Nieokiełznana moc smaków, rozliczne, a wcześniej niedoświadczane przyjemności podniebienia - to wszystko gwarantuje skandynawski żeliwny wok marki Skeppshult. Te woki są niemal nie do zdarcia, niczym niepokonani Wikingowie. Są pierwotne, mocarne i wierne przez całe dekady. Stworzą kuchnię, o jakiej Ci się zawsze marzyło.
Woki Skeppshult z serii Traditional niezmiennie i od dekad kuszą harmonijnym połączeniem surowego, ręcznie odlewanego żeliwa i pięknego, lakierowanego drewna bukowego.
To żeliwne woki z prawdziwego zdarzenia dla tych, którzy wymagają od sprzętu bardzo wiele. Szwedzkie, powstające w całkowicie ekologicznym procesie produkcji woki z linii Traditional impregnowane są olejem rzepakowym. Mamy tu do czynienia z naturalnym, niczym nie powlekanym żeliwem. Tu nie ma glazur, czy powłok.
Skeppshult zadbał o to, by jego wok spełniał marzenia o zjawiskowych, podbijających serca smakach azjatyckich dań, mięs, ryb, czy warzyw. Jeśli ktoś kocha dosadne, wyraziste, pełne tajemnicy smaki, woki Skeppshult są właśnie dla niego.
Woki Skeppshult z linii Traditional wykorzystasz na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.
Doskonałe, ciężkie, masywne żeliwne woki mają aż 25 lat gwarancji, jednak dobrze konserwowane i myte wyłącznie czystą wodą bez dodatku detergentu (bo tylko tak się je myje!), posłużą wiele dłużej.
Naturalne żeliwo trzeba od czasu do czasu sezonować. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz poniżej. Bądź czujny, bo to ważne!
Jednak z góry lojalnie ostrzegamy, to woki nie dla każdego. Ci, którzy chcą mieć zapewnione proste i szybkie wokowanie, smażenie, czy duszenie, niech sięgną po, np., nieprzywierające woki. Naturalne szwedzkie żeliwo jest kapryśne - nie pozwala się spieszyć i stawia nieco warunków, ale też rewanżuje się stukrotnie.
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
NIE UŻYWAJ
W PIEKARNIKU!
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy najlepsze żeliwne woki i patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE UŻYWAJ DETERGENTÓW,
MYJ WYŁĄCZNIE
CZYSTĄ WODĄ
NIGDY NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
Skeppshult
Skeppshults Gjuteri AB
Bruksgatan 1
333-93 Skeppshult
https://eu.skeppshult.com/en/
[email protected]
B3 Sp. z o. o.
ul. Ks. Józefa Tischnera 8
30-418 Kraków
+48 735 997 937
https://www.btrzy.pl/
[email protected]
Szwedzkie żeliwne patelnie Skeppshult słyną z wyjątkowej trwałości, doskonałych właściwości zapobiegających nadmiernemu przywieraniu oraz klasycznego wyglądu, co czyni je niezastąpionymi i kultowymi już naczyniami w kuchni. Nie posiadają glazury, a ich powierzchnia jest impregnowana olejami jadalnymi, co zapewnia bezpieczne i naturalne użytkowanie. Jednakże, niewłaściwe użytkowanie lub brak odpowiedniej pielęgnacji może wpłynąć na ich trwałość i funkcjonalność. W dołączonym dokumencie .pdf możesz zapoznać się z podstawowymi zasadami użytkowania i konserwacji naczyń żeliwnych – znajdziesz tu prostą instrukcję obsługi. Pamiętaj, że naszą autorską, bardzo szczegółową instrukcję obsługi otrzymasz zaraz po wysłaniu do Ciebie zamówionych w naszym sklepie patelni. Zawiera ona szereg dodatkowych podpowiedzi oraz poradników, które rozwijają wiedzę zawartą w dołączonym w tej sekcji pliku pdf.
Dokument PDF, który możesz pobrać został sporządzony w celu spełnienia wymogów dyrektywy GPSR (General Product Safety Regulation) i ma na celu informowanie Klientów sklepu internetowego PrestiżowaKuchnia.pl o potencjalnych zagrożeniach związanych z użytkowaniem szwedzkich żeliwnych patelni Skeppshult. Celem tego dokumentu jest zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom poprzez jasne i zrozumiałe przedstawienie zagrożeń oraz sposobów ich minimalizacji.