Stalowe szybkowary Zwilling

Niemiecka marka zwilling kusi prostymi w obs%c5%82udze szybkowarami

Jak pokazuje przegląd współczesnych szybkowarów, bardzo dużo powstaje ich, co specyficzne, w Niemczech. Mówimy, oczywiście, o bardzo wysokiej klasy, zaawansowanych technologicznie naczyniach, które pozwalają bardzo szybko i zdrowo gotować i poszczególne produkty i kompletne potrawy. Jedną z marek, której stalowe szybkowary zyskały sobie bardzo duże uznanie, jest niemiecki koncern Zwilling. Producent nieustannie ulepsza nie tylko konstrukcję samego stalowego szybkowara, ale zwiększa jego bezpieczeństwo przez udoskonalane systemy odprowadzania nadmiaru pary.

Proste w obsłudze stalowe szybkowary Zwilling

Szybkowary AirControl marki Zwilling są przyjazne i proste w obsłudze. Różnią się od swoich poprzedników dodatkowym zaworem bezpieczeństwa umieszczonym w stalowej pokrywce. Ten zawór odprowadzi nadmiar pary w sytuacji, gdyby główny zawór, umieszczony w pokrętle, przestanie sobie z nią radzić.

Szybkowar AirControl zbudowany jest w całości na bazie trójwarstwowej konstrukcji Sigma Clad, gdzie między warstwą stali i stali magnetycznej znajduje się doskonale przewodzące ciepło aluminium. Dno i ścianki mają identyczną grubość i konstrukcję, co jeszcze lepiej wpływa na sztywność naczynia i lepsze przewodzenie i akumulowanie ciepła.

Temperatury garowania, czyli gotowania w szybkowarze

Szybkowary z tej linii posiadają w pokrętłach systemy sterowania temperaturą. Na pierwszym stopniu szybkowary gotują w temperaturze 110 stopni (przy ciśnieniu 0,6 bara), na drugim stopniu – temperatura sięga 120 stopni Celsjusza (ciśnienie – 1 bar). Na pierwszym poziomie gotuje się delikatne mięsa i warzywa, na drugim to, co ugotować jest trudno – wołowinę, czy inne twarde mięsa, zupy typu grochówka, czy zupa soczewicowa. Świetnie szybko gotowa też jest fasolka po bretońsku.

Do szybkowarów AirControl Zwilling można dokupić stalowe koszyki, które zwiększają funkcjonalność naczynia, pozwalając ugotować w tym samym czasie różnorodne produkty, czy wieloskładnikowy obiad – np. mięso, ziemniaki, warzywa.

O tym, jak niezwykle funkcjonalny i pomocny w oszczędzaniu czasu gotowania jest szybkowar, możesz przeczytać w naszych artykułach i opisach produktów.