• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Taormina - Tytanowa patelnia z powłoką nieprzywierającą, Ø 24 cm, Ballarini

359
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 359 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Dobra sztuka smażenia zakłada, że musisz spełnić kilka warunków, by stworzyć doskonałe danie. Musisz zużyć minimum tłuszczu, smażyć krótko i na bezpiecznych dla zdrowia materiałach. Wszystkie te warunki pozwolą Ci spełnić tytanowe patenie włoskiej marki Ballarini. Kolekcja Taormina, należąca do klasy Premium naczyń włoskiego producenta, wyposażona jest w kilkuwarstwową powłokę nieprzywierającą, pozbawioną niklu i metali ciężkich. Stąd z patelni Taormina mogą bez obaw korzystać alergicy.

Prawdziwym asem w rękawie nieprzywierających patelni Taormina jest warstwa tytanu - opatentowana przez firmę Ballarini powłoka Keravis Titanium. Nakładana plazmowo w temperaturze 20 000 stopni Celsjusza powłoka Keravis jest niezwykle odporna na ścieranie. A, by nadać jej dodatkowej trwałości, producent pokrył ją kilkoma zabezpieczającymi warstwami nieprzywierającymi. W efekcie Ballarini stworzył niezwykle odporną powłokę nieprzywierającą, która pozwala smażyć na bardzo małej ilości tłuszczu. Tą patelnią będziesz cieszył się bardzo długo, gdyż ma aż 10 lat gwarancji.

Ballarini, jeden z najbardziej znanych europejskich producentów patelni, wykorzystał w przypadku kolekcji Taormina szkielet z odlewu bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium. Dzięki niemu ciepło akumulowane przez patelnię Taormina trafia bezpośrednio w głąb potraw. Będziesz mógł smażyć i dusić szybko, sprawnie, oszczędzając energię. Pamiętaj jednak, by nie przekraczać temperatury 250 stopni.

Patelnię Taormina wykorzystasz na każdym typie kuchenek, również na indukcji, gdyż producent wyposażył ją w specjalne, stalowe dno.

Wygodny, silikonowy uchwyt Taorminy nie nagrzeje się w czasie smażenia, czy duszenia. Ale, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, uchwyt będzie gorący. W przypadku pieczenia, czy podpiekania potraw na patelni Taormina nie przekraczaj 180 stopni Celsjusza.

359

Tytanowe patelnie Taormina
włoskiej marki Ballarini
na nowo definiują zdrowe smażenie

  • nieprzywierająca powłoka tytanowa z zabezpieczającymi ją 4 warstwami non-stick
  • patelnie bezpieczne dla alergików - pozbawione niklu i metali ciężkich
  • do zdrowego smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium
  • dno ze stali - współpracuje z każdego typu kuchnią, włącznie z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Patelnia Taormina Ballarini
działa na każdym typie kuchenki
włącznie z indukcją

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

O wielofunkcyjnych tytanowych patelniach Taormina

  • Placuszki z ziemniaków, kalarepki, czy cukinii udadzą Ci się wyśmienicie na nieprzywierającej patelni z tytanową powłoką Taormina marki Ballarini.
  • Mięsa, ryby, czy warzywa będą chrupiące i delikatnie zrumienione w zaledwie kilka chwil.
  • Patelnia pozwoli Ci cieszy się smakami i aromatami różnorodnych potraw kuchni całego świata. Na tych bezpiecznych dla zdrowia patelniach możesz smażyć, dusić, piec i zapiekać. Zawsze niskokalorycznie, bo z minimalną ilością tłuszczu.

Materiał

  • wewnątrz - niezwykle wytrzymała tytanowa powłoka Keravis Titanium zabezpieczona 4 warstwami powłok nieprzywierających
  • na zewnątrz - zabezpieczająca powłoka nieprzywierająca
  • 4,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium
  • stalowe dno - stop pozwalający działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowany na nitach, wzmacniany stalą silikonowy uchwyt

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 20 cm
  • wysokość ścianek - 5 cm

Patelnia na całe lata -
szkielet z odlewu aluminium
i 10-letnia gwarancja

Zalety sztywnego, odpornego na uszkodzenia, doskonale przewodzącego ciepło, odlewanego na zimno aluminium docenili już dawno producenci naczyń i patelni. Ten materiał wykorzystała w konstrukcji patelni Taormina marka Ballarini. Gruby, bo aż 4,5 mm, potężny szkielet wyśmienicie akumuluje ciepło. Kierując je w głąb potraw, przyspiesza proces smażenia, a Ty oszczędzasz czas i energię.

Między innymi dzięki bardzo twardemu szkieletowi z bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium patelnie Ballarini z linii Taormina zawdzięczają aż 10-letnią gwarancję. To bardzo długo, jak na patelnię z powłoką nieprzywierającą. Te doskonale wykonane patelnie, produkowane wyłącznie we Włoszech, sprawdzą się w kuchni nawet bardzo wymagających pasjonatów gotowania.

Patelnia dla alergików -
nie musisz bać się niklu
i metali ciężkich

  • Włoski producent, Ballarini, stworzył ciekawą powłokę zapobiegającą przywieraniu. Wykorzystał twardość i odporność tytanu, pokrywając nim szkielet patelni Taormina.
  • Tytanowa powłoka, nazwana przez markę Ballarini Keravis Titanium, pokryta jest dodatkowo 4 zabezpieczającymi ją warstwami, również nieprzywierającymi. W efekcie całość jest bardzo twarda i odporna na ścieranie.
  • Dodatkowo - powłoka patelni Taormina nie posiada w sobie niklu i metali ciężkich, stąd dedykowana jest również alergikom.
  • Powłoka posiada certyfikat PFOA-Free, co oznacza, że nie jest pochodną teflonu i nie zawiera szkodliwego dla zdrowia kwasu perfluorooktanowego.
  • By patelnia Taormina służyła Ci całymi latami, naucz się odpowiednio na niej smażyć.

Stalowe dno i uchwyt
są równie istotne jak powłoka
patelni Taormina

  • Ponieważ aluminium nie współpracuje z indukcją, Ballarini dodał do patelni Taormina stalową stopę, która dzięki właściwościom ferromagnetycznym pozwala cieszyć się tytanową patelnią właścicielom wszelkiego typu płyt indukcyjnych.
  • Pomysłowa konstrukcja dna patelni sprawia, że ciepło bardzo szybko wnika w szkielet z odlewu aluminium, który z kolei pozwala dynamicznie i krótko smażyć.

  • Niezwykle przyjemny w dotyku, aksamitnie gładki silikonowy uchwyt patelni Taormina wzmacniany jest potężnym stalowym trzpieniem, który mocowany jest na nitach.
  • Uchwyt nie nagrzewa się podczas smażenia, ale będzie gorący, gdy wstawisz patelnię do piekarnika.

Co zrobić, by patelnia
z tytanową powłoką
służyła przez wiele lat

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

NIE MYJ
W ZMYWARCE

  • To ważne - na patelni Taormina smaż w temperaturach, maksimum, 250 stopni Celsjusza.
  • Z naszych doświadczeń z patelniami Taormina marki Ballarini wynika kilka kwestii różnych od tego, co sugeruje producent. Oto one.
  • Powłoka Keravis Titanium, zabezpieczona 4 warstwami powłok non-stick, jest odporna na stalowe utensylia. Jednak w naszym pojęciu warto używać drewnianych, czy syntetycznych łopatek, by powierzchnia patelni przez wiele lat pozostała estetyczna.
  • Jeśli wykorzystujesz patelnię w piekarniku, nie przekraczaj 180 stopni. Wprawdzie producent zakłada, że maksymalna temperatura to 200 stopni, ale różne piekarniki odmiennie dystrybuują ciepło. Stąd bezpieczniej stosować nieco niższą temperaturę.