Senses - Stalowa, 5-warstwowa patelnia, Ø 24 cm, Demeyere

580 Promocyjnie 550
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Profesjonalny kucharz, specjalizujący się w smażeniu, czy duszeniu mięs, obsługujący nawet ponad kilkadziesiąt zamówień dziennie, doskonale zna problem nieergonomicznych patelni, które po czasie powodują ból nadgarstka, drętwienie dłoni, a po latach różne schorzenia. Dlatego tworząca od dekad sprzęt dla, m.in., zawodowych kucharzy, belgijska marka Demeyere zadbała, by jej patelnie Senses niosły ulgę tym, którzy korzystają z nich długo i często.

Linia stalowych patelni Senses ma profesjonalny, kuty, drążony uchwyt, który rewelacyjnie leży w dłoni. Ponieważ sama patelnia jest dość ciężka, z racji 5-warstwowej konstrukcji szkieletu, mocny, a lekki, drążony uchwyt zmniejsza jej masę, jednocześnie wpływa na doskonałe wyważenie. Rzecz jasna, patelnie z tej serii służą również doskonale w domowej kuchni.

Patelnia Demeyere jest stosunkowo ciężka w porównaniu z klasycznymi, stalowymi patelniami, gdyż do jej produkcji wykorzystano stworzony przez producenta stop 5-Ply® Material, którego warstwy idealnie ze sobą współdziałają. Dzięki nim patelnia nagrzewa się równomiernie od środka, aż po same brzegi, dystrybuując ciepło wprost w potrawę. Na stalowych patelniach Senses smaży się szybko, dynamicznie, z niewielką ilością tłuszczu. Niezależnie od tego, czy używasz patelni Senses na kuchni gazowej, ceramicznej, elektrycznej, czy płycie indukcyjnej, 5-warstwowe cudo Demeyere pozwoli oszczędzać energię.

Srebrzysto-białe, nigdy nie żółknące i nie zmieniające koloru patelnie Senses wykonane są z opatentowanej przez Demeyere stali Silvinox®.

Te z pietyzmem zaprojektowane przez inżynierów, a testowane przez zawodowych kucharzy patelnie mają aż 30 lat gwarancji. Profesjonaliści z kolei cieszą się 10-letnią gwarancją.

Do patelni Senses możesz dokupić pokrywki z hartowanego szkła. Znajdziesz je na dole strony, przy każdym produkcie.

STALOWA PATELNIA SENSES
BELGIJSKIEJ MARKI DEMEYERE
POSŁUŻY CI PRZEZ CAŁE DEKADY

Senses patelnia
  • patelnia do smażenia z małą ilością tłuszczu, duszenia, zapiekania potraw w piekarniku
  • 5-warstwowe dno i ścianki gwarantują szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła i szybkie smażenie
  • satynowana stal Silvinox nie pożółknie przez całe lata
  • kuty, drążony, nienagrzewający się uchwyt ze stali
  • 30 lat gwarancji dla kuchni domowej, 10 lat dla kuchni profesjonalnej

PATELNIE SENSES
DO SPRAWNEGO SMAŻENIA,
DUSZENIA I ZAPIEKANIA

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

2 demeyere 4 star stalowa patelnia 24cm kopia lifestyle

PATELNIE UŻYWANE PRZEZ MISTRZÓW KUCHNI

  • Wyjątkowe, 5-warstwowe patelnie marki Demeyere, linia Senses, wspomagają wyrazistość smaków duszonych, czy pieczonych na nich potraw.
  • Wyjątkowo zdrową, niskokaloryczną, a prostą w przygotowaniu potrawą są zapiekane warzywa, które wstępnie możesz udusić.
  • Do takiego dania użyliśmy cebuli, czosnku, papryki, cukinii, pomidorów i ziemniaków. Całość doprawiliśmy octem winnym, mieloną w młynku solą i pieprzem.
  • Dodaliśmy też słodkiej i ostrej papryki, ziół prowansalskich, pietruszki i nieco curry. Odrobina cukru trzcinowego dopełniła smaku.
  • Potrawa jest niskokaloryczna, bo podsmażaliśmy warzywa na minimalnej ilości oleju, na co pozwalają patelnie Senses. Resztę załatwił piekarnik.

Materiał

  • srebrzysta, satynowana stal szlachetna, która nigdy nie pożółknie
  • 3 milimetrowej grubości 5-warstwowe dno i ścianki patelni (5-PlyMaterial®) – satynowana, ferromagnetyczna stal chromowa wewnątrz i na zewnątrz, 2 warstwy aluminium i stop aluminium
  • uchwyt - kuta, drążona stal

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 18 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm
  • długość całkowita z uchwytem - 46 cm
  • waga - 1 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

CO ZAWDZIĘCZAMY TECHNOLOGII 5-PLY,
CZYLI O 5 WARSTWACH, KTÓRE DZIAŁAJĄ
LEPIEJ, NIŻ JEDNA

1 5 warstwowe klasyczne patelnie senses demeyere

Wiemy, ile czasu i uwagi wymaga znalezienie odpowiedniej patelni. Nasz specjalista całymi latami testował patelnie przeróżnych producentów, by wreszcie zdecydować, że tylko niektóre z nich pojawią się bardzo mocno wyselekcjonowanej ofercie naszych sklepów. Do tej niewielkiej grupy zaliczyliśmy luksusowe, 5-warstwowe stalowe patelnie znanej belgijskiej marki Demeyere. Patelnie z serii Senses powstały ze specjalnego, opatentowanego stopu 5-PlyMaterial®, który pozwala na szybkie i sprawne smażenie.

5-PLY MATERIAL

 

  • Demeyere wykorzystuje prawo synergii, tworząc wielowarstwowe patelnie Senses. Synergia zakłada, że wspólne działanie kilku elementów daje wiele lepszy efekt, niż gdyby zsumować talenty poszczególnych stopów, warstw, czy materiałów.
  • 5-warstwowy stop o nazwie 5-PlyMaterial® tworzy 3 mm grubości ścianki i dno patelni, by zyskać idealne przewodnictwo ciepła. Opatentowany przez Demeyere stop powstał z 2 warstw ferromagnetycznej stali chromowej, 2 warstw aluminium i stopu aluminium. Dzięki temu patelnia Senses rozgrzewa się bardzo szybko na każdym typie kuchenki i pozwala smażyć krótko, a co za tym idzie, maksymalnie zdrowo.
  • 5-PlyMaterial® zapewnia patelniom Senses dużą sztywność i odporność na przegrzanie oraz wypaczenie.

SMAŻENIE NA STALOWEJ PATELNI

 

  • Smażenie na stalowych patelniach Senses Demeyere różni się od smażenia na klasycznej stali. Mięsa, warzywa, czy ryby, które będą dotykały ścianek patelni Senses, usmażą się w tym samym czasie, co porcje leżące na środku. Wbrew pozorom - tego nie potrafi każda stalowa patelnia.
  • Kiedy położysz mięso, czy ryby na rozgrzanej patelni, zaczyna się magia. Pory mięs zamykają się w kilka chwil, białko ścina się, dzięki czemu wszystkie soki i wartości odżywcze zostają w mięsie.
  • Gdy mięso obsmaży się, patelnia „uwolni” je. Nie będziesz musiał odrywać go na siłę od patelni. Wystarczy ruch widelca, by nawet najdelikatniejsze mięso przewrócić na drugą stronę.
  • Patelnia Senses przyrządzi mięso, którego nie powstydziłaby się bardzo renomowana restauracja - skórka będzie chrupiąca i apetycznie zrumieniona, a w środku mięso zachwyci Cię delikatnością i subtelnym smakiem. Nigdy nie będzie wysuszone i twarde.

STAL SILVINOX, KTÓREJ
NIE IMAJĄ SIĘ BAKTERIE
I KTÓRA NIE ŁAPIE ODCISKÓW PALCÓW

  • Demeyere już w latach 60-tych XX wieku opracowało technologię obróbki stali - Silvinox®, która nie żółknie, nie zmienia koloru nawet po przegrzaniu i nie ciemnieje. I przez całe dekady pozostanie pięknie srebrzysto-biała. To zjawisko do dziś budzi wielki respekt wśród znawców technologii kulinarnych.
  • Stal Silvinox® to wynik elektrochemicznych zabiegów, które pozbawiają stal mikroelementów żelaza. Bo właśnie ono jest odpowiedzialne za żółknięcie, błękitnienie i ciemnienie stali, która utlenia się wraz z wiekiem naczyń.
  • Nie dość, że patelnie Senses będą zawsze srebrzysto-białe, dodatkowo posiadają niezwykłą cechę. Coś, co można nazwać faktorem antybakteryjnym. Powierzchnia stali Silvinox® nie łapie odcisków palców. Charakterystyczne dla danej grupy produktów bakterie nie przenoszą się z dłoni na stal patelni.
  • Demeyere niezwykle mocno dba o higienę smażenia i duszenia. Chodzi o to, by patelnia, która służyła przez nawet 30 lat, zawsze była higieniczna, łatwa w utrzymaniu w czystości. Sprzęt starzeje się, więc z biegiem lat traci na jakości. Demeyere jednak nie godzi się na taki stan rzeczy. I faktycznie nawet stare naczynia Demeyere wyglądają do dziś doskonale.
  • Sprzęt marki Demeyere nie starzeje się tylko w przestrzeni estetycznej. Chodzi też o to, by patelnia nie traciła z biegiem lat doskonałych właściwości smażalniczych. Im starsza będzie patelnia Senses, tym mocniej i częściej będzie nas zaskakiwać.
  • Niestety, stal Demeyre, choć tak zaawansowana, pozostała jednak stalą, więc z patelni Senses nie mogą korzystać alergicy.
2 stal silvinox tworzy patelnie senses demeyere

PO CO NAM DRĄŻONE
UCHWYTY W PATELNIACH
SENSES DEMEYERE

3 kuty dr%c4%85%c5%bcony uchwyt patelni senses demeyere v2

  • Demeyere dba o komfort używania swoich patelni, które dedykowane są nie tylko gotującym w domu, ale nade wszystko profesjonalistom. Stąd patelnie Senses wyposażono w kute, drążone uchwyty, dzięki którym patelnia jest lżejsza i stabilniejsza. Uchwyty patelni Demeyere są perfekcyjnie wyważone.
  • Uchwyty patelni Senses Demeyere nigdy nie odpadną, nie rozchwieją się i nie wypaczą. Słynnym stał się film producenta, w którym dorosły człowiek skacze na skakance na… uchwytach naczyń Demeyere. A one wytrzymują to „bez mrugnięcia okiem”.
  • Uchwyt jest tak dobrze obmyślony i scalony z patelnią, że nawet, gdy wypełni się ją po brzegi i położy na niej pokrywkę, uchwyt nie odkształci się, nie będzie się lekko wyginał pod ciężarem.

SZYBKIE I SPRAWNE MYCIE
PATELNI DEMEYERE -
DWA RUCHY I JEST CZYSTA

Stalowe utensylia prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

Myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

Kuchenne rekawice prestizowa kuchnia v2

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Jeśli skarmelizujesz coś na dnie patelni, jeśli za mocno zagęścisz, zredukujesz sos, czy na patelni zostaną resztki mocniej przysmażonych mięs, odmocz ją i po chwili umyj.
  • Stal Silvinox® patelni Senses jest wyjątkowo łatwa w utrzymaniu w czystości. Pamiętaj, by od czasu do czasu do mycia użyć płynu do naczyń z dodatkiem kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Więcej o konserwacji stali Demeyere przeczytasz, klikając w boczny panel z prawej strony ekranu.
  • Potrawa może leżeć na stalowej patelni przez kilka godzin po przyrządzeniu posiłku. Nie przechowuj na niej potraw w lodówce.
  • Kuty uchwyt patelni Senses nagrzeje się, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, do czego również zachęcamy (zyskasz w ten sposób inaczej smakujące, zapiekane i podpiekane potrawy).
Senses patelnia
  • Nie musisz obawiać się, że przy częstym używaniu patelni Senses w piekarniku stal zmieni kolor. Przed tym właśnie zabezpiecza specjalny wynalazek - czyli stal Silvinox®.
  • Patelnie Senses tak doskonale szybko rozgrzewają się i równomiernie dystrybuują ciepło, pozwalając szybko smażyć i dusić, że można je nagrzewać na 50-60% mocy palnika. W przypadku indukcji czas rozgrzewania patelni może trwać poniżej 30 sekund, wszystko zależy od typu kuchenki.
  • Do smażenia na patelniach Demeyere używaj dobrych, wysokotemperaturowych olejów. Myślimy tu, m.in., o olejach ryżowych, kokosowych, palmowych, czy arachidowych. Tego typu tłuszcze mają wysoką temperaturę dymienia, około 240 stopni Celsjusza, co gwarantuje sprawne i zdrowe smażenie. Inne oleje, np. rzepakowy, słonecznikowy, czy olej z pestek winogron, palą się już w temperaturze 180 stopni, stąd smażenie na nich nie jest wskazane.

POKRYWKA PASUJĄCA
DO STALOWEJ PATELNI 24 CM
SENSES DEMEYERE