Belgijski producent, firma Demeyere, rozpieszcza miłośników naleśników, omletów, placków i jajecznicy. Na płytkiej, 5-warstwowej patelni z polimerową powłoką nieprzywierającą Duraslide Ultra możesz smażyć z minimalną ilością tłuszczu dziesiątki odmian swoich ulubionych potraw.
Linia patelni Specialities bardzo dobrze dystrybuuje i akumuluje ciepło. Dzięki 5-warstwowej, sztywnej konstrukcji szkieletu, który rozgrzewa się równomiernie od dna, po brzegi, będziesz smażyć krótko, efektywnie, z użyciem minimalnej ilości energii.
Patelnie do naleśników z powłoką Duraslide Ultra wykorzystasz na każdym typie kuchenki - od gazowej, przez elektryczną, ceramiczną, aż po indukcyjną. Jeśli używasz belgijskiej patelni na płycie indukcyjnej, pamiętaj, by rozgrzewać ją na 50-60% mocy palnika. Patelnia będzie gotowa do pracy w ciągu 30-40 sekund (to, oczywiście, uśredniony czas). W przypadku pozostałych typów kuchenek czas nieco się wydłuży, ale i tak zaawansowane technologicznie belgijskie patelnie do naleśników z powłoką nieprzywierającą rozgrzeją się w bardzo krótkim czasie.
Polimerowa powłoka nieprzywierająca, Duraslide Ultra, jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia, jako że nie posiada w sobie pochodnych teflonu, nie emituje również żadnych szkodliwych substancji. Dzięki niej możesz zdrowo smażyć z minimalną ilością tłuszczu. W przypadku tego typu powłoki stosuj drewniane bądź silikonowe lub syntetyczne utensylia.
Patelnie do naleśników, marki Demeyere, mają 2 lata gwarancji.
Pamiętaj, że w przypadku smażenia na patelni do naleśników nie musisz nastawiać ekstremalnie wysokiej mocy palnika - maksymalna temperatura nie może przekroczyć 230 stopni Celsjusza. W przeciwnym razie naleśniki zaczną przywierać i łamać się, gdyż będą zbyt wypieczone i wysuszone.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Belgijska marka Demeyere, słynna z racji swoich produktów klasy Premium, stworzyła linię patelni Specialities dedykowaną miłośnikom naleśników, omletów, placków, czy tysięcznych odmian jajecznicy. Serię patelni wykonano z 5-warstwowego, cenionego patentu Demeyere, stopu 5-PlyMaterial®. Wyposażono ją też w, znaną z wyższych typów patelni, zaawansowaną, polimerową powłokę nieprzywierającą, Duraslide Ultra.
Co odróżnia patelnie Specialities od jej droższego rodzeństwa? Nie ma tutaj zjawiskowej, wyróżniającej naczynia Demeyere technologii Silvinox®. Stal patelni do naleśników może z czasem zmieniać kolor i ciemnieć, co nijak nie wpływa na właściwości użytkowe patelni. I jeszcze jeden element, którego nie posiada ta linia. Mamy tu klasyczne, stalowe, spawane, a nie kute uchwyty.
Patelnia Specialities posiada nowoczesną powłokę nieprzywierającą Duraslide Ultra, którą nałożono trzykrotnie na stalowy, 5-warstwowy szkielet. To niezwykle zaawansowana powłoka, którą tworzą bezpieczne dla zdrowia, wolne od pochodnych teflonu polimery. Polimery są obojętne dla potraw, nie emitują w nie żadnych szkodliwych substancji, gdy smażysz, czy zapiekasz przysmaki w piekarniku.
Możemy być pewni, że ta nowoczesna patelnia do naleśników wesprze zdrowe, dietetyczne smażenie, ponieważ mamy tu do czynienia z bezpieczną dla zdrowia powłoką polimerową z oznaczeniem PTFE Free.
Co intrygujące, Demeyere zawsze poszukuje najbardziej zaawansowanych technologii. Dlatego, tworząc powłokę nieprzywierającą dla swoich luksusowych patelni, wykorzystało materiał godny filmów SF. Elementy składowe, które tworzą nieprzywierającą powłokę Duraslide Ultra, spotkasz w przemyślne lotniczym, czy morskim. Ten materiał pojawia się w częściach samolotów, promów kosmicznych, luksusowych jachtów, czy sportowych super samochodów. Co niezwykłe, polimery potrafią się same zasklepiać, gdy na powłoce pojawią się niewielkie rysy.
Hiper-nowoczesny materiał – powłoka Duraslide Ultra - powstaje w niezwykle zaawansowanych laboratoriach, by zminimalizować negatywny wpływ tworzyw sztucznych na środowisko naturalne.
Smażenie na powłoce Duraslide Ultra to kompletnie nowy poziom doznań smakowych. Smażone, duszone, czy podpiekane potrawy będą wyraziste, a zarazem delikatne i subtelne. Dzięki tej powłoce zyskasz smaki zbliżone do bardzo wyrafinowanej, francuskiej kuchni.
Na patelni Specialities Duraslide Ultra smaży się dietetycznie, zgodnie z najnowszymi, rygorystycznymi trendami, czyli z minimalnym dodatkiem tłuszczu. Dzięki właściwościom powłoki Duraslide Ultra potrawy „pływają” po powierzchni patelni.
Osoby kochające delikatną jajecznicę, jajka sadzone, omlety, placki i naleśniki docenią patelnię Specialities wyposażoną w tę powłokę, gdyż łatwo steruje się jej temperaturą.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE