Smażenie i duszenie bez kompromisów w głębokich miedzianych patelniach Falk

Miedziana patelnia jest ciągle postrzegana jako niezwykle prestiżowe naczynie. Od wieków miedziane garnki, brytfanny, czy patelnie wszelkiej maści uznawane były za synonim luksusu, zamożności i doskonałego gustu swojego właściciela. I trudno się dziwić, bo miedziane patelnie to najbardziej szlachetni przedstawiciele swojego gatunku. Stąd – z przyjemnością przedstawiamy Ci kultowe, ręcznie tworzone patelnie z miedzi, znanej belgijskiej marki Falk. Głębokie patelnie szefa kuchni i specyficzne w formie patelnie konikalne zaliczają się do grupy tzw. patelni sauté. Możesz w nich bardzo wygodnie smażyć różnymi technikami (w tym i sauté właśnie) dusić, piec, podpiekać i, oczywiście, serwować.

Na dole strony znajdziesz film o naczyniach Falk.

Miedziane patelnie, które wprawny gotujący wykorzysta do wszystkiego

Pytacie nas często o unikatowo trwałe, niemal nieśmiertelne patelnie niemal do wszystkiego. Oto odpowiedź – wybierz coś z niezwykle rozbudowanych kolekcji znakomitych, ręcznie tworzonych naczyń belgijskiej marki Falk. Wysokie, potężne patelnie szefa kuchni potrafią wydobyć najbardziej subtelne smaki z duszonych mięs, ryb, czy warzyw. Potrawy podlane winem, czy bulionem smakują tak, jak w najwybitniejszych restauracjach całego świata.

Z kolei przypominające zaokrąglony rondelek miedziane konikalne patelnie sauté to prawdziwi mistrzowie duszenia warzyw, potraw jednogarnkowych, specjaliści od sosów, kremów do ciast, ajerkoniaków, itp.

Wybór którejś z głębokich miedzianych patelni Falk automatycznie uczyni Twoje gotowanie rasowym i zaawansowanym, jak nigdy wcześniej.

Raptem kilka osób tworzy miedziane cudeńka w manufakturze Falk

Falk to malutka, rodzinna firma. Ale to, że jest mała, nie znaczy, że nie cieszy się gigantycznym szacunkiem. Można powiedzieć, że Falk wstrząsnął posadami kulinarnego świata luksusowych, miedzianych naczyń.

Tu wszystko tworzone jest ręcznie przez trzecie już pokolenie rzemieślników. W belgijskiej fabryce rzadko kiedy jest więcej, niż 5 osób na raz. Bo więcej ich nie trzeba. Są tak skupieni na tym, co robią, a robią to tak doskonale, że w efekcie dostajemy nie naczynia, a dzieła sztuki. Nota bene - z wieczystą gwarancją. Kiedy bierzesz w dłonie (obie, bo patelnie Falk swoje ważą) patelnię marki Falk, czujesz się wyróżniony. Perfekcyjna jakość, mistrzowskie wykonanie, doskonale dobrane materiały. To wszystko sprawia, że aż chce się biec do kuchni i nie wychodzić z niej przez długi czas.

Historia za pan brat z nowoczesnością

Warto powiedzieć, że Falk pracuje do dziś na maszynach pochodzących z XVII i XVIII wieku. Oczywiście, mają też nowoczesny sprzęt, ale, jak się okazuje, ten bardzo wiekowy nie ma sobie równych. To właśnie, między innymi, dzięki niemu Falk mógł stworzyć własną technologię bimetal – łączy gruby pas miedzi z cienką warstwą stali pod naciskiem aż 850 ton na centymetr kwadratowy. W efekcie, dzięki takiemu połączeniu materiałów, gdzie atomy stali i miedzi przenikają się, głębokie miedziane patelnie Falk są niemal niezniszczalne.

« 1 3
« 1 3

Pokochaj kultowe belgijskie miedziane patelnie Falk - gotuj po mistrzowsku

Jak wygrzać miedziane naczynia, zanim zaczniesz ich używać

Adapter Falk - i Twoje miedziane naczynia od razu działają na indukcji

Jak smaży się na miedzianych patelniach Falk?