Torino - Nieprzywierająca patelnia granitowa, Ø 24 cm, Ballarini

309
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Choć na rynku jest mnóstwo przeróżnych patelni granitowych lub takich, które chcą za nie uchodzić, nic nie prześcignie produktów marki Ballarini. To właśnie włoski producent jako pierwszy wpadł na pomysł stworzenia powłoki granitowej, która ma właściwości nieprzywierające. Luksusowa, opatentowana powłoka patelni Torino, nosząca nazwę Granitium Extreme, jest niezwykle twarda. 2 spośród 5 pokrywających ją warstw, wzmocnione są mineralnymi cząstkami na bazie granitu. Dzięki temu dostajesz patelnię, która jest odporna na ścieranie i zarysowanie. Nie straszne jej stalowe utensylia ani zmywarka.

Dodatkowa zaleta powłoki Granitium Extreme - patelnie Torino posłużą też alergikom, gdyż nie zawierają niklu, metali ciężkich ani żadnych pochodnych teflonu. W tej powłoce granitowej nie ma również niezwykle szkodliwych dla zdrowia kwasów perfluorooktanowych, co potwierdza certyfikat PFOA-Free.

Patelnie Torino z grupy sprzętów Premium marki Ballarini mają aż 10 lat gwarancji. By latami cieszyć się możliwościami nieprzywierających, granitowych patelni, musisz tylko pamiętać, by w czasie smażenia nie przekraczać temperatury 250 stopni Celsjusza.

I jeszcze jeden element, który zachwyca znawców technologii kulinarnych. Włoskie, granitowe patelnie Torino, marki Ballarini, mają szkielet z kutego, bezpiecznego dla zdrowia i żywności aluminium. Dzięki niemu patelnia rozgrzewa się błyskawicznie, akumuluje bardzo dużą ilość ciepła, które kierowane jest wprost w przyrządzane na patelni mięsa, ryby, warzywa, itp.

Ballarini zastosował w konstrukcji patelni Torino swoje opatentowane rozwiązanie - stop stali tworzący ferromagnetyczne dno Radiant. Dzięki niemu patelnie Torino działają również na kuchni indukcyjnej.

Granitowe patelnie Torino
włoskiej marki Ballarini
i latami smażysz zdrowo

  • 5-warstwowa, podwójnie wzmacniana mineralnymi cząsteczkami nieprzywierająca powłoka granitowa
  • bez niklu i metali ciężkich, przeznaczona dla alergików
  • do smażenia z minimalną ilością tłuszczu
  • szkielet z bezpiecznego dla zdrowia, kutego aluminium
  • dno ze stopu stali współpracuje z każdą kuchenką, wraz z indukcją
  • 10 lat gwarancji

Patelni Torino Ballarini
użyjesz na każdym typie kuchenki
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Co ciekawego przyrządzisz na granitowej patelni Torino?

  • Aromatyczny farsz do gołąbków przyrządzić w zaledwie kilka chwil, gdy użyjesz granitowej patelni Torino, włoskiej marki Ballarini.
  • Minimalna ilość tłuszczu, konieczna do smażenia, pozwoli Ci przygotować aromatyczne, zdrowe i dietetyczne dania kuchni całego świata.
  • Wielbiciele omletów, jajecznic, puszystych naleśników, czy jajek sadzonych nie będą mogli oprzeć się talentom zgrabnej, średniej wielkości patelni.
  • Rzecz jasna, usmażysz też na niej każdego typu mięso - od delikatnych drobiowych eskalopków, po prawdziwy, amerykański stek.

Materiał

  • wewnątrz - 5-warstwowa powłoka nieprzywierająca z 2 warstwami wzmacnianymi cząstkami mineralnymi na bazie granitu (powłoka Granitium Extreme)
  • na zewnątrz - zabezpieczająca, granitowa powłoka nieprzywierająca
  • 3,5 milimetrowej grubości dno i ścianki z bezpiecznego dla zdrowia i żywności kutego aluminium
  • stalowe dno Radiant - stop pozwalający działać patelni na indukcji
  • uchwyt - mocowana na nitach stal szlachetna

Wymiary

  • średnica od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 18 cm
  • wysokość ścianek - 4,5 cm
  • maksymalna średnica palnika indukcji - 16 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Szkielet z kutego aluminium
i 10 lat gwarancji -
wykorzystaj potencjał patelni Torino

Kute aluminium, dostosowane do kontaktu z żywością, nie ma nic wspólnego z przerażającym wielu klasycznym aluminium. W trakcie procesu produkcji unikatowo sztywnych i twardych szkieletów patelni Torino, marki Ballarini, aluminium pozbawiane jest wszelkich szkodliwych substancji. Producenci wysokiej jakości naczyń często sięgają po tego typu rozwiązania. Szkielet z kutego aluminium wyśmienicie przewodzi ciepło, skraca czas nagrzewania patelni. Pozwala też krótko, czyli zdrowo smażyć.

Od znanego i cenionego producenta, jakim jest włoska marka Ballarini, wymaga się naczyń o bardzo wysokiej jakości. Producent musi stosować zdrowe, bezpieczne technologie i opatentowane rozwiązania. To wszystko, okraszone długą gwarancją, pozwala cieszyć się prawdziwym produktem klasy Premium. Pewny swego sprzętu Ballarini oferuje na granitowe patelnie Torino aż 10 lat gwarancji.

Trwała, zdrowa
i bezpieczna dla alergików
granitowa powłoka patelni Torino

  • Opatentowana technologia Ballarini to odporna na zarysowania 5-warstwowa powłoka Granitium Extreme. 2 warstwy powłoki nieprzywierającej wzmocnione są cząstkami mineralnymi na bazie granitu.
  • Smażąc na opracowanej przez włoskiego producenta powłoce Granitium Extreme, użyjesz minimalnych ilości tłuszczu.
  • Powłoki są bezpieczne dla zdrowia. Mogą z nich korzystać alergicy, bo Ballarini zadbał o to, w powłokach nie było niklu i metali ciężkich.
  • Patelnie Torino mają certyfikat PFOA-Free, który potwierdza, że nie zawierają kwasu perfluorooktanowego, czyli nie mają nic wspólnego z teflonem.
  • By dobrze wykorzystać właściwości granitowej patelni Torino, naucz się odpowiednio smażyć.

O dnie i uchwycie
włoskich patelni Torino -
detale są też ważne

  • Ponieważ kute aluminium nie współpracuje z indukcją, Ballarini dodał do szkieletu patelni Torino specjalne dno - ferromagnetyczny stop Radiant, który przyspiesza dystrybucję ciepła.
  • Dzięki niemu funkcjonalność patelni granitowych wzrosła. Możesz z powodzeniem używać ich na indukcji.
  • Rzecz jasna, patelnię Torino wykorzystasz też na każdym innym typie kuchenki.

  • Bardzo wygodny, specyficznie profilowany uchwyt ze stali szlachetnej pozwala wykorzystać patelnię Torino nie tylko w domowej, ale i profesjonalnej kuchni.
  • Uchwyt może delikatnie nagrzać się, jeśli używasz patelni na kuchence gazowej.
  • Jeśli z kolei wstawisz patelnię do piekarnika, nie zapomnij o rękawicach kuchennych.

Kilka rad specjalisty,
jak dobrze dbać
o granitową patelnię Torino

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Powłoka granitowa patelni Torino jest tak wytrzymała, że możesz używać stalowych utensyliów. Ci wszyscy, którzy chcą, by patelnia przez lata była bardzo estetyczna, sięgną pewnie po nylonowe, czy drewniane łopatki.
  • Smażąc na patelni Torino, nie przekraczaj temperatury 250 stopni Celsjusza. Jeśli użyjesz patelni w piekarniku, pamiętaj, że 200 stopni to temperatura graniczna. Optymalna temperatura zapiekania, czy podpiekania potraw na patelniach, to 160-180 stopni.
  • I to, o czym musisz wiedzieć, kupując patelnię Torino. Jej specyficzne dno Radiant wymaga dostosowania średnicy palnika indukcji do dna patelni. W przypadku 24 cm patelni Torino użyj palnika nie większego niż 16 cm.
  • Oczywiście, w przypadku wszelkich innych kuchenek to ograniczenie nie obowiązuje. Uważaj tylko, by moc palnika była odpowiednia dla przyrządzanej potrawy.