Genialnie zdrowe gotowanie w tytanowych naczyniach WOLL

Active lite woll   garnki z tytanowymi pow%c5%82okami

Nowoczesne naczynia spełniają szereg wygórowanych wymogów. Muszą być bezpieczne dla zdrowia i przyrządzanych potraw, rozgrzewać się błyskawicznie, by oszczędzać energię. I powinny też cieszyć oko. Te wszystkie warunki spełniają tytanowe, nieprzywierające garnki i rondle niemieckiej marki WOLL. Tytanowa powłoka została wzmocniona mikroelementami diamentu lub szafiru, przez co zyskała niezwykłą odporność na uszkodzenia i ścieranie. Bezpieczna dla zdrowia powłoka doskonale sprawdzi się w gotowaniu pyszności dla alergików. Za sprawą tytanowych naczyń możesz realizować wszelkie kulinarne pomysły.

Perfekcyjna jakość ponad wszystko

Pierwszy kontakt z naczyniami niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te naczynia klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).

Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin naczynia są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.

Zdrowe, bezpieczne gotowanie też dla alergików

WOLL proponuje dwa typy powłok tytanowych - wzmacniane mikroelementami diamentu (linia Diamond Lite oraz PRO) oraz szafiru (seria Saphir Lite). Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku z powłoki nie wydzielają się kwasy, czy inne szkodliwe substancje.

Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.

Powłoki tytanowe garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierające powłoki pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.

« 1 3
« 1 3