Senses - Stalowa, 5-warstwowa patelnia, Ø 24 cm, Demeyere

580
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Profesjonalny kucharz, specjalizujący się w smażeniu, czy duszeniu mięs, obsługujący nawet ponad kilkadziesiąt zamówień dziennie, doskonale zna problem nieergonomicznych patelni, które po czasie powodują ból nadgarstka, drętwienie dłoni, a po latach różne schorzenia. Dlatego tworząca od dekad sprzęt dla, m.in., zawodowych kucharzy, belgijska marka Demeyere zadbała, by jej patelnie Senses niosły ulgę tym, którzy korzystają z nich długo i często.

Linia stalowych patelni Senses ma profesjonalny, kuty, drążony uchwyt, który rewelacyjnie leży w dłoni. Ponieważ sama patelnia jest dość ciężka, z racji 5-warstwowej konstrukcji szkieletu, mocny, a lekki, drążony uchwyt zmniejsza jej masę, jednocześnie wpływa na doskonałe wyważenie. Rzecz jasna, patelnie z tej serii służą również doskonale w domowej kuchni.

Patelnia Demeyere jest stosunkowo ciężka w porównaniu z klasycznymi, stalowymi patelniami, gdyż do jej produkcji wykorzystano stworzony przez producenta stop 5-Ply® Material, którego warstwy idealnie ze sobą współdziałają. Dzięki nim patelnia nagrzewa się równomiernie od środka, aż po same brzegi, dystrybuując ciepło wprost w potrawę. Na stalowych patelniach Senses smaży się szybko, dynamicznie, z niewielką ilością tłuszczu. Niezależnie od tego, czy używasz patelni Senses na kuchni gazowej, ceramicznej, elektrycznej, czy płycie indukcyjnej, 5-warstwowe cudo Demeyere pozwoli oszczędzać energię.

Srebrzysto-białe, nigdy nie żółknące i nie zmieniające koloru patelnie Senses wykonane są z opatentowanej przez Demeyere stali Silvinox®.

Te z pietyzmem zaprojektowane przez inżynierów, a testowane przez zawodowych kucharzy patelnie mają aż 30 lat gwarancji. Profesjonaliści z kolei cieszą się 10-letnią gwarancją.

Do patelni Senses możesz dokupić pokrywki z hartowanego szkła. Znajdziesz je na dole strony, przy każdym produkcie.

STALOWA PATELNIA SENSES
BELGIJSKIEJ MARKI DEMEYERE
POSŁUŻY CI PRZEZ CAŁE DEKADY

  • patelnia do smażenia z małą ilością tłuszczu, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • 5-warstwowe dno i ścianki gwarantują szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła i szybkie smażenie
  • satynowana stal Silvinox nie pożółknie przez całe lata
  • kuty, drążony, nienagrzewający się uchwyt ze stali
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

PATELNIE SENSES
DO SPRAWNEGO SMAŻENIA,
DUSZENIA I ZAPIEKANIA

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

PATELNIE UŻYWANE PRZEZ MISTRZÓW KUCHNI

  • Wyjątkowe, 5-warstwowe patelnie marki Demeyere, linia Senses, wspomagają wyrazistość smaków duszonych, czy pieczonych na nich potraw.
  • Wyjątkowo zdrową, niskokaloryczną, a prostą w przygotowaniu potrawą są zapiekane warzywa, które wstępnie możesz udusić.
  • Do takiego dania użyliśmy cebuli, czosnku, papryki, cukinii, pomidorów i ziemniaków. Całość doprawiliśmy octem winnym, mieloną w młynku solą i pieprzem.
  • Dodaliśmy też słodkiej i ostrej papryki, ziół prowansalskich, pietruszki i nieco curry. Odrobina cukru trzcinowego dopełniła smaku.
  • Potrawa jest niskokaloryczna, bo podsmażaliśmy warzywa na minimalnej ilości oleju, na co pozwalają patelnie Senses. Resztę załatwił piekarnik.

Materiał

  • srebrzysta, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie pożółknie
  • 3 milimetrowej grubości 5-warstwowe dno i ścianki patelni (5-PlyMaterial®) – satynowana, ferromagnetyczna stal chromowa wewnątrz i na zewnątrz, 2 warstwy aluminium i stop aluminium
  • uchwyt - kuta, drążona stal

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 18 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 46 cm
  • waga - 1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CO ZAWDZIĘCZAMY TECHNOLOGII 5-PLY,
CZYLI O 5 WARSTWACH, KTÓRE DZIAŁAJĄ
LEPIEJ, NIŻ JEDNA

Wiemy, ile czasu i uwagi wymaga znalezienie odpowiedniej patelni. Nasz specjalista całymi latami testował patelnie przeróżnych producentów, by wreszcie zdecydować, że tylko niektóre z nich pojawią się bardzo mocno wyselekcjonowanej ofercie naszych sklepów. Do tej niewielkiej grupy zaliczyliśmy luksusowe, 5-warstwowe stalowe patelnie znanej belgijskiej marki Demeyere. Patelnie z serii Senses powstały ze specjalnego, opatentowanego stopu 5-PlyMaterial®, który pozwala na szybkie i sprawne smażenie.

5-PLY MATERIAL

 

  • Demeyere wykorzystuje prawo synergii, tworząc wielowarstwowe patelnie Senses. Synergia zakłada, że wspólne działanie kilku elementów daje wiele lepszy efekt, niż gdyby zsumować talenty poszczególnych stopów, warstw, czy materiałów.
  • 5-warstwowy stop o nazwie 5-PlyMaterial® tworzy 3 mm grubości ścianki i dno patelni, by zyskać idealne przewodnictwo ciepła. Opatentowany przez Demeyere stop powstał z 2 warstw ferromagnetycznej stali chromowej, 2 warstw aluminium i stopu aluminium. Dzięki temu patelnia Senses rozgrzewa się bardzo szybko na każdym typie kuchenki i pozwala smażyć krótko, a co za tym idzie, maksymalnie zdrowo.
  • 5-PlyMaterial® zapewnia patelniom Senses dużą sztywność i odporność na przegrzanie oraz wypaczenie.

SMAŻENIE NA STALOWEJ PATELNI

 

  • Smażenie na stalowych patelniach Senses Demeyere różni się od smażenia na klasycznej stali. Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek patelni Senses, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni, zaczyna się magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Gdy mięso obsmaży się, patelnia „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać go na siłę od patelni. Wystarczy ruch widelca, by nawet najdelikatniejsze mięso przewrócić na drugą stronę.
  • Patelnia Senses przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja - skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.

STAL SILVINOX, KTÓREJ
NIE IMAJĄ SIĘ BAKTERIE
I KTÓRA NIE ŁAPIE ODCISKÓW PALCÓW

  • Demeyere już w latach 60-tych XX wieku opracowało technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje. I przez całe dekady pozostanie pięknie srebrzysto-biała. To zjawisko do dziś budzi wielki respekt wśród znawców technologii kulinarnych.
  • Stal Silvinox® to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Nie dość, że patelnie Senses będą zawsze srebrzysto-białe, dodatkowo posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Sprzęt marki Demeyere nie starzeje się tylko w przestrzeni estetycznej. Chodzi też o to, by patelnia nie traciła z biegiem lat doskonałych właściwości smażalniczych. Im starsza będzie patelnia Senses, tym mocniej i częściej będzie nas zaskakiwać.
  • Niestety, stal Demeyre, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z patelni Senses nie mogą korzystać alergicy.

PO CO NAM DRĄŻONE
UCHWYTY W PATELNIACH
SENSES DEMEYERE

  • Demeyere dba o komfort używania swoich patelni, które dedykowane są nie tylko gotującym w domu, ale nade wszystko profesjonalistom. Stąd patelnie Senses wyposażono w kute, drążone uchwyty, dzięki którym patelnia jest lżejsza i stabilniejsza. Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone.
  • Uchwyty patelni Senses Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że nawet, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, uchwyt nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem.

SZYBKIE I SPRAWNE MYCIE
PATELNI DEMEYERE -
DWA RUCHY I JEST CZYSTA

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili umyj.
  • Stal Silvinox® patelni Senses jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Potrawa może leżeć na stalowej patelni przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie przechowuj na niej potraw w lodówce.
  • Kuty uchwyt patelni Senses nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
  • Nie musisz obawiać się, że przy częstym używaniu patelni Senses w piekarniku stal zmieni kolor. Przed tym właśnie zabezpiecza specjalny wynalazek - czyli stal Silvinox®.
  • Patelnie Senses tak doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.

POKRYWKA PASUJĄCA
DO STALOWEJ PATELNI 24 CM
SENSES DEMEYERE