Classic - Ręcznie tworzona miedziana patelnia sauté, żeliwny uchwyt, Ø 16 cm, Falk

760
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Profesjonaliści, kucharze z najsłynniejszych restauracji świata, jak nikt inny wiedzą, czego potrzeba do wydobycia z potraw najdoskonalszych smaków i aromatów. Dlatego, między innymi, wymyślili patelnie o bardzo specyficznym kształcie – ni to głęboka patelnia, ni to rondelek. Przed Wami głęboka, konikalna patelnia sauté.

Perfekcyjny kształt miedzianej patelni sauté, belgijskiej marki Falk, pozwoli Ci nie tylko smażyć techniką sauté (od której sprzęt wywodzi swoją nazwę), ale i do szybkie podsmażania mięsa i ryb w kawałkach, duszenia warzyw, tworzenia sosów, musów, kremów do ciast, czy rozpuszczania czekolady. Ubijesz w niej pianę z białek, rozmącisz jajka na jajecznicę, czy omlet. Patelnia sauté to druga, po klasycznej, płytkie patelni, pomocnica każdego miłośnika kuchni.

Ręcznie tworzone patelnie sauté powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze. Kiedy weźmiesz w dłoń miedzianą patelnię ze stylowymi, żeliwnymi uchwytami, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Ten sprzęt sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw, które dotychczas uznawałeś za trudne. I pozwoli Ci przepięknie serwować twórcze efekty Twoich starań wprost przed zachwycone, a głodne audytorium.

2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne patelnie. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używana i konserwowana miedziana patelnia potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.

Miedziane patelnie sauté z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, duszenia, czy pieczenia wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że patelnie z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.

Wytworne patelnie sauté, marki Falk, mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.

Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane patelnie z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych patelni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny, stalowy adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

Ręcznie tworzone miedziane patelnie sauté marki Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich naczyń, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

Miedziane patelnie Falk
do smażenia, duszenia
i milionów innych zastosowań

  • ręcznie tworzone miedziane patelnie
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • patelnie do smażenia, duszenia, sosów
  • uchwyty z ręcznie obrabianego żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które rozkochują od pierwszego wejrzenia

  • Ręcznie tworzone miedziane naczynia belgijskiej marki Falk podniosą prestiż Twojej kuchni. Staną się inspiracją dla Twoich kuchennych popisów. Nauczą też Twoje dzieci i wnuki rodzinnego gotowania.
  • I nie ma w tym słowa przesady, bo doskonałe miedziane patelnie prowokują, by smażyć lepiej, bardziej twórczo i sprawniej.
  • Poznaj luksusową odsłonę miedzianych naczyń Classic Falk z żeliwnymi uchwytami.

Żeliwny adapter marki Falk sprawi,
że Twoje naczynia będą
chętnie współpracować z indukcją

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Classic będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej, gdyż opiera się na trzech niewielkich stopkach.

Wykorzystaj niezwykły potencjał
miedzianych, głębokich patelni sauté,
by smażyć po mistrzowsku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - złączone ze sobą 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali
  • uchwyt - ręcznie wykańczane, naturalne żeliwo

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 16 cm
  • pojemność - 0,85 l
  • wysokość ścianek - 6,2 cm
  • długość z uchwytami - 31 cm
  • waga - 1,27 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Najbardziej prestiżowe
patelnie świata -
raz i na całe pokolenia

  • Miedziane patelnie sauté, tworzone przez markę Falk, nie poddają się ani upływającemu czasowi, ani modom. Możesz używać ich przez całe życie. Później posłużą kolejnym pokoleniom. I cały czas będą równie doskonałe, jak na początku podróży w świat smaków. Miedź zdaje się być niemal nieśmiertelna. Trwa i trwa.
  • Nie dość na tym - od wieków miedziane garnki, brytfanny i patelnie uchodzą za najbardziej prestiżowy sprzęt kuchenny. Kiedy w Twojej kuchni gości miedziana patelnia Falk, wspinasz się na prawdziwe wyżyny kunsztu.
  • To sprzęt dedykowany najbardziej wyrafinowanym i wymagającym gotującym. Miedziane patelnie sauté Falk spotkasz w najlepszych restauracjach świata.
  • Nawet po całych dekadach Twoje miedziane patelnie Falk mogą wyglądać, jak nowe. Jak to zrobić? Przeczytaj nasz artykuł.

Miedziane patelnie Falk
są bardziej uniwersalne,
niż przypuszczasz

Miedziane patelnie sauté ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszystkich typów smażonych potraw. Nie ma znaczenia, czy masz ochotę na puszystą jajecznicę robioną na parze, delikatny mus owocowy, krem do tortów, ajerkoniack, czy planujesz na obiad duszone warzywa, drób, czy owoce morza.

Patelnia z miedzi, belgijskiej marki Falk, może również trafić do piekarnika. Oczywiście, idealnie nadaje się też do serwowania. Jak widzisz, jej funkcjonalność jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy. O tym mówi nasz artykuł.

Falk i jego unikatowy wynalazek -
bimetal, czyli miedź i stal,
które tworzą jedność

  • Belgijska rodzinna firma Falk, która już od 3 pokoleń ręcznie tworzy luksusowe, miedziane naczynia, obmyśliła własną metodę łączenia czystej miedzi i stali. Bo musisz wiedzieć, że naczynia Falk spełniają surowe dyrektywy - potrawy mogą być gotowane w miedzi, ale nie mogą się z nią stykać. Dlatego w każdym naczyniu, patelni, czy garnku Falk, znajdziesz kwasoodporną stal szlachetną.
  • Falk stworzył fenomenalne rozwiązanie. Korzystając, m.in., z XVII- i XVIII-wiecznych maszyn i najnowszych technologii obróbki stali, łączy ze sobą miedź i stal pod naciskiem 850 ton na centymetr kwadratowy.
  • Tak powstaje bimetal, czyli wynalazek marki Falk - tu atomy miedzi i stali przenikają się, tworząc niemal niezniszczalny materiał. Dlatego Twoje patelnie sauté Falk Classic z żeliwnymi uchwytami przetrwają przez całe pokolenia.

Majestatyczne uchwyty
miedzianych naczyń Falk Classic,
czyli oldschool’owa doskonałość

  • Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń, nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii.
  • Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają patelniom sauté Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
  • Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie smażenia, duszenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku.
  • Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą naczyń Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o miedziane patelnie Falk

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowa patelnia sauté Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw ją na kuchence, wlej nieco oleju i przez minutę wygrzewaj go w 180 stopniach. Kiedy patelnia wystygnie, wylej olej i wytrzyj ją.
  • Do konserwacji miedzianej patelni, która pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite, którą dostaniesz od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj patelni Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd smaż i duś na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Koniecznie kup pirometr, by bez ryzyka przegrzania patelni kontrolować temperatury smażenia.
  • Luksusowych patelni Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że żeliwne uchwyty miedzianych patelni z kolekcji Classic nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule.

Poznaj żeliwny adapter Falk,
który pozwoli Twoim naczyniom
działać na indukcji