Twin Nova - Stalowy rondel 1,5 litra, Ø 16 cm, Zwilling

329
Produkt dostępny
czas oczekiwania około 10-14 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Czy zgodzisz się z naszym poglądem, że kształt naczyń i ich stylistyka wpływają znacząco na charakter kuchni i samego gotowania? Sprawdziliśmy. Im bardziej lubisz swoje naczynia, im bardziej Ci się podobają, tym chętniej i lepiej gotujesz. Dłużej przesiadujesz w kuchni i tworzysz z pasją potrawy, których najbliżsi nie mogą się ani doczekać, ani nachwalić.

Kiedy zagoszczą u Ciebie urokliwe, stalowe rondle z serii Twin Nova, niemieckiej marki Zwilling, wrócisz wspomnieniami do babcinej, przytulnej kuchni, gdzie dzień po dniu zdarzały się smakowe cuda.

Niemieckie stalowe naczynia potrafią niejedno. Ich potężne, akutermiczne, 3-warstwowe dno Sigma Classic zostało tak skonstruowane, by rondel nagrzewał się szybko, pozwalał gotować z użyciem niewielkiej ilości energii. W kapslowym dnie zamknięty jest pas aluminium, który doskonale przewodzi ciepło. Rondle Twin Nova wykorzystasz na każdym typie kuchenki oraz w piekarniku.

Musisz pamiętać, że rondel z kolekcji Twin Nova nie został wyposażony w pokrywkę.

Garnki ze stali szlachetnej
nie muszą być nudne -
Twin Nova marki Zwilling

 

  • naczynia do gotowania, duszenia na wszystkich typach kuchenek
  • do zapiekania i pieczenia potraw w piekarniku
  • szybkie nagrzewanie i sprawna dystrybucja ciepła
  • wygodny uchwyt
  • 2 lata gwarancji

Garnki Twin Nova wykorzystasz
na wszystkich typach kuchenek
i w piekarniku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • satynowana stal szlachetna
  • 3-warstwowe dno Sigma Classic zbudowano wewnątrz ze stali 18/10, a na zewnątrz ze stali magnetycznej, które dzieli pas aluminium
  • stalowy uchwyt

Wymiary

  • pojemność - 1,5 litra
  • średnica - 16 cm
  • wysokość ścianek - 8 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Zwilling naprawdę kocha to,
co robi, niezależnie od kraju,
w którym ma swoją fabrykę

Znany niemiecki koncern, Zwilling J.A. Henckels, ma swoje fabryki w kilku krajach świata. Wszystkie fabryki są własnością producenta, wyposażono je w najwyższej klasy sprzęt. Nad produkcją czuwają wyspecjalizowani fachowcy. Dlatego nie musisz się martwić, jeśli Twój zestaw naczyń Twin Nova Zwilling został wyprodukowany poza Europą.

Stalowe naczynia Twin Nova Zwilling poddawane są wnikliwemu, kilkuetapowemu procesowi kontroli jakości. Pierwszy ma miejsce w fabryce. Kolejne w niemieckim magazynie producenta, skąd towar wysyłany jest w świat.

Naczynia Twin Nova
rozgrzewają się szybciej,
niż podejrzewasz

  • Potężne, 3 warstwowe dno, w którym umieszczono szeroki pas aluminium, ma za zadanie w krótkim czasie i przy użyciu niewielkiej ilości energii rozprowadzić ciepło po całym naczyniu - po same brzegi.
  • Ciepło akumulowane przez naczynia Twin Nova trafia wprost w gotowaną potrawę, nie rozchodzi się nadmiernie na zewnątrz, stąd jego straty są znikome. To wszystko przyspiesza gotowanie.
  • Stalowe uchwyty naczyń Twin Nova Zwilling nie nagrzeją się w trakcie gotowania na kuchni ceramicznej lub indukcyjnej. Musisz jednak pamiętać, że jeśli gotujesz na gazie, uchwyty mogą nagrzać się od dużej ilości ciepła, którą generuje sam płomień.
  • Uważaj też na gorące uchwyty, gdy długo dusiłeś potrawę, czy wstawiłeś garnek do piekarnika.

Specjalista podpowiada,
jak konserwować
stalowe naczynia Twin Nova

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Gaz brudzi stal, niezależnie od tego, czy jest satynowana, czy połyskliwa. Dlatego myj garnki również z zewnątrz.
  • Jeśli na stali pojawi się tłusty osad, możesz usunąć go, dodając do płynu do naczyń nieco octu lub kwasku cytrynowego. Stosuj też delikatne mleczka do czyszczenia stali.
  • Jeżeli używasz garnków Twin Nova w piekarniku, nie przekraczaj temperatury pieczenia 180 stopni, wtedy dłużej pozostaną srebrzyste.
  • Wyższe temperatury i długotrwałe użytkowanie sprawiają, że stal szlachetna ciemnieje i mogą pojawić się na niej przebarwienia, które nie wpływają na jakość gotowania.