Doskonałe smażenie może też być piękne - patelnie Eva Solo

Smażenie musi zadowolić nie tylko zmysł smaku, ale i wzroku. I to jeszcze nim smażone przysmaki trafią na talerz. Wszyscy, którzy stawiają kuchni wysokie wymagania, zgodzą się, że sprzęt, z którego korzystają, musi być pierwszej, a co za tym idzie, jedynej jakości. Dlatego też stalowe patelnie duńskiej marki Eva Solo cieszą się tak niesłabnącym powodzeniem już od 1977 roku, gdy powstały pierwsze projekty. Ten producent nie boi się odważnych połączeń – niech dowodem na to będzie przeurocza seria Nordic Kitchen, gdzie polerowana, luksusowa stal szlachetna połączona jest z naturalnym, impregnowanym olejami drewnem dębu.

Stal w rękach designerów nie staje się wcale estetycznym wybrykiem

Eva Solo szczyci się tym, że współpracuje ze słynnymi designerami (wymieńmy tu grupę Tools Design, czy kultowego Ole Palsby’ego). Dla wielu gotujących-amatorów w kuchni taka informacja jest jednoznaczna z faktem, że dany sprzęt będzie piękny, ale nie koniecznie funkcjonalny. I tacy sceptycy niezwykle się mylą, bo patelnie ze stali nierdzewnej marki Eva Solo są tak skonstruowane, że mogą z powodzeniem służyć w profesjonalnej kuchni.

Designerzy, którzy obmyślili niezwykłe formy sprzętu kuchennego duńskiej marki, zwracają uwagę na każdy detal sprzętu, którzy ma, przede wszystkim, doskonale smażyć, a na drugim dopiero miejscu pięknie wyglądać.

Wielkie oczarowanie designem i technologią

Mamy z przeróżnymi patelniami ze stali do czynienia od długich lat, ale sporadycznie zdarzają nam się marki, którymi jesteśmy tak bardzo oczarowani. Stalowe patelnie Eva Solo kuszą niezapomnianym designem i doskonałej jakości materiałami, które są perfekcyjnie obrobione.

Choć konstrukcje stalowych patelni Eva Solo bazują na najbardziej popularnych rozwiązaniach, doskonale sprawdzają się na każdym typie kuchenek, w tym i indukcji. Potrafią pracować w wysokich temperaturach bez ryzyka wypaczenia materiału.

Patelnie z kolekcji Nordic Kitchen i Stainless Steel mają grube, kilkuwarstwowe kapslowane dno typu sandwich. Natomiast w stalowych patelniach z serii Multi znajdziesz 3-warstwowe dno i ścianki o tej samej grubości. Niezależnie jednak od tego, na którą linię patelni stalowych się zdecydujesz, każda spełni Twoje oczekiwania. Na stalowych patelniach Eva Solo możesz pracować bez obaw o przegrzanie w temperaturach do 250 stopni Celsjusza, czyli takich, które wymagane są do smażenia klasycznych, amerykańskich steków.

Dowiedz się więcej o ...

Stalowe naczynia z drewnianymi uchwytami - Eva Solo potrafi czarować