• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Stalowe woki Demeyere z 30-letnią gwarancją

Otwarcie na nowe technologie, na wszelkie przejawy inności i odmienności kultur bardzo mocno wpływa na świat kulinariów. W kuchni zaczynają się pojawiać egzotyczne przyprawy, akcesoria, naczynia i inne sprzęty. Wśród nich jedną z istotniejszych ról odgrywa wok. Kiedyś budził obawy, teraz jest uznawany za jedno z bardziej funkcjonalnych kuchennych naczyń. Słynni producenci tworzą wzorowane na klasycznych, azjatyckich misach woki. Ale, by wybrać coś naprawdę wartościowego, trzeba było długo szukać - poznaj stalowe woki Demeyere.

 Na dole strony znajdziesz film o przygotowaniu stalowego woka do smażenia.

Stalowy wok to genialny wynalazek - pomóż mu szybko przygotować się do działania

Jak przygotować stalową patelnię do sprawnego smażenia

Stal naczyń Demeyere, srebrzysta przez całe dekady, kontra klasyczna stal patelni

Każdy, kto przegląda ofertę naszego sklepu, zauważy, że woków „Ci u nas niedostatek”. Wynika to z faktu, że dobry wok jest ciężko stworzyć, a tym samym – trudno znaleźć markę, której można faktycznie zaufać. Nasz specjalista testował przez lata mnóstwo woków, sprawdzał przeróżne materiały, eksperymentował, jak dana technologia współpracuje z klasyczną kuchenką, czy indukcją. I, co najważniejsze, zawsze chodziło mu o to, by wybierać najlepsze z najlepszych materiałów, które, nie dość, że wytrzymają przez całe lata, przede wszystkim będą pozwalały zdrowo gotować w woku.

Zaawansowane technologie i prostota woka

I tak wybór padł na stalowe woki słynnego, belgijskiego producenta, marki Demeyere. Fenomen tego woka polega na tym, że wykonany jest z bardzo zaawansowanych stopów stali, ma wiele warstw, które działając zgodnie z zasadami synergii, pozwalają doskonale skrócić czas rozgrzewania woka i przyrządzania w nim potraw.

Dzięki wielu warstwom, z których stworzone są dna i ścianki woków Demeyere, cała konstrukcja jest niezwykle odporna na przegrzanie i, co bardzo istotne, sztywna. Brak sztywności to jeden z poważniejszych mankamentów tanich woków. Naczynie, w którym panują bardzo wysokie temperatury smażenia, w których przyrządza się w krótkim czasie całe dania, nie może nagle na kuchence zdawać się tracić swój kształt. A widzieliśmy już woki z marnej jakości materiałów, które potrafiły się odkształcać. To nie było ani zabawne, ani tym bardziej bezpieczne doświadczenie. Jak smakował obiad z takiego woka – nie wiemy. Nie mieliśmy odwagi spróbować.

Oczarowaliśmy się stalą Demeyere

Stal Demeyere, na którą producent oferuje aż 30 lat gwarancji dla domowego użytku, zdaje się być niemal niezniszczalna. Oczywiście, trzeba pamiętać, by nie przegrzewać woka, zostawiając go bez tłuszczu, czy smażonych i duszonych produktów na rozgrzanej kuchence. Materiał, który stosuje Demeyere, pozwala używać woka na minimalnej mocy palnika, czy płomienia, co daje szansę oszczędzania i energii i czasu przyrządzania potraw, bo zakumulowane w szkielecie woka Demeyere ciepło smaży i dusi niemal samo, nie trzeba naczynia przesadnie podgrzewać.

Stal woków Demeyere jest tak zaawansowana, że przez dekady nie pożółknie, nie straci swojej srebrzystobiałej barwy.

Warto też wiedzieć, że stal woków belgijskiego producenta nie łapie odcisków palców, a tym samym nie przenoszą się na nią bakterie. Demeyere to mistrz higieny. Nie bez przyczyny uchwyty woków są spawane próżniowo, by między nimi, a ścianką woka nie mógł zbierać się brud i bakterie.

Wystarczy jedna próba wokowania w naczyniach Demeyere, a można się natychmiast przekonać, że ma się do czynienia ze sprzętem klasy Premium.