• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Granatowo-atramentowe gotowanie w lekkim żeliwie - duch Japonii zaklęty w linii Indigo marki Unilloy

Kolor indygo jest kompletnie niezwykły, ma w sobie coś z granatu, fioletu, a przy specyficznym świetle i z barw głębokiego oceanu. Japońska marka Unilloy, której najlżejsze na świecie żeliwne garnki o wybitnych właściwościach cenią gromady gotujących, stworzyła naczynia w tak odkrywczym, ciekawym kolorze. Dotychczas żeliwne garnki, czy patelnie przerażały wagą. Teraz nie trzeba się jej bać. Japończycy wymyślili kosmiczne, a leciutkie żeliwo, które ma doskonałe właściwości żeliwa jako takiego, a waży zaledwie ułamek jego wagi. Cudna sprawa. Dodajmy do tego popisowe smaki, które tworzą garnki Unilloy, a niczego więcej w kuchni być już nie musi.

Zafascynuj się żeliwnymi naczyniami Unilloy prosto z Japonii

Najlżejsze żeliwne naczynia świata Unilloy - Japończycy osiągnęli nieosiągalne

Jak wygrzać japońskie żeliwne naczynia Unilloy

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Żeliwne naczynia bez wad

Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.

Mycie garnków z żeliwa Unilloy mierzy się w sekundach

Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.

Perfekcyjna glazura wewnątrz i wyśmienity stop żeliwa

Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.