• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Senses Duraslide Ultra - Nieprzywierająca patelnia z kutym uchwytem, Ø 32 cm, Demeyere

805 Promocyjnie 764
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 724 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Profesjonalny kucharz, specjalizujący się w smażeniu, czy duszeniu mięs, obsługujący nawet ponad kilkadziesiąt zamówień dziennie, doskonale zna problem nieergonomicznych patelni, które po czasie powodują ból nadgarstka, drętwienie dłoni, a po latach różne schorzenia. Dlatego tworząca od dekad sprzęt dla, m.in., zawodowych kucharzy, belgijska marka Demeyere zadbała, by jej patelnie Senses niosły ulgę tym, którzy korzystają z nich długo i często.

Linia stalowych patelni Senses ma profesjonalny, kuty, drążony uchwyt, który rewelacyjnie leży w dłoni. Ponieważ sama patelnia jest dość ciężka, z racji 5-warstwowej konstrukcji szkieletu, mocny, a lekki, drążony uchwyt zmniejsza jej masę, jednocześnie wpływa na doskonałe wyważenie. Rzecz jasna, patelnie z tej serii służą również doskonale w domowej kuchni.

Producent opracował zaawansowany technologicznie stop 5-Ply® Material, dzięki któremu patelnia nagrzewa się równomiernie od środka, aż po same brzegi, dystrybuując ciepło wprost w potrawę. By zapewnić optymalne warunki smażenia, producent wyposażył patelnię Senses w zaawansowaną, polimerową powłokę nieprzywierającą Duraslide Ultra, która pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Bezpieczna dla zdrowia powłoka nie emituje żadnych szkodliwych substancji, nie ma nic wspólnego z teflonem, czy jego pochodnymi. W przypadku tej powłoki warto używać syntetycznych lub drewnianych utensyliów.

Niezależnie od tego, czy korzystasz z patelni Senses na kuchni gazowej, ceramicznej, elektrycznej, czy płycie indukcyjnej, 5-warstwowe cudo Demeyere pozwoli oszczędzać energię.

Srebrzysto-biała, nigdy nie żółknąca i nie zmieniająca koloru zewnętrzna warstwa patelni Senses wykonana jest z opatentowanej przez Demeyere stali Silvinox®.

Te z pietyzmem zaprojektowane przez inżynierów patelnie mają 5 lat gwarancji.

Do patelni Senses możesz dokupić pokrywki z hartowanego szkła. Znajdziesz je na dole strony, przy każdym produkcie.

 

Poniżej możesz obejrzeć film, w którym nasz specjalista pokazuje 4 podstawowe typy patelni Demeyere.

 

805 Promocyjnie 764

Zdrowe smażenie na patelni
Senses Duraslide Ultra - to,
co dla nas najważniejsze

  • nieprzywierająca, zaawansowana technologicznie powłoka DuraslideUltra
  • patelnia do smażenia z małą ilością tłuszczu, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • 5-warstwowe dno i ścianki gwarantują szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła i szybkie smażenie
  • satynowana stal Silvinox nie pożółknie przez całe lata
  • kuty, drążony, nienagrzewający się uchwyt ze stali
  • 5 lat gwarancji

Fascynacja smażeniem,
czyli różne typy
patelni Demeyere

Patelnie Senses z powłoką -
do sprawnego smażenia,
duszenia i zapiekania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • wewnątrz - trzykrotnie nakładana, zaawansowana, nieprzywierająca powłoka Duraslide Ultra®
  • na zewnątrz - srebrzysta, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie pożółknie
  • 3 milimetrowej grubości 5-warstwowe dno i ścianki patelni (5-PlyMaterial®) - 2 warstwy ferromagnetycznej stali chromowej, 2 warstwy aluminium i stop aluminium
  • uchwyt - kuta, drążona stal

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 32 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 26 cm
  • wysokość ścianek - 5,2 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 54 cm
  • waga - 1,6 kg

5 warstw kryjących się pod powłoką
sprawia cuda w kuchni -
szybkie i wydajne smażenie

Jesteśmy przekonani, że znalezienie odpowiedniej patelni to spora sztuka. Po całych latach testów przeróżnych technologii nasz specjalista zdecydował, że w naszych sklepach pojawią się bardzo mocno wyselekcjonowane patelnie z powłokami nieprzywierającymi.

Do tej niewielkiej grupy zaliczyliśmy 5-warstwowe patelnie znanej belgijskiej marki Demeyere. Patelnie z serii Senses powstały ze specjalnego, opatentowanego stopu 5-PlyMaterial®, który pokrywa zaawansowana, trzykrotnie nakładana, bezpieczna dla zdrowia powłoka Duraslide Ultra.

5-WARSTWOWA KONSTRUKCJA PATELNI SENSES

 

  • Badacze technologii kuchennych już dawno odkryli, że przy konstruowaniu luksusowych naczyń należy wykorzystać pomocne prawo fizyki – zasadę synergii. Głosi ona, że wspólne działanie kilku elementów daje wiele lepszy efekt, niż gdyby zsumować talenty poszczególnych stopów, warstw, czy materiałów.
  • To działa identycznie, jak w przypadku dobrze zgranego zespołu ludzi, których talenty uzupełniają się, tworząc doskonałą całość w odróżnieniu od grupy, w której każdy specjalista działa bez porozumienia z innymi.
  • Marka Demeyere, słynny producent ekskluzywnych, stalowych naczyń, które powstają wyłącznie w Belgii, stała się liderem na rynku kuchennych innowacji. Całe rzesze inżynierów i zawodowych kucharzy pracowały wspólnie przez dekady, by stworzyć możliwie najlepsze patelnie.
  • Patelnie z serii Senses, marki Demeyere, mają kilka zasadniczych cech. Są niezwykle sztywne, więc odporne na wypaczenia. Są też dostosowane do pracy w wysokich temperaturach, które nie zagrażają strukturze patelni. I zbudowano je z 5-warstwowego stopu 5-PlyMaterial®, by przewodnictwo ciepła było wręcz idealne.
  • 3 milimetrowej grubości ścianki i dno patelni wykonano z 2 warstw ferromagnetycznej stali chromowej, 2 warstw aluminium i stopu aluminium. Wszystko po to, by patelnia rozgrzewała się bardzo szybko na każdym typie kuchenki i pozwalała smażyć możliwie krótko, a co za tym idzie, maksymalnie zdrowo.
  • Patelnie Senses z nieprzywierającą powłoką Duraslide Ultra rozgrzewają się równomiernie na całej swojej powierzchni, od dna, po brzegi. Dlatego mięsa, warzywa, czy ryby, które dotykają ścianek patelni, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda patelnia. Tym, m.in., szczyci się marka Demeyere, której patelnie uznawane są za jedne z najdoskonalszych na świecie.

Kilka słów o nieprzywierającej
powłoce Duraslide Ultra
patelni Senses

Patelnia Senses została wyposażona w trzykrotnie nakładaną powłokę nieprzywierającą, która nosi nazwę Duraslide Ultra. W skrócie można powiedzieć, że powłokę tworzą bezpieczne dla zdrowia, wolne od pochodnych teflonu polimery, które nie emitują żadnych szkodliwych substancji w głąb przyrządzanych potraw, gdy smażysz, dusisz, czy zapiekasz przysmaki w piekarniku.
Ponieważ mamy tu do czynienia z bezpieczną dla zdrowia powłoką polimerową z oznaczeniem PTFE Free, możemy być pewni, że patelnia Senses Demeyere przez całe lata będzie wspomagała zdrowe, dietetyczne smażenie.

Co zjawiskowe, Demeyere wykorzystało dla potrzeb swoich luksusowych patelni zupełnie innowacyjny materiał. Elementy składowe, które tworzą nieprzywierającą powłokę Duraslide Ultra, spotkasz też w przemyślne lotniczym, czy morskim. Ten materiał pojawia się w częściach samolotów, promów kosmicznych, luksusowych jachtów, czy sportowych super samochodów. Co niezwykłe, te polimery potrafią się same zasklepiać, gdy na powłoce pojawią się niewielkie rysy.
Ten hiper-nowoczesny materiał powstał w niezwykle nowoczesnych laboratoriach, by zminimalizować negatywny wpływ tworzyw sztucznych na środowisko naturalne.

Smażenie na powłoce Duraslide Ultra to prawdziwe przeżycie. To nowy poziom doznań smakowych - potrawy będą wyraziste, a zarazem delikatne i subtelne. Dzięki tej powłoce zyskasz smaki zbliżone do wyrafinowanej, francuskiej kuchni.
Na patelni Senses Duraslide Ultra smaży się z minimalnym dodatkiem tłuszczu, a potrawy „pływają” po powierzchni patelni. Osoby kochające delikatne mięsa i ryby, czy jajka sadzone, jajecznicę lub omlety, docenią patelnię Senses wyposażoną w powłokę Duraslide Ultra, gdyż wiele łatwiej steruje się jej temperaturą w porównaniu z, np., patelniami Demeyere z ceramiczną powłoką Ceraforce Ultra.

Dlaczego stal Silvinox
jest nazywana niezwykle
higieniczną stalą?

  • Demeyere już w latach 60-tych XX wieku opracowało technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje. I przez całe dekady pozostanie pięknie srebrzysto-biała. To zjawisko do dziś budzi wielki respekt wśród znawców technologii kulinarnych.
  • Stal Silvinox® to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Dodatkowo stal Silvinox® nie łapie odcisków palców, bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Sprzęt marki Demeyere nie starzeje się tylko w przestrzeni estetycznej. Chodzi też o to, by patelnia nie traciła z biegiem lat doskonałych właściwości smażalniczych. Im starsza będzie patelnia Senses Duraslide Ultra, tym mocniej i częściej będzie nas zaskakiwać.

Drążone uchwyty,
czyli lżejsza i lepiej
wyważona patelnia

  • Demeyere dba o komfort używania swoich patelni, które dedykowane są nie tylko gotującym w domu, ale nade wszystko profesjonalistom. Stąd patelnie Senses wyposażono w kute, drążone uchwyty, dzięki którym patelnia jest lżejsza i stabilniejsza. Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone.
  • Uchwyty patelni Senses Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że nawet, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, uchwyt nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem.

Specjalista podpowiada,
co robić, by patelnia z powłoką
służyła wiele lat w dobrej kondycji

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • By nie zniszczyć powłoki patelni Senses Duraslide Ultra marki Demeyere, używaj drewnianych, czy syntetycznych utensyliów. Stalowe utensylia mogą porysować, czy nawet uszkodzić powłokę.
  • Patelnię z powłoką nieprzywierającą myj ręcznie, trwa to zaledwie kilka chwil. Demeyere zadbało o komfort użytkowników swoich naczyń. Uchwyt patelni Senses Duraslide Ultra mocowany jest na zewnątrz stalowej konstrukcji, ścianki nie są przebite nitami, na których mogłyby osadzać się resztki jedzenia. Stąd naczynie myje się błyskawicznie.
  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili delikatnie umyj. Nigdy nie szoruj powłoki nieprzywierającej.
  • Stal Silvinox® patelni Senses jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Przez kilka godzin, po przyrządzeniu posiłku, potrawa może leżeć na patelni z powłoką Duraslide Ultra. Później należy ją przełożyć do naczynia, które schowasz w lodówce.
  • Powyżej zauważyłeś ikonkę rękawicy kuchennej, choć pisaliśmy, że uchwyt się nie nagrzewa. Ale - na pewno nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Nie musisz obawiać się, że przy częstym używaniu patelni Senses w piekarniku stal zmieni kolor. Przed tym właśnie zabezpiecza specjalny wynalazek – czyli stal Silvinox®.
  • Patelnie Senses Duraslide Ultra tak doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.

Pokrywka pasująca
do patelni Senses 32 cm
Duraslide Ultra marki Demeyere