• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Specialities - Stalowy szybkowar z krótkimi uchwytami, 6 litrów, Ø 22 cm, Demeyere

985 Promocyjnie 935
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 985 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Nie raz pewnie zadawałeś sobie pytanie, czy musisz być profesjonalistą, który zna wszelkie tajniki sztuki kulinarnej, by móc doskonale gotować. Załóż, że wystarczy nieco odwagi, otwarty umysł i cierpliwość, a staniesz się mistrzem w swojej kuchni. Pomoże Ci w tym, między innymi, szybkowar, naczynie stworzone nie tylko dla ludzi, którzy cenią swój czas.

Stalowe szybkowary belgijskiej marki Demeyere pozwalają gotować wiele zdrowiej, bo w bardzo krótkim czasie, przeróżne proste i bardzo skomplikowane dania. Czas gotowania niektórych produktów możesz skrócić, co zdumiewające, nawet o 70%. I jeszcze raz podkreślimy, że istotą rzeczy jest nie tylko oszczędzony czas i energia, ale wartości odżywcze gotowanej pod ciśnieniem potrawy.

Garowanie, czyli gotowanie w szybkowarze, jest niezwykle proste. Wystarczy, że uszczelnisz garnek, zamykając pokrywę, nastawisz  jeden z dwóch poziomów gotowania i na tym Twoja rola praktycznie się kończy.

Zaawansowane technologicznie, a niezwykle bezpieczne i proste w użyciu szybkowary Demeyere, stworzone z odpornej na przegrzanie stali szlachetnej, pozwalają gotować w niedużej ilości wody na 2 poziomach temperatur - 112 i 118 stopniach Celsjusza, które ustawisz w pokrętle na pokrywce.

Niższy poziom gotowania dostosowany jest do warzyw, delikatnych mięs i ryb. Na tym poziomie w 5-7 minut ugotujesz pyszną zupę jarzynową.

Z kolei to, co wymaga dłuższego gotowania, np. wołowina, warzywa strączkowe, kapusta, gotuje się na drugim poziomie. Przyrządzany w szybkowarze Demeyere gulasz wołowy z warzywami znajdzie się na stole po 25-35 minutach.

Stalowe szybkowary belgijskiego producenta mają aż 10 lat gwarancji, więc będą długo i sprawnie służyć Tobie i Twojej rodzinie. I nie ma znaczenia, na jakiej kuchence gotujesz. Szybkowar Demeyere doskonale radzi sobie tak samo na gazie, jak i na indukcji.

985 Promocyjnie 935

Szybkowar Demeyere
gotuje zdrowo
i w zaledwie kilka chwil

  • szybkowar pozwala gotować aż o 70% krócej
  • łatwy w obsłudze, 2-stopniowy system gotowania
  • gotowanie w 112 i 118 stopniach
    Celsjusza
  • masywny, stalowy szybkowar doskonale dystrybuuje ciepło
  • polska instrukcja obsługi
  • gwarancja - 10 lat

Szybkowar Demeyere
wykorzystasz
na każdym typie kuchenki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!

BŁYSKAWICZNE SMAKI Z SZYBKOWARA

  • Czy wiesz, że wystarczy zaledwie 10-11 minut, by w stalowym szybkowarze belgijskiej marki Demeyere przygotować pyszną, orientalną zupę z krewetek?
  • Ten mistrz prędkości zadba o zdrowe, smaczne potrawy, które nie stracą żadnych składników odżywczych, witamin i minerałów. Aromat potraw gotowanych w szybkowarze jest porywający, a dania smakują tak, jakby powstały w najlepszej restauracji.
  • W szybkowarze ugotujesz wszelkiego typu zupy, kasze, makarony, mięsa i potrawy jednogarnkowe. Nic, tylko eksperymentować.

Materiał

  • stal szlachetna
  • tworzywo sztuczne

Wymiary

  • średnica - 22 cm
  • wysokość - 16 cm
  • pojemność - 6 litrów

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Dlaczego gotowanie
w szybkowarze ma
głęboki sens

  • Używanie szybkowara, czyli tzw. garowanie, to wyśmienicie zdrowy sposób na rewelacyjnie smakujące zupy, mięsa, warzywa, czy potrawy jednogarnkowe, jak gulasz, bigos, bogracz.
  • Jeśli przyrządzanie ulubionej potrawy zajmuje Ci mnóstwo czasu, bo często gotujesz wołowinę, warzywa strączkowe, itp., szybkowar ułatwi Ci życie, jak nic na tym świecie.
  • Dzięki szybkowarowi Demeyere oszczędzisz aż 70% czasu, który zużywałeś na wyczekiwanie na swoją ulubioną potrawę. Szybkowar to magik prędkości.
  • Dodatkowo - przyrządzane w nim potrawy są niezwykle zdrowe, bo gotuje się tu pod ciśnieniem, para nie wydostaje się z garnka, więc wszystkie witaminy, wartości odżywcze i minerały zostają w pysznym, niezwykle aromatycznym jedzeniu.

Co powinienieś wiedzieć
o używaniu szybkowara
belgijskiej marki Demeyere

  • Nim zaczniesz gotować w szybkowarze, sprawdź, czy uszczelka pokrywki leży równo, czy znajdujący się w pokrywce mechanizm uruchamiania szybkowara jest sprawny i nie zacina się.
  • By uruchomić szybkowar, nałóż pokrywkę i przekręć ją tak, aby jej uchwyty nałożyły się na uchwyty garnka. Na pokrętle ustaw 1 lub 2 poziom gotowania (o tym poniżej).
  • Szybkowar uszczelni się automatycznie, dlatego czasie gotowania nie otwieraj go, by się nie poparzyć.
  • Nie wolno też na siłę zdejmować pokrywki. Jeśli będziesz chciał sprawdzić, czy potrawa jest już gotowa, musisz zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze - spust pary ustawisz na pokrętle (informacje w instrukcji obsługi).
  • Demeyere tak zaprojektowało swój szybkowar, by wielowarstwowe dno o doskonałych właściwościach termicznych rozprowadzało ciepło po całym naczyniu i emitowało je w głąb przyrządzanej potrawy.
  • Szybkowar belgijskiego producenta ma 10 lat gwarancji.

Dwa poziomy gotowania
w szybkowarze, czyli
bardzo szybko i jeszcze szybciej

  • W szybkowarze Demeyere możesz ustawić 2 poziomy gotowania pod ciśnieniem.
  • Pierwszy poziom, osiągany przy ciśnieniu 0,4 bara, pozwala garować delikatne warzywa, ryby, czy drób w temperaturze 112 stopni Celsjusza. Na wysuwającym się trzpieniu zobaczysz jedną, czerwoną kreskę.
  • Drugi poziom ustaw, gdy zamierzasz gotować wołowinę, gulasze, warzywa strączkowe, zupę grochową, czy fasolkę po bretońsku. W szybkowarze wytwarza się ciśnienie 0,8 bara, a temperatura garowania wynosi 118 stopni Celsjusza. Na wysuwanym trzpieniu pojawią się dwie czerwone kreski.
  • W dołączonej do szybkowara instrukcji znajdziesz informację na temat czasów gotowania na poszczególnych poziomach.
  • W pokrywce naczynia zainstalowano optyczny wskaźnik wzrostu ciśnienia w szybkowarze. Jeśli przekroczysz bezpieczny poziom ciśnienia, szybkowar wyda specyficzny dźwięk, byś zmniejszył moc palnika pod naczyniem.

JAK BEZPIECZNIE WYPEŁNIĆ SZYBKOWAR?

 

  • Szybkowary Demeyere mają wewnątrz podziałkę, byś mógł kontrolować poziom wody, zup, czy innych gotowanych w tym naczyniu potraw.
  • Pierwsza podziałka oznacza połowę pojemności garnka, druga jego 2/3, czyli maksymalny poziom, do którego możesz bezpiecznie wypełnić szybkowar.
  • Musisz pamiętać, że szczelnie zamknięty szybkowar gotuje pod dużym ciśnieniem, stąd nie wolno wypełniać go po same brzegi, jak klasycznego garnka. Proces garowania wymaga, by w między gotowaną potrawą, a brzegiem szybkowara była odpowiednia przestrzeń.

Szybkowar Demeyere
w praktyce - 
rady specjalisty

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

CZEGO NIE LUBI SZYBKOWAR 

  • Do szybkowara wlewaj zawsze zimną wodę. Szybkowar sam, w odpowiednim czasie podgrzeje ją, doprowadzi do wrzenia i zacznie gotować pod ciśnieniem.
  • Szybkowara nie wolno wstawiać do piekarnika.
  • Szybkowar musi być zawsze wypełniony wodą, zupą, bulionem, itp. Nie rozgrzewaj w nim oleju, jeśli planujesz zaraz zamknąć pokrywkę i nastawić 1 lub 2 poziom gotowania. Rozgrzewający się olej mógłby doprowadzić do tak wysokiej temperatury i ciśnienia, które rozerwałoby naczynie.
  • Nie gotuj w szybkowarze kompotu jabłkowego, żurawiny, owsianki lub płatków owsianych, jęczmienia i innych zbóż (poza wymienionymi w instrukcji).
  • Groch, fasola i inne warzywa strączkowe pienią się w trakcie gotowania. Zagotuj je pod przykryciem, ale nie uszczelniaj szybkowara. W chwili, gdy piana zbierze się na powierzchni, usuń ją i nastaw 2 poziom gotowania w szybkowarze.
  • Gotowany makaron i ryż zwiększają objętość, dlatego musisz pamiętać, by zalać je wodą w odpowiednich proporcjach, jak w instrukcji.
  • Średnica dna szybkowara powinna być dostosowana do wielkości palnika. Garnek może być większy niż palnik, ale nie odwrotnie (za wyjątkiem indukcji).

 

MYCIE SZYBKOWARA

  • Szybkowar Demeyre warto myć ręcznie wodą z płynem do naczyń.
  • Jeśli używasz szybkowara na gazie, zapoznaj się z naszymi sugestiami mycia naczynia – panel z prawej strony ekranu.
  • Uszczelkę warto od czasu do czasu wyjąć, by dokładnie umyć.