Sława towarzysząca granitowym wokom opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o granitowych naczyniach najwyższej klasy, czyli sprzętach włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował w swoich wokach tego typu nieprzywierającą powłokę.
Dedykowana również alergikom seria naczyń Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające woki Portofino marki Ballarini są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Smażąc, czy dusząc, możesz używać nawet stalowych utensyliów. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać naczynia powyżej 250 stopni Celsjusza.
Rzecz jasna, granitowe woki Ballarini pozwolą Ci smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu. Pamiętaj jednak, że tłuszczu musisz dodać - albo wlać go nieco do woka, albo przesmarować nim gorącą powłokę, nim położysz na niej mięsa, ryby, czy warzywa.
Woki Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swój granitowy wok w kilka chwil, zużywając przy tym minimum energii. Przemyśla konstrukcja grubego szkieletu emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.
Ballarini wyposażył woki Portofino w ukryte pod warstwą powłoki granitowej stalowe dno, które sprawia, że naczynia współpracują również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe woki Portofino działają też na każdym innym typie kuchenki.
Trudno dziwić się powodzeniu granitowych naczyń marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet woków Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł smażyć krótko, a zdrowo.
Opatrzony certyfikatami wok Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na woki Portofino.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH