• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Genialnie zdrowe gotowanie w tytanowych naczyniach WOLL

Nowoczesne naczynia tytanowe spełniają szereg wygórowanych wymogów. Muszą być bezpieczne dla zdrowia i przyrządzanych potraw, rozgrzewać się błyskawicznie, by oszczędzać energię. I powinny też cieszyć oko. Te wszystkie warunki spełniają nieprzywierające tytanowe garnki i rondle niemieckiej marki WOLL. Tytanowa powłoka została wzmocniona mikroelementami diamentu, przez co zyskała niezwykłą odporność na uszkodzenia i ścieranie. Bezpieczna dla zdrowia powłoka doskonale sprawdzi się w gotowaniu pyszności dla alergików. Niemieckie garnki z powłoką tytanową pomogą Ci zrealizować wszelkie kulinarne pomysły.

 Na dole strony znajdziesz film o wyjątkowych garnkach WOLL. Obejrzyj koniecznie.

Gotuj z tytanowymi garnkami Woll - szybko, zdrowo i bez przypalania

Garnek, który prześcignął szybkowar - Activ Lite marki Woll

Nieprzywierająca kuchnia - naczynia z kolekcji Diamond Lite PRO marki Woll

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Perfekcyjna jakość ponad wszystko

Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).

Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.

Zdrowe, bezpieczne gotowanie też dla alergików

WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.

Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.

Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.