Uwaga! Źle ostrzące kamienie do japońskich noży
Tytuł, gdyby ktoś nie skojarzył, nawiązuje do znaku drogowego ostrzegającego przed jeleniami, czy innymi wbiegającym pod koła stworami. My chcemy Was dziś ostrzec przed nędznymi ostrzałkami.
Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!
W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.
Tytuł, gdyby ktoś nie skojarzył, nawiązuje do znaku drogowego ostrzegającego przed jeleniami, czy innymi wbiegającym pod koła stworami. My chcemy Was dziś ostrzec przed nędznymi ostrzałkami.
Nasi Klienci są uczuleni na to, by nie tępić dramatycznie swoich wyśmienitych, japońskich noży. Jednak, raz po raz zdarza się ktoś, kto woła o ratunek i pyta, jak naostrzyć nóż, który już nie kroi.
Japońskie noże nie bez powodu ostrzy się na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych. Genialni japońscy kowale od zawsze wiedzieli, że klasyczna ostrzałka nie podoła ich wyśmienitym ostrzom.
Kwestię tego, czego nie znoszą japońskie noże, co szkodzi ich stali i rękojeściom, poruszaliśmy niezliczoną ilość razy. Ale, jak pokazuje praktyka – przypominania nigdy za mało. Stąd film.
Tytułowe pytanie może, pozornie, brzmieć, nonsensownie. Skoro nóż jest japoński, jakim cudem ma japońskim nie być? Coś tu potężnie nie gra. Fakt, nie gra. Krystian Ci wszystko wyjaśni. Obejrzyj film!
Badania pokazują, że olej rzepakowy to zdecydowanie zły wybór, jeśli życzysz sobie zdrowo smażyć. My z kolei sprawdziliśmy, że patelnie klasy Premium kompletnie się z nim nie dogadują.
Jak świat długi i szeroki, wszyscy znawcy tematu jednogłośnie twierdzą, że nie ma niczego ponad miedziane naczynia. I trudno się z nimi nie zgodzić. To garnki, czy patelnie dla pokoleń.
Miedziane garnki z żeliwnymi uchwytami wyglądają bajecznie. Retro w stylu, nadają gotowaniu nastroju. Kuchnia wygląda dzięki nim niezwykle przytulnie. Dlatego warto dbać o żeliwne uchwyty.