• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Potencjał miedzi i wytrzymałość stali - patelnie Copper Core marki Falk

Płytkie patelnie to najczęściej używany sprzęt kuchenny. Nie istnieje bez nich prawdziwe smażenie. Trudno się dziwić popularności stalowo-miedzianych patelni belgijskiej marki Falk, bo mają wieczystą gwarancję i potrafią stworzyć potrawy o niebiańskich smakach. Fenomenem tych luksusowych patelni jest to, że przy dobrym używaniu i nieprzegrzewaniu wytrwają nawet ponad 100 lat. Będą doskonale przewodzić ciepło i oszczędzać ogromne ilości energii. Dodatkowo - patelnie z linii Copper Core potrafią wzmacniać smaki potraw. Belgijskie stalowo-miedziane patelnie nadają się też do piekarnika.

  Jeśli masz wątpliwości, czy patelnia miedziano-stalowa jest dla Ciebie, obejrzyj nasz FILM.

Zdrowe smażenie zgodne ze sztuką kulinarną - stalowo-miedziane patelnie Falk

Stalowo-miedziane naczynia Falk, czyli o miedzi w luksusowym przebraniu

Jaka patelnia najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni?

Stalowe naczynia z linii Flandria marki Falk – miedź, stal i aluminium w akcji

Specyficzne patelnie z dwóch typów stali i czystej miedzi

Patelnie belgijskiej, rodzinnej firmy Falk są, niewątpliwie, jednymi z najbardziej luksusowych i prestiżowych patelni świata. Można śmiało powiedzieć, że są bardziej zaawansowane technologicznie niż klasyczne, miedziane patelnie, które stały się już legendarnym, cenionym wśród najlepszych kucharzy, produktem marki Falk.

Wszystkie płytkie patelnie - zarówno te klasyczne, z długim uchwytem, jak i te z dwoma krótkimi uchwytami, zwane patelniami do serwowania - tworzono są ręcznie w oparciu o autorską technologię rodzinnej manufaktury Falk. Producent stosuje tu technologię trimetal, łączy stal austenityczną i ferrytyczną z grubym na 2,5 mm miedzianym dyskiem, który tworzy rdzeń wszystkich naczyń z kolekcji Copper Core. Trimetal powstaje dzięki olbrzymim, niezwykle starym maszynom, które łączą trzy metale pod naciskiem aż 850 ton na cm kwadratowy. W ten sposób stal i miedź zostają złączone w jedno. Dlatego też naczynia Falk mogą swobodnie przetrwać i ponad sto lat.

 

Belgowie cenią perfekcję manufaktury Falk

Warto wiedzieć, że belgijska rodzinna manufaktura, w której pracuje obecnie 3 generacja mistrzów zajmujących się miedzianymi naczyniami, została wpisana na listę belgijskiego dziedzictwa kulturowego. Widać, jak cennym dla Belgów jest to, co potrafi marka Falk.

Dla wszystkich korzystających z doskonałych, najwyższej jakości sprzętów kuchennych jest to informacja, że Falk nigdy nie przeniesie swojej produkcji poza Belgię i nigdy też nie zrezygnuje z rzemieślniczej, doskonałej jakości swoich produktów.

Stalowo-miedziane patelnie i inne naczynia marki Falk z kolekcji Copper Core goszczą w kuchniach mistrzów kulinariów, którzy mogą pochwalić się gwiazdkami Michelin’a. Wybierają je też ci, którzy cenią sobie najwyższą jakość wykonania i chcą mieć naczynia, które kupuje się raz na całe życie.