Taormina - Tytanowy garnek z powłoką nieprzywierającą, 4,7 litra, Ø 24 cm, Ballarini

499
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Dobra sztuka gotowania zakłada, że musisz spełnić kilka warunków, by stworzyć doskonałe danie. Musisz wykorzystać najlepsze produkty i składniki, gotować zgodnie ze sztuką i w bezpiecznych dla zdrowia naczyniach. Sprawne gotowanie, duszenie i zapiekanie oraz pieczenie potraw umożliwią Ci tytanowe garnki włoskiej marki Ballarini. Dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej naczynia z linii Taormina pozwolą Ci też na niskotłuszczowe smażenie, czy podsmażanie potraw. To czyni z nich niezwykle funkcjonalnych i uniwersalnych strażników doskonałego smaku.

Kolekcja Taormina, należąca do klasy Premium naczyń włoskiego producenta, wyposażona jest w kilkuwarstwową powłokę nieprzywierającą, pozbawioną niklu i metali ciężkich. Stąd z garnków Taormina mogą bez obaw korzystać alergicy.

Prawdziwym asem w rękawie nieprzywierających naczyń Taormina jest warstwa tytanu - opatentowana przez firmę Ballarini powłoka Keravis Titanium. Nakładana plazmowo w temperaturze 20 000 stopni Celsjusza powłoka Keravis jest niezwykle odporna na ścieranie. A, by nadać jej dodatkowej trwałości, producent pokrył ją kilkoma zabezpieczającymi warstwami nieprzywierającymi. W efekcie Ballarini stworzył niezwykle odporną powłokę tytanową. Tymi garnkami będziesz cieszył się bardzo długo, gdyż mają aż 10 lat gwarancji.

Ballarini, jeden z najbardziej znanych europejskich producentów naczyń, wykorzystał w przypadku kolekcji Taormina szkielet z odlewu bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium. Dzięki niemu ciepło akumulowane przez garnki Taormina trafia bezpośrednio w głąb potraw. Będziesz mógł gotować i dusić szybko, sprawnie, oszczędzając energię. Naczynia Taormina wykorzystasz na każdym typie kuchenek, również na indukcji, gdyż producent wyposażył je w specjalne, stalowe dno.

Wygodne, silikonowe uchwyty Taorminy nie nagrzeją się w czasie gotowania, czy duszenia. Ale, jeśli wstawisz garnek do piekarnika, uchwyty będą gorące. W przypadku pieczenia, czy podpiekania potraw nie przekraczaj 180 stopni Celsjusza.

TYTANOWE GARNKI TAORMINA
WŁOSKIEJ MARKI BALLARINI
NA NOWO DEFINIUJĄ ZDROWE GOTOWANIE

Ballarini tytanowy garnek taormina
  • nieprzywierająca powłoka tytanowa z zabezpieczającymi ją 4 warstwami non-stick
  • garnki bezpieczne dla alergików - pozbawione niklu i metali ciężkich
  • do zdrowego gotowania, duszenia, zapiekania i pieczenia oraz podsmażania
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium
  • dno ze stali - współpracuje z każdego typu kuchnią, włącznie z indukcją
  • 10 lat gwarancji

NACZYNIA TAORMINA BALLARINI
DZIAŁAJĄ NA KAŻDYM TYPIE KUCHENKI
WŁĄCZNIE Z INDUKCJĄ

Kuchnia gazowa prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

Kuchnia elektryczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

Kuchnia ceramiczna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

Kuchnia indukcyjna prestizowa kuchnia v2

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

Do piekarnika prestizowa kuchnia v2

DO PIEKARNIKA

Ballarini taormina tytanowy garnek 4 7  litra 24 cm lifestyle

O wielofunkcyjnych tytanowych garnkach Taormina

  • Pojemny garnek Taormina z tytanową powłoką nieprzywierającą stanie się ukochanym naczyniem gotujących dla całej rodziny.
  • Przygotujesz w nim aromatyczny żurek, grochówkę, bigos, czy bogracz, którymi najedzą się do syta wszyscy, nawet głodni, biesiadnicy.
  • W tym uniwersalnym garnku z powłoką tytanową podsmażysz mięso na gulasz, poddusisz pieczarki do krokietów, przygotujesz aromatyczne, domowe powidła.
  • W tym garnku możesz również zapiekać i podpiekać potrawy w piekarniku. Tytanowa powłoka pozwoli na przeróżne kulinarne eksperymenty.

Materiał

  • wewnątrz - niezwykle wytrzymała tytanowa powłoka Keravis Titanium zabezpieczona 4 warstwami powłok nieprzywierających
  • na zewnątrz - zabezpieczająca powłoka nieprzywierająca
  • 4,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności odlewu aluminium
  • stalowe dno - stop pozwalający działać naczyniom na indukcji
  • uchwyty - mocowany na nitach, wzmacniany stalą silikonowy uchwyt
  • pokrywka - hartowane szkło

Wymiary

  • pojemność - 4,7 litra
  • średnica - 24 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

GARNKI NA CAŁE LATA -
SZKIELET Z ODLEWU ALUMINIUM
I 10-LETNIA GWARANCJA

Naczynia taormina ballarini %c5%9bwietnie dzia%c5%82aj%c4%85 na indukcji

Zalety sztywnego, odpornego na uszkodzenia, doskonale przewodzącego ciepło, odlewanego na zimno aluminium docenili już dawno producenci naczyń i patelni. Ten materiał wykorzystała w konstrukcji garnków Taormina marka Ballarini. Gruby, bo aż 4,5 mm, potężny szkielet wyśmienicie akumuluje ciepło. Kierując je w głąb potraw, przyspiesza proces gotowania, a Ty oszczędzasz czas i energię.

Między innymi dzięki bardzo twardemu szkieletowi z bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium naczynia Ballarini z linii Taormina zawdzięczają aż 10-letnią gwarancję. To bardzo długo, jak na garnki z powłoką nieprzywierającą. Te doskonale wykonane, produkowane wyłącznie we Włoszech naczynia, sprawdzą się w kuchni nawet bardzo wymagających pasjonatów gotowania.

GARNKI DLA ALERGIKÓW -
NIE MUSISZ BAĆ SIĘ NIKLU
I METALI CIĘŻKICH

  • Włoski producent, Ballarini, stworzył ciekawą powłokę zapobiegającą przywieraniu. Wykorzystał twardość i odporność tytanu, pokrywając nim szkielet garnków Taormina.
  • Tytanowa powłoka, nazwana przez markę Ballarini Keravis Titanium, pokryta jest dodatkowo 4 zabezpieczającymi ją warstwami, również nieprzywierającymi. W efekcie całość jest bardzo twarda i odporna na ścieranie.
  • Dodatkowo - powłoka naczyń Taormina nie posiada w sobie niklu i metali ciężkich, stąd dedykowana jest również alergikom.
  • Powłoka posiada certyfikat PFOA-Free, co oznacza, że nie jest pochodną teflonu i nie zawiera szkodliwego dla zdrowia kwasu perfluorooktanowego.
Patelnia taormina balllarini   pow%c5%82oka keravis titanium   pfoa free

STALOWE DNO I UCHWYTY
SĄ RÓWNIE ISTOTNE JAK POWŁOKA
TYTANOWYCH NACZYŃ TAORMINA

Stalowe dno garnk%c3%b3w taormina ballarini pozwala im dzia%c5%82a%c4%87 na indukcji

  • Ponieważ aluminium nie współpracuje z indukcją, Ballarini dodał do garnków Taormina stalową stopę, która dzięki właściwościom ferromagnetycznym pozwala cieszyć się nimi właścicielom wszelkiego typu płyt indukcyjnych.
  • Pomysłowa konstrukcja dna naczyń sprawia, że ciepło bardzo szybko wnika w szkielet z odlewu aluminium, który z kolei pozwala dynamicznie i krótko gotować, czy dusić.

  • Niezwykle przyjemne w dotyku, aksamitnie gładkie silikonowe uchwyty garnków Taormina wzmacniane są potężnym stalowym trzpieniem, który mocowany jest na nitach.
  • Uchwyty nie nagrzewają się podczas gotowania, ale będą gorące, gdy wstawisz garnek do piekarnika.
Uchwyt ze stali i silikonu w garnkach taormina ballarini

CO ZROBIĆ, BY GARNKI
Z TYTANOWĄ POWŁOKĄ
SŁUŻYŁY PRZEZ WIELE LAT

Drewniane utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

Syntetyczne utensylia prestizowa kuchnia v2

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

Maksymalna moc palnika prestizowa kuchnia v2

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

Nie uzywac funcji boost prestizowa kuchnia v2

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

Nie szorowac prestizowa kuchnia v2

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

Nie myc w zmywarce prestizowa kuchnia v2

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Nie do lodowki prestizowa kuchnia v2

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

U%c5%bcywanie garnk%c3%b3w taormina z pow%c5%82ok%c4%85 tytanow%c4%85 jest bajecznie proste

  • To ważne - jeśli smażysz w garnkach Taormina, nie przekraczaj temperatury maksimum 250 stopni Celsjusza.
  • Z naszych doświadczeń z naczyniami Taormina marki Ballarini wynika kilka kwestii różnych od tego, co sugeruje producent. Oto one.
  • Powłoka Keravis Titanium, zabezpieczona 4 warstwami powłok non-stick, jest odporna na stalowe utensylia. Jednak w naszym pojęciu warto używać drewnianych, czy syntetycznych łopatek, by powierzchnia garnków przez wiele lat pozostała estetyczna.
  • Jeśli wykorzystujesz naczynia w piekarniku, nie przekraczaj 180 stopni. Wprawdzie producent zakłada, że maksymalna temperatura to 200 stopni, ale różne piekarniki odmiennie dystrybuują ciepło. Stąd bezpieczniej stosować nieco niższą temperaturę.