Kupowanie jedzenia na zapas, bez listy, intuicyjnie - to się często mści. Wiele produktów ląduje w koszu na śmieci. Nie dręczą Cię wyrzuty sumienia, kiedy musisz wyrzucić jedzenie, które się zepsuło? Czy wiesz, że rocznie na śmietniku ląduje aż 13 milionów ton jedzenia?
Szczęściem, świat coraz mocniej się cywilizuje i nakazuje każdemu z nas większą odpowiedzialność - też za kupowanie jedzenia. Jeśli zaplanujesz menu na kilka dni, okaże się, że wydajesz mniej pieniędzy, gotujesz bardziej świadomie i niczego nie marnujesz. A jeśli chcesz jeszcze mocniej zadbać o zdrowie i portfel, możesz wypróbować doskonały pomysł niemieckiej marki Zwilling - próżniowy system pakowania i przechowywania żywności Fresh & Save.
Obejrzyj nasz film o pomysłowym zestawie Fresh & Save. Znajdziesz go na dole strony.