• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Portofino - Rondel z nieprzywierającą powłoką granitową, 2 litry, Ø 16 cm, Ballarini

275
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 275 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Sława towarzysząca granitowym garnkom i rondlom opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o granitowych naczyniach najwyższej klasy, czyli sprzęcie włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował tego typu nieprzywierającą powłokę.

Dedykowana również alergikom seria garnków Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające naczynia Portofino marki Ballarini są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Mieszając, możesz używać stalowych utensyliów.

Te wielofunkcyjne naczynia przydadzą Ci się nie tylko do gotowania, ale i duszenia, podsmażania, czy podpiekania potraw w piekarniku. Wtedy musisz pamiętać, by nie przekraczać 200 stopni (bez pokrywki).

Granitowe rondle Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swoje granitowe naczynia w kilka chwil, zużywając przy tym minimum energii. Masywny szkielet emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.

Ballarini wyposażył garnki z serii Portofino w ukrytą pod warstwą powłoki granitowej stalową stopę, która sprawia, że naczynia współpracują również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe garnki Portofino wykorzystasz też na każdym innym typie kuchenki.

Trudno dziwić się powodzeniu naczyń marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.

275

Granitowe rondle Portofino
włoskiej marki Ballarini
i nowe oblicze kuchni

  • 5-warstwowa, nieprzywierająca powłoka z 1 warstwą wzmacnianą mineralnymi cząsteczkami na bazie granitu
  • bezpieczna dla alergików - bez niklu i metali ciężkich
  • do gotowania, duszenia, pieczenia i zapiekania w piekarniku
  • szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze stopu stali dla wszystkich kuchenek, wraz z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Naczynia Portofino Ballarini
działają na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa powłoka nieprzywierająca z 1 warstwą wzmocnioną cząstkami mineralnymi na bazie granitu (powłoka Granitium)
  • na zewnątrz - zabezpieczająca, granitowa powłoka nieprzywierająca
  • 3,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium
  • stalowa, ukryta pod powłoką stopa pozwala działać naczyniu na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • pojemność - 2 litry
  • średnica - 16 cm
  • waga - 0,9 kg

Kute aluminium
rondli Portofino
jest bezpieczne dla zdrowia

Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet garnków Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł gotować krótko, a zdrowo.

Opatrzona certyfikatami powłoka naczyń Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na garnki z kolekcji Portofino.

Bez niklu i metali ciężkich -
zdrowe i twarde powłoki
naczyń granitowych Portofino

  • Opatentowana powłoka nieprzywierająca Granitium, marki Ballarini, stworzona jest aż z 5 warstw, wśród których znajduje się jedna, specjalnie wzmocniona cząstkami mineralnymi na bazie granitu.
  • Dzięki takiemu połączeniu powłoki garnków Portofino są bardzo odporne na uszkodzenia. Możesz używać stalowych utensyliów i myć naczynia w zmywarce.
  • Czym jeszcze kuszą granitowe garnki Portofino? Antyadhezyjna powłoka nie ma w sobie niklu i metali ciężkich. Dodatkowo jest wolna od kwasu perfluorooktanowego, czyli nie ma nic wspólnego z teflonem. Stąd pojawia się przy niej certyfikat PFOA-Free.
  • Granitowe garnki włoskiej marki Ballarini mogą być z powodzeniem używane przez alergików.

Mocne dno i pewne uchwyty
to zaleta niezawodnych rondli -
czytaj o Portofino Ballarini

  • Garnki z kolekcji Portofino współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
  • Producent zastosował dno z ferromagnetycznego, schowanego pod granitową powłoką stopu. Dzięki niemu szkielet z kutego aluminium idealnie działa na indukcji.
  • Wygodne, dobrze wyprofilowane, stalowe uchwyty to dodatkowy atut naczyń Portofino. Docenią je nawet profesjonaliści, którzy przez długie godziny pracują w kuchni.
  • Stal uchwytów może się delikatnie nagrzewać, jeśli używasz garnków Portofino na kuchence gazowej.
  • Piekarnik, co oczywiste, rozgrzeje uchwyty tak, że nie obejdziesz się bez rękawic kuchennych.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze dbać
o granitowe garnki Portofino

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Granitowa powłoka naczyń Portofino jest bardzo wytrzymała, więc możesz bez obaw używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak jesteś estetą i chcesz, by Twoja kolekcja garnków nawet po latach wyglądała świeżo i atrakcyjnie, sięgnij po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Kiedy używasz garnków Portofino w piekarniku, nie przekraczaj temperatury 200 stopni Celsjusza. Wtedy musisz zdjąć pokrywkę. By użyć z kolei garnka z pokrywką, nastaw maksymalnie 160 stopni.
  • Od czasu do czasu możesz przetrzeć powłokę granitową papierowym ręcznikiem nasączonym olejem jadalnym. Pozwól tłuszczowi delikatnie zakonserwować naczynie. Nadmiar tłuszczu zetrzyj.