Jak sądzisz - czy firma, która powstała już bardzo dawno temu, bo w 1829 roku, jest wielkim tradycjonalistą, czy raczej eksperymentatorem? Pierwsze, co ciśnie się na usta, to stwierdzenie, że mamy do czynienia z marką, która wie, co robi i trzyma się kurczowo sprawdzonych metod. A tu zaskoczenie. Niemiecka marka Carl Schmidt Sohn, bo o niej mowa, znana jest ze swojej otwartości i odwagi. Spójrz na unikatowy w estetyce stalowy rondel Stern.
Tym, co zauroczyło świat miłośników doskonałych naczyń, jest młotkowana stal na zewnątrz rondla Stern. To coś, czego trudno szukać w świecie stalowych garnków. Młotkowanie sprawia takie wrażenie, jakby po naczyniu nieustannie płynęła woda. Daje to urocze złudzenie optyczne.
Ale rondle Stern marki Carl Schmidt Sohn kryją w sobie wiele więcej - są prawdziwym, stalowym uosobieniem mitu o niemieckiej solidności. 3-warstwowa konstrukcja (młotkowana stal, pas eko-aluminium i stal wewnątrz) sprawia, że z tych naczyń korzystają nawet bardzo wymagający gotujący. Rondle rozgrzewają się bardzo szybko, świetnie dystrybuują ciepło od dna, po brzegi. I, oczywiście, działają na każdym typie kuchenki wraz z indukcją.
Rondle Stern to prawdziwa „waga ciężka” - ważą niemało, ale czuć tu potęgę materiału i widać wielką staranność w ich doborze oraz wykończeniu.
Pokrywki też są ciężkie, masywne, świetnie osiadają na naczyniu. Wszystko po to, byś gotował w niewielkiej ilości wody, tak, by drogocenna para z minerałami i witaminami nie wydobywała się z garnka.
Całości dopełnia długi, wygodny, też masywny nienagrzewający się stalowy uchwyt.
Garnki Stern posłużą Ci przez całe lata. Niczego im nie brakuje, więc można o nich powiedzieć, że to naczynia z naprawdę wysokiej półki.
Rzuć okiem poniżej, gdzie znajdziesz nasz film z rondlem Stern w roli głównej.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH