• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Portofino - Wok z granitową powłoką nieprzywierającą, Ø 28 cm, Ballarini

349
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 349 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Sława towarzysząca granitowym wokom opiera się na ich niezwykłej trwałości i odporności na ścieranie. Oczywiście, mówimy o granitowych naczyniach najwyższej klasy, czyli sprzętach włoskiej marki Ballarini. Ten producent jako pierwszy na świecie zastosował w swoich wokach tego typu nieprzywierającą powłokę.

Dedykowana również alergikom seria naczyń Portofino wyposażona jest w pozbawioną niklu i metali ciężkich powłokę Granitium, na którą składa się aż 5 warstw. Jedna z nich jest wzmacniana cząstkami mineralnymi na bazie granitu. Dzięki takiemu rozwiązaniu nieprzywierające woki Portofino marki Ballarini są niezwykle odporne na uszkodzenia. Możesz je myć bez obaw w zmywarce. Smażąc, czy dusząc, możesz używać nawet stalowych utensyliów. Jedyne, o czym musisz pamiętać, to fakt, by nie przegrzewać naczynia powyżej 250 stopni Celsjusza.

Rzecz jasna, granitowe woki Ballarini pozwolą Ci smażyć dietetycznie, z minimalną ilością tłuszczu. Pamiętaj jednak, że tłuszczu musisz dodać - albo wlać go nieco do woka, albo przesmarować nim gorącą powłokę, nim położysz na niej mięsa, ryby, czy warzywa.

Woki Portofino są masywne i dość ciężkie. Ich szkielet powstał z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium. Dzięki niemu nagrzejesz swój granitowy wok w kilka chwil, zużywając przy tym minimum energii. Przemyśla konstrukcja grubego szkieletu emituje ciepło wprost w głąb przyrządzanych produktów i potraw.

Ballarini wyposażył woki Portofino w ukryte pod warstwą powłoki granitowej stalowe dno, które sprawia, że naczynia współpracują również z płytami indukcyjnymi. Oczywiście, granitowe woki Portofino działają też na każdym innym typie kuchenki.

Trudno dziwić się powodzeniu granitowych naczyń marki Ballarini, bo mają niezwykle długą, bo aż 10-letnią gwarancję.

349

Granitowe woki Portofino
włoskiej marki Ballarini
i przyjemność smażenia

  • 5-warstwowa, nieprzywierająca powłoka z 1 warstwą wzmacnianą mineralnymi cząsteczkami na bazie granitu
  • bezpieczna dla alergików - bez niklu i metali ciężkich
  • do smażenia i duszenia z odrobiną oleju
  • szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia aluminium
  • dno ze stopu stali dla wszystkich kuchenek, wraz z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Woki Portofino Ballarini
działają na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa powłoka nieprzywierająca z 1 warstwą wzmocnioną cząstkami mineralnymi na bazie granitu (powłoka Granitium)
  • na zewnątrz - zabezpieczająca, granitowa powłoka nieprzywierająca
  • 3,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium
  • stalowa, ukryta pod powłoką stopa pozwala działać wokom na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 28 cm
  • średnica dna woka (przestrzeń robocza) - 14,5 cm
  • wysokość ścianek - 8,5 cm
  • waga - 1,24 kg

Kute aluminium
woków Portofino
jest bezpieczne dla zdrowia

Aluminium kojarzy się z materiałem przestarzałym i niebezpiecznym dla zdrowia. Jednak współczesne, zaawansowane technologie kulinarne zmieniły jego naturę. Kute aluminium, z którego marka Ballarini wykonała szkielet woków Portofino, nie szkodzi ani zdrowiu, ani smażonym produktom. Taki szkielet ma jeszcze inne zalety. Jest bardzo odporny na wypaczenie, czy uszkodzenia. I, co najważniejsze, błyskawicznie przewodzi ciepło, byś mógł smażyć krótko, a zdrowo.

Opatrzony certyfikatami wok Portofino, marki Ballarini, będzie Cię wspierać w kulinarnych podbojach przez całe lata. W parze z wytrzymałym szkieletem idzie doskonałej jakości twarda powłoka granitowa. Producent jest na tyle pewien stworzonej przez siebie technologii, że oferuje Ci aż 10 lat gwarancji na woki Portofino.

Bez niklu i metali ciężkich -
zdrowe i twarde powłoki
woków Portofino

  • Opatentowana powłoka nieprzywierająca Granitium, marki Ballarini, stworzona jest aż z 5 warstw, wśród których znajduje się jedna, specjalnie wzmocniona cząstkami mineralnymi na bazie granitu.
  • Dzięki takiemu połączeniu powłoki naczyń Portofino są bardzo odporne na uszkodzenia. Możesz używać stalowych utensyliów i myć wok w zmywarce.
  • Nieprzywierająca powłoka Granitium gwarantuje, że do smażenia użyjesz minimalnej ilości tłuszczu.
  • Czym jeszcze kuszą woki Portofino? Antyadhezyjna powłoka nie ma w sobie niklu i metali ciężkich. Dodatkowo jest wolna od kwasu perfluorooktanowego, czyli nie ma nic wspólnego z teflonem. Stąd pojawia się przy niej certyfikat PFOA-Free.
  • Woki granitowe włoskiej marki Ballarini mogą być z powodzeniem używane przez alergików.

Dobre dno i pewny uchwyt
to podstawa niezawodnego woka -
czytaj o Portofino Ballarini

  • Woki z kolekcji Portofino współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
  • Producent zastosował dno z ferromagnetycznego, schowanego pod granitową powłoką stopu. Dzięki niemu szkielet z kutego aluminium idealnie działa na indukcji.

  • Wygodny, dobrze wyprofilowany, stalowy uchwyt to dodatkowy atut woka Portofino. Docenią go ci wszyscy, którzy przygotowując duże ilości orientalnych potraw.
  • Stal może się delikatnie nagrzewać, jeśli wok będzie pracować na kuchence gazowej.
  • Piekarnik, co oczywiste, rozgrzeje uchwyt tak, że nie obejdziesz się bez rękawic kuchennych.

Specjalista podpowiada,
jak dobrze dbać
o granitowego woka Portofino

NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Granitowa powłoka woków Portofino jest bardzo wytrzymała, więc możesz bez obaw używać stalowych utensyliów. Jeśli jednak jesteś estetą i chcesz, by Twoje naczynia nawet po latach wyglądały świeżo i atrakcyjnie, sięgnij po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Kiedy smażysz i dusisz w woku Portofino, nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Wyższe temperatury, niestety, mogą zaszkodzić powłoce, która przegrzeje się i straci właściwości nieprzywierające.
  • Jeśli zapiekasz lub podpiekasz potrawy w piekarniku, pamiętaj, że maksymalna temperatura, w której może pracować wok Portofino, to 200 stopni. Najlepiej jednak nastawiać temperatury w zakresie 160-180 stopni.