• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Stern - Głęboka patelnia z młotkowanej stali, Ø 18 cm, Carl Schmidt Sohn

499
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 499 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Jak sądzisz - czy firma, która powstała już bardzo dawno temu, bo w 1829 roku, jest wielkim tradycjonalistą, czy raczej eksperymentatorem?  Pierwsze, co ciśnie się na usta, to stwierdzenie, że mamy do czynienia z marką, która wie, co robi i trzyma się kurczowo sprawdzonych metod. A tu zaskoczenie. Niemiecka marka Carl Schmidt Sohn, bo o niej mowa, znana jest ze swojej otwartości i odwagi. Spójrz na unikatową w estetyce stalową, głęboką patelnię Stern.

Tym, co zauroczyło świat miłośników doskonałych naczyń, jest młotkowana stal na zewnątrz patelni Stern. To coś, czego trudno szukać w świecie stalowych naczyń. Młotkowanie sprawia takie wrażenie, jakby po patelni nieustannie płynęła woda. Daje to urocze złudzenie optyczne.

Ale głębokie patelnie Stern marki Carl Schmidt Sohn kryją w sobie wiele więcej - są prawdziwym, stalowym uosobieniem mitu o niemieckiej solidności. 3-warstwowa konstrukcja (młotkowana stal, pas eko-aluminium i stal wewnątrz) sprawia, że z tych naczyń korzystają nawet bardzo wymagający smażący. Patelnie rozgrzewają się bardzo szybko, świetnie dystrybuują ciepło od dna, po brzegi. I, oczywiście, działają na każdym typie kuchenki wraz z indukcją.

Głębokie, stalowe patelnie Stern to prawdziwa „waga ciężka” - ważą niemało, ale czuć tu potęgę materiału i widać wielką staranność w ich doborze oraz wykończeniu.

Pokrywki też są ciężkie, masywne, świetnie osiadają na naczyniu. Wszystko po to, byś mógł sprawnie i szybko dusić oraz zapiekać potrawy w piekarniku.

Całości dopełnia długi, wygodny, też masywny nienagrzewający się stalowy uchwyt.

Stalowe patelnie Stern posłużą Ci przez całe lata. Niczego im nie brakuje, więc można o nich powiedzieć, że to naczynia z naprawdę wysokiej półki.

499

Carl Schmidt Sohn pokazuje,
jak w patelniach Stern
piękno łączy się z funkcjonalnością

  • patelnie do smażenia i duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • 3-warstwowa konstrukcja dna i ścianek gwarantuje świetną dystrybucję ciepła
  • niespotykana, młotkowana stal na zewnątrz
  • ciężka, stalowa pokrywka
  • nienagrzewający się, masywny, stalowy uchwyt
  • 2 lata gwarancji

Patelnie Stern
pracują na każdej kuchence
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • 3-warstwowa konstrukcja - młotkowana stal, pas ekologicznego aluminium i satynowana stal szlachetna
  • uchwyt - odlewana stal szlachetna
  • pokrywka - stal szlachetna

Wymiary

  • średnica 18 cm
  • wysokość ścianek 10 cm
  • długość z uchwytem 37,5 cm

Waga mówi wiele
o klasie stalowych patelni
Stern marki Carl Schmidt Sohn

  • Ci, którzy smażą i duszą z polotem, często i z zaangażowaniem, doskonale rozumieją, że stalowe patelnie muszą być potężne i ciężkie. W innym wypadku słabo rozprowadzają ciepło i w niewielkim stopniu kierują je w głąb potraw.
  • Głębokie patelnie Stern marki Carl Schmidt Sohn są przykładem na to, jak niemiecki producent doskonale zna się na swoim rzemiośle. Naczynia są ciężkie i masywne. Nie ma co liczyć na taryfę ulgową. Wszystko po to, by w można w nich było smażyć, dusić, czy piec i zapiekać z rozmachem.
  • Dzięki 3-warstwowej, potężnej konstrukcji patelnie wytrwają całe dekady, byś nie musiał myśleć o ich częstym wymienianiu.

Specjalista sugeruje,
jak najlepiej wykorzystać moc
patelni Stern Carl Schmidt Sohn

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Stalowe patelnie Stern myj wodą z dodatkiem płynu do naczyń. Możesz myć je również w zmywarce na programach o niskiej temperaturze (do 50 stopni).
  • Patelnie Stern możesz wykorzystać do pieczenia i zapiekania potraw w piekarniku do temperatury 240 stopni, bo tyle wytrzyma materiał. Ale musisz liczyć się z tym, że wtedy stal zmieni kolor. Dlatego najlepiej piec w temperaturach do, maksymalnie, 200 stopni.
  • Jeśli na stali pojawią się przebarwienia, umyj ją wodą z dodatkiem płynu do naczyń i kwasku cytrynowego lub octu winnego.
  • W przypadku stalowych patelni Stern możesz używać każdego typu utensyliów, również stalowych.