• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Portofino - Patelnia granitowa z powłoką nieprzywierającą, Ø 24 cm, Ballarini

269
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 269 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Towarzysząca patelniom granitowym sława opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o patelniach granitowych najwyższej klasy, czyli sprzętach włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował w swoich naczyniach tego typu nieprzywierającą powłokę.

Dedykowana również alergikom seria patelni Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające patelnie Portofino marki Ballarini są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Smażąc, możesz używać nawet stalowych utensyliów. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać patelni powyżej 250 stopni Celsjusza.

Rzecz jasna, granitowe patelnie Ballarini pozwolą Ci smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu. Pamiętaj jednak, że tłuszczu musisz dodać - albo wlać go nieco na patelnię, albo przesmarować nim gorącą powłokę, nim położysz na niej mięsa, ryby, czy warzywa.

Patelnie Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swoją granitową patelnię w kilka chwil, używając przy tym minimum energii. Patelnia emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.

Ballarini wyposażył patelnie Portofino w stalową, ukrytą pod warstwą powłoki granitowej stalową stopę, która sprawia, że patelnia współpracuje również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe patelnie Portofino działają też na każdym innym typie kuchenki.

Trudno dziwić się powodzeniu patelni granitowych marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.

269

Patelnie granitowe Portofino
włoskiej marki Ballarini
i przyjemność smażenia

  • 5-warstwowa, nieprzywierająca powłoka z 1 warstwą wzmacnianą mineralnymi cząsteczkami na bazie granitu
  • bezpieczna dla alergików - bez niklu i metali ciężkich
  • do smażenia z odrobiną oleju
  • szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze stopu stali dla wszystkich kuchenek, wraz z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Patelnie Portofino Ballarini
działają na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa powłoka nieprzywierająca z 1 warstwą wzmocnioną cząstkami mineralnymi na bazie granitu (powłoka Granitium)
  • na zewnątrz - zabezpieczająca, granitowa powłoka nieprzywierająca
  • 3,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium
  • stalowa, ukryta pod powłoką stopa pozwala działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 18 cm
  • wysokość ścianek - 4,5 cm
  • waga - 0,97 kg

Kute aluminium
patelni Portofino
jest bezpieczne dla zdrowia

Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet patelni Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł smażyć krótko, a zdrowo.

Opatrzona certyfikatami patelnia Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na patelnie Portofino.

Bez niklu i metali ciężkich -
zdrowe i twarde powłoki
patelni Portofino

  • Opatentowana powłoka Granitium stworzona jest z 5 warstw, wśród których znajduje się jedna, specjalnie wzmocniona cząstkami mineralnymi na bazie granitu.
  • Powłoki patelni Portofino są odporne na uszkodzenia. Możesz używać stalowych utensyliów i myć patelnię w zmywarce.
  • Nieprzywierająca powłoka Granitium pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu.
  • Antyadhezyjna powłoka nie ma w sobie niklu i metali ciężkich. Jest wolna od kwasu perfluorooktanowego - nie ma nic wspólnego z teflonem. Stąd certyfikat PFOA-Free.
  • Patelnie granitowe włoskiej marki Ballarini mogą być używane przez alergików.
  • By jednak dobrze wykorzystać właściwości granitowej patelni Portofino, naucz się odpowiednio smażyć.

Dobre dno i pewny uchwyt
to podstawa niezawodnej patelni -
czytaj o Portofino Ballarini

  • Patelnie z kolekcji Portofino współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
  • Producent zastosował dno z ferromagnetycznego, schowanego pod granitową powłoką stopu. Dzięki niemu szkielet z kutego aluminium idealnie działa na indukcji.

  • Wygodny, dobrze wyprofilowany, stalowy uchwyt to dodatkowy atut patelni Portofino. Docenią go profesjonaliści, którzy przez długie godziny muszą operować patelnią.
  • Stal może się delikatnie nagrzewać, jeśli patelnia będzie pracować na kuchence gazowej.
  • Piekarnik, co oczywiste, rozgrzeje uchwyt tak, że nie obejdziesz się bez rękawic kuchennych.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze dbać
o granitową patelnię Portofino

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Granitowa powłoka patelni Portofino jest bardzo wytrzymała, więc możesz bez obaw używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak jesteś estetą i chcesz, by Twoja patelnia nawet po latach wyglądała świeżo i atrakcyjnie, sięgnij po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Kiedy smażysz na patelni Portofino, nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Wyższe temperatury, niestety, mogą zaszkodzić powłoce, która przegrzeje się i straci właściwości nieprzywierające.
  • Jeśli zapiekasz lub podpiekasz potrawy w piekarniku, pamiętaj, że maksymalna temperatura, w której może pracować patelnia Portofino, to 200 stopni. Najlepiej jednak nastawiać temperatury w zakresie 160-180 stopni.