Nie musisz być milionerem, by pozwolić sobie na tytanowo-diamentowy, nieprzywierający rondel. Niemiecka marka WOLL bardzo przemyślnie skorzystała z zalet pyłu diamentowego, dodając go do swoich tytanowych, nakładanych plazmowo powłok naczyń z kolekcji Diamond Lite PRO. 5-warstwowa, wzmacniana tytanowa powłoka jest bardzo odporna na zarysowania i uszkodzenia, więc posłuży Ci wiele lat. Musisz tylko pamiętać, by, jeśli wstawisz rondel do piekarnika, nie przegrzewać go powyżej 250 stopni Celsjusza. Tytanowe naczynia WOLL z kolekcji Diamond Lite PRO współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
Zaawansowana tytanowo-diamentowa powłoka pozwala gotować niskokalorycznie i maksymalnie zdrowo - do duszenia i podsmażania użyjesz minimum tłuszczu. WOLL dba, by jego produkty spełniały najbardziej rygorystyczne normy. Stąd powłoka rondli Diamond Lite PRO ma certyfikat PFOA-Free, który świadczy o tym, że nie zawiera pochodnych teflonu. Nie wydziela też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów.
Plazmowo nakładana tytanowo-diamentowa powłoka jest osadzona na szkielecie z odlewu czystego aluminium. To, rzecz jasna, aluminium dostosowane do kontaktu z żywnością i bezpieczne dla zdrowia. Silumin - tak WOLL nazwał swój odlew - znakomicie przewodzi ciepło, stąd do gotowania, czy duszenia potraw zużyjesz minimum energii.
Cechą charakterystyczną serii Diamond Lite PRO jest elegancka, doskonale profilowana, stalowa rączka. Ta kolekcja dedykowana jest najbardziej wymagającym gotującym i profesjonalnym kucharzom.
WOLL udziela 2 lata gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno naczyń, które się nie wypaczy.
W zestawie z rondlem dostajesz od razu pokrywkę, by Twoje potrawy zawsze zachwycały smakiem i aromatem.
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
RONDEL DO MIESZANIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie rondle i patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH