Ręczne miksery Bugatti

R%c4%99czny mikser eva bugatti mistrz past serk%c3%b3w i twaro%c5%bck%c3%b3w

Mikser, z założenia, niejako z natury, jest sprzętem nieco brutalnym. Jego stalowe ostrza miażdżą, tną, rozdrabniają, co wpadnie w ich szpony. Ale kiedy mikser bierze w ręce twórczy designer, udaje mu się odmienić jego brutalną naturę i stworzyć bryłę subtelną, piękną i wyrafinowaną. Wystarczy, że spojrzysz na ręczny mikser Eva, słynnej włoskiej marki Bugatti, a będziesz wiedzieć, o czym mowa. Ten niezwykły sprzęt nie dość, że zasługuje na miano prawdziwej ozdoby kuchni, jest też wyjątkowo zdolny i bezpieczny dla wszystkich, którzy go używają.

Włoska marka Bugatti dość sporadycznie poszerza ofertę swojego luksusowego sprzętu elektrycznego. Kiedy pojawia się na rynku jakaś nowość, sprzęt jest zawsze starannie dopracowany, bo stanowi wynik nawet kilkuletnich prac designerskich, badawczych i, oczywiście, efekt wnikliwych testów. I tak dość długo trzeba było czekać, nim w ofercie tej wyjątkowej, włoskiej marki pojawił się ręczny mikser Eva.

To kolejny projekt twórczego duetu - Innocenzo Rifino, Lorenzo Ruggieri - który zdobył sobie niemal natychmiast wielkie grono miłośników i światowe uznanie.

Bezpieczny mikser, czyli o tym, o czym zapominało wielu producentów

Bugatti stawia tu, nade wszystko, na bezpieczeństwo używania ręcznego miksera Eva. Ten zmyślny sprzęt posiada specjalny sensor wykrywający dłoń. Dopiero, gdy czujnik "widzi" oplatającą go dłoń, uruchomi funkcje miksera. Bugatti zadbało o to, by mikser nie zaczął działać zupełnie przypadkowo. Producent zwraca też uwagę na fakt, że miksera Eva nie uruchomi małe dziecko, gdyż nie zdoła objąć i pewnie chwycić jego rękojeści.

Mikser Bugatti jest, dodatkowo, energooszczędny. Wystarczy, że nie będzie się go używało przez 30 sekund, a sam się wyłączy. Mówimy, oczywiście, o sytuacji, gdy mikser jest podpięty do gniazdka.

Wymienne tarcze ręcznego miksera Bugatti

Ten sprytny, designerski sprzęt posiada 3 wymienne tarcze, które zamknięte są w specjalnie dla nich stworzonym etui. Ostrze mielące miksuje i rozdrabiania gotowane warzywa, świeże owoce, niewielkie kawałki mięs. To ostrze poradzi sobie również z orzechami, czy nawet niewielkimi kostkami lodu. Za jego sprawą można przygotować pyszny koktajl, czy nawet drinki.

Drugie ostrze miesza tak skutecznie, że przygotuje puree z ziemniaków, przeróżne kremy, masy do ciast, musy owocowe, pasty na kanapki.

Ostatnie ostrze służy do ubijania piany z białek, bitej śmietany, nadaje się też do rozmącania jajek na jajecznicę, czy omlet.