Dobra sztuka smażenia zakłada, że musisz spełnić kilka warunków, by stworzyć doskonałe danie. Musisz zużyć minimum tłuszczu, smażyć krótko i na bezpiecznych dla zdrowia materiałach. Wszystkie te warunki pozwolą Ci spełnić tytanowe patenie włoskiej marki Ballarini. Kolekcja Taormina, należąca do klasy Premium naczyń włoskiego producenta, wyposażona jest w kilkuwarstwową powłokę nieprzywierającą, pozbawioną niklu i metali ciężkich. Stąd z patelni Taormina mogą bez obaw korzystać alergicy.
Prawdziwym asem w rękawie nieprzywierających patelni Taormina jest warstwa tytanu - opatentowana przez firmę Ballarini powłoka Keravis Titanium. Nakładana plazmowo w temperaturze 20 000 stopni Celsjusza powłoka Keravis jest niezwykle odporna na ścieranie. A, by nadać jej dodatkowej trwałości, producent pokrył ją kilkoma zabezpieczającymi warstwami nieprzywierającymi. W efekcie Ballarini stworzył niezwykle odporną powłokę nieprzywierającą, która pozwala smażyć na bardzo małej ilości tłuszczu. Tą patelnią będziesz cieszył się bardzo długo, gdyż ma aż 10 lat gwarancji.
Ballarini, jeden z najbardziej znanych europejskich producentów patelni, wykorzystał w przypadku kolekcji Taormina szkielet z odlewu bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium. Dzięki niemu ciepło akumulowane przez patelnię Taormina trafia bezpośrednio w głąb potraw. Będziesz mógł smażyć i dusić szybko, sprawnie, oszczędzając energię. Pamiętaj jednak, by nie przekraczać temperatury 250 stopni.
Patelnię Taormina wykorzystasz na każdym typie kuchenek, również na indukcji, gdyż producent wyposażył ją w specjalne, stalowe dno.
Wygodny, silikonowy uchwyt Taorminy nie nagrzeje się w czasie smażenia, czy duszenia. Ale, jeśli wstawisz patelnię do piekarnika, uchwyt będzie gorący. W przypadku pieczenia, czy podpiekania potraw na patelni Taormina nie przekraczaj 180 stopni Celsjusza.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
Zalety sztywnego, odpornego na uszkodzenia, doskonale przewodzącego ciepło, odlewanego na zimno aluminium docenili już dawno producenci naczyń i patelni. Ten materiał wykorzystała w konstrukcji patelni Taormina marka Ballarini. Gruby, bo aż 4,5 mm, potężny szkielet wyśmienicie akumuluje ciepło. Kierując je w głąb potraw, przyspiesza proces smażenia, a Ty oszczędzasz czas i energię.
Między innymi dzięki bardzo twardemu szkieletowi z bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium patelnie Ballarini z linii Taormina zawdzięczają aż 10-letnią gwarancję. To bardzo długo, jak na patelnię z powłoką nieprzywierającą. Te doskonale wykonane patelnie, produkowane wyłącznie we Włoszech, sprawdzą się w kuchni nawet bardzo wymagających pasjonatów gotowania.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE