Towarzysząca patelniom granitowym sława opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o patelniach granitowych najwyższej klasy, czyli sprzętach włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował w swoich naczyniach tego typu nieprzywierającą powłokę.
Dedykowana również alergikom seria patelni Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające patelnie Portofino marki Ballarini są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Smażąc, możesz używać nawet stalowych utensyliów. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać patelni powyżej 250 stopni Celsjusza.
Rzecz jasna, granitowe patelnie Ballarini pozwolą Ci smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu. Pamiętaj jednak, że tłuszczu musisz dodać - albo wlać go nieco na patelnię, albo przesmarować nim gorącą powłokę, nim położysz na niej mięsa, ryby, czy warzywa.
Patelnie Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swoją granitową patelnię w kilka chwil, używając przy tym minimum energii. Patelnia emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.
Ballarini wyposażył patelnie Portofino w stalową, ukrytą pod warstwą powłoki granitowej stalową stopę, która sprawia, że patelnia współpracuje również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe patelnie Portofino działają też na każdym innym typie kuchenki.
Trudno dziwić się powodzeniu patelni granitowych marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet patelni Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł smażyć krótko, a zdrowo.
Opatrzona certyfikatami patelnia Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na patelnie Portofino.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH