Nie musisz być milionerem, by pozwolić sobie na tytanowo-diamentową patelnię. Niemiecka marka WOLL bardzo przemyślnie skorzystała z zalet pyłu diamentowego, dodając go do swoich tytanowych, nakładanych plazmowo powłok patelni z kolekcji Diamond Lite PRO. W efekcie 5-warstwowa, wzmacniana tytanowa powłoka jest bardzo odporna na zarysowania i uszkodzenia, więc posłuży Ci wiele lat. Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzewać głębokiej patelni powyżej 250 stopni Celsjusza - i to zarówno w trakcie smażenia, duszenia, jak i używania jej w piekarniku. Tytanowe patenie WOLL z kolekcji Diamond Lite PRO współpracują z każdym typem kuchenki, również z indukcją.
Zaawansowana tytanowo-diamentowa powłoka pozwala smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Wszystko po to, by Twoje potrawy były niskokaloryczne i maksymalnie zdrowe. WOLL dba, by jego produkty spełniały najbardziej rygorystyczne normy. Stąd powłoka głębokiej patelni Diamond Lite PRO ma certyfikat PFOA-Free, który świadczy o tym, że nie zawiera pochodnych teflonu. Nie wydziela też żadnych szkodliwych substancji, czy kwasów.
Plazmowo nakładana tytanowo-diamentowa powłoka jest osadzona na szkielecie z odlewu czystego aluminium. To, rzecz jasna, aluminium dostosowane do kontaktu z żywnością i bezpieczne dla zdrowia. Silumin - tak WOLL nazwał swój odlew - znakomicie przewodzi ciepło, stąd do smażenia, czy zapiekania potraw zużyjesz minimum energii.
Cechą charakterystyczną serii Diamond Lite PRO jest elegancka, doskonale profilowana, stalowa rączka. Ta kolekcja dedykowana jest najbardziej wymagającym gotującym i profesjonalnym kucharzom.
WOLL udziela 3 lat gwarancji na powłokę tytanową i aż 25 lat na równe dno patelni, które się nie wypaczy.
I na koniec dobra wiadomość - w zestawie z głęboką patelnią dostajesz od razu pokrywkę, by Twoje potrawy zawsze zachwycały smakiem i aromatem.
Poniżej znajdziesz film o tytanowych patelniach Diamond Lite Pro niemieckiej marki Woll.
PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS
PATELNIA DO
DUSZONYCH POTRAW
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO MIĘS
DUSZONYCH W SOSACH
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO PIECZENIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie patelnie z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Jeśli jesteś prawdziwym odkrywcą, wprawdzie nie skarbów, ale smaków, na pewno przypadnie Ci do gustu niezwykle nowoczesna, nano-kompozytowa powłoka patelni Diamond Lite PRO. 5-krotnie nakładany tytan wzmocniony został mikro-drobinkami diamentu, które nadały powłoce twardości i zwiększyły jej nieprzywieralność.
I to, co wszystkich interesuje najbardziej – na tytanowo-diamentowych powłokach patelni Diamond Lite PRO, marki WOLL, możesz smażyć z malutką ilością tłuszczu. Koniec z topieniem smażonych przysmaków w oleju. Kilka kropli tłuszczu wystarczy, by patelnia WOLL pokazała, co potrafi.
NIE PRZEKRACZAJ
250 STOPNI
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
MOŻESZ MYĆ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH