musisz wcześniej smarować patelni.

Patelnie grillowe z kolekcji Portofino, wyposażone w stalowy uchwyt, można wykorzystać również w piekarniku. Pozwolą Ci podpiec grillowane wcześniej przysmaki - mięsa, ryby, czy warzywa.

Włoskie patelnie Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swoją granitową patelnię w kilka chwil, używając przy tym minimum energii. Patelnia emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.

Ballarini wyposażył patelnie Portofino w ukrytą pod warstwą powłoki granitowej stalową stopę, która sprawia, że patelnia współpracuje również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe patelnie Portofino działają też na każdym innym typie kuchenki.

Trudno dziwić się powodzeniu patelni granitowych marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.

389

Grillowa patelnie
Portofino marki Ballarini -
radość smażenia w paski

  • 5-warstwowa, nieprzywierająca powłoka z 1 warstwą wzmacnianą mineralnymi cząsteczkami na bazie granitu
  • bezpieczna dla alergików - bez niklu i metali ciężkich
  • do grillowania z odrobiną oleju, pieczenia i zapiekania
  • szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze stopu stali dla wszystkich kuchenek, wraz z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Grillowe patelnie Portofino Ballarini
działają na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa powłoka nieprzywierająca z 1 warstwą wzmocnioną cząstkami mineralnymi na bazie granitu (powłoka Granitium)
  • na zewnątrz - zabezpieczająca, granitowa powłoka nieprzywierająca
  • 3,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium
  • stalowa, ukryta pod powłoką stopa pozwala działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • długość - 28 cm
  • szerokość - 28 cm
  • wysokość ścianek - 4 cm
  • waga - 1,64 kg

Kute aluminium
patelni Portofino
jest bezpieczne dla zdrowia

Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet patelni Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł smażyć krótko, a zdrowo.

Opatrzona certyfikatami patelnia Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na patelnie Portofino.

Bez niklu i metali ciężkich -
zdrowe i twarde powłoki
patelni Portofino

  • Opatentowana powłoka nieprzywierająca Granitium, marki Ballarini, stworzona jest aż z 5 warstw, wśród których znajduje się jedna, specjalnie wzmocniona cząstkami mineralnymi na bazie granitu.
  • Dzięki takiemu połączeniu powłoki patelni Portofino są bardzo odporne na uszkodzenia. Możesz używać stalowych utensyliów i myć patelnię w zmywarce.
  • Nieprzywierająca powłoka Granitium gwarantuje, że do smażenia użyjesz minimalnej ilości tłuszczu.
  • Czym jeszcze kuszą patelnie Portofino? Antyadhezyjna powłoka nie ma w sobie niklu i metali ciężkich. Dodatkowo jest wolna od kwasu perfluorooktanowego, czyli nie ma nic wspólnego z teflonem. Stąd pojawia się przy niej certyfikat PFOA-Free.
  • Patelnie granitowe włoskiej marki Ballarini mogą być z powodzeniem używane przez alergików.
  • By jednak dobrze wykorzystać właściwości granitowej patelni Portofino, naucz się odpowiednio grillować na powłoce nieprzywierającej.

Dobre dno i pewny uchwyt
to podstawa niezawodnej patelni -
czytaj o Portofino Ballarini

  • Patelnie z kolekcji Portofino współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
  • Producent zastosował dno z ferromagnetycznego, schowanego pod granitową powłoką stopu. Dzięki niemu szkielet z kutego aluminium idealnie działa na indukcji.
  • Wygodny, dobrze wyprofilowany, stalowy uchwyt to dodatkowy atut patelni Portofino. Docenią go ci wszyscy, którzy kochają piec i zapiekać potrawy w piekarniku, a potem serwować je na stół.
  • Stal uchwytów może się delikatnie nagrzewać.
  • Piekarnik, co oczywiste, rozgrzeje uchwyty tak, że nie obejdziesz się bez rękawic kuchennych.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze dbać
o granitową patelnię Portofino

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Granitowa powłoka patelni do grillowania Portofino jest bardzo wytrzymała, więc możesz bez obaw używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak jesteś estetą i chcesz, by Twoja patelnia nawet po latach wyglądała świeżo i atrakcyjnie, sięgnij po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Kiedy smażysz na patelni Portofino, nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Wyższe temperatury, niestety, mogą zaszkodzić powłoce, która przegrzeje się i straci właściwości nieprzywierające.
  • Jeśli zapiekasz lub podpiekasz potrawy w piekarniku, pamiętaj, że maksymalna temperatura, w której może pracować patelnia Portofino, to 200 stopni. Najlepiej jednak nastawiać temperatury w zakresie 160-180 stopni.