Wzmacniane diamentem i szafirem płytkie patelnie WOLL

Klasyczne patelnie woll z odpinan%c4%85 r%c4%85czk%c4%85   linia diamond lite

Niemiecka marka Woll postawiła sobie za punkt honoru stworzyć bardzo trwałe patelnie z powłoką tytanową. Taka powłoka zyskała wysoką odporność na ścieranie, gdyż Woll wzmacnia ją pyłem diamentowym lub szafirowym. Dzięki takiemu zabiegowi 4- lub 5-krotnie nakładane powłoki tytanowe patelni Woll są, faktycznie, niezwykle odporne na zużycie. I, rzecz jasna, bezpieczne dla zdrowia. Wśród płytkich patelni tytanowych znajdziesz kolekcje Diamond Lite i Saphir Lite, które różni powłoka i uchwyt. Każda z nich sprawdzi się wyśmienicie w kuchni wymagającego gotującego.

Cztery wersje płytkich patelni Woll

By było Ci łatwiej rozróżnić bogatą ofertę patelni niemieckiego producenta, marki Woll, wystarczy, że rzucisz okiem na ich uchwyty. I tak najbardziej znana linia patelni, Diamond Lite, ma aż trzy różne rączki – odpinane, które nie zabierają wcale miejsca w szufladzie, czy półce, stałe – z tworzywa odpornego do 250 stopni w piekarniku oraz stalowe (to seria Diamond Lite PRO).

Wszystkie patelnie z kolekcji Diamond Lite, niezależnie od uchwytu, wzmacniane są mikro-kryształkami diamentu. Ich 5-krotnie nakładana powłoka ma 3 lata gwarancji. Faktycznie, trzeba przyznać, że jest bardzo wytrzymała.

I czwarta wersja płytkich patelni Woll - patelnie z kolekcji Saphir Lite - 4-warstwowa, nieprzywierająca, tytanowa powłoka została wzmocniona mikro-drobinkami szafiru. Mamy tu z kolei uchwyt z tworzywa sztucznego. Uchwyt jest czarny, nie ma srebrnej obwódki, która jest znakiem charakterystycznym stałych rączek patelni Diamond Lite.

Zdrowe, nanokompozytowe powłoki tytanowe

Patelnie Woll poddawane są niezwykle restrykcyjnej kontroli i procesowi certyfikacji. Mają certyfikaty TÜV i TÜV GS, które przyznaje ceniona w świecie Grupa TÜV Rheinland. Powłoki patelni Diamond i Sphir nie mają w sobie, co oczywiste, żadnych pochodnych teflonu, czy szkodliwych dla zdrowia substancji. Posiadają certyfikat bezpieczeństwa PFOA-Free.

Na nieprzywierających tytanowych powłokach smaży się niezwykle zdrowo, bo z małą ilością tłuszczu. Dodatkowo - wszystkich patelni Woll możesz używać w piekarniku. Producent zachęca, by odejść od smażenia i wzbogacić codzienną dietę w podpiekane potrawy.

Patelnie i pokrywki

Każda płytka patelnia Woll dotrze do Ciebie wyposażona od razu w pokrywkę. Cena, którą widzisz w sklepie, jest ceną za cały zestaw.

« 1
« 1