Profesjonaliści, kucharze z najsłynniejszych restauracji świata, jak nikt inny wiedzą, czego potrzeba do wydobycia z potraw najdoskonalszych smaków i aromatów. Dlatego, między innymi, wymyślili patelnie o bardzo specyficznym kształcie – ni to głęboka patelnia, ni to rondelek. Przed Wami głęboka, konikalna patelnia sauté.
Perfekcyjny kształt miedzianej patelni sauté, belgijskiej marki Falk, pozwoli Ci nie tylko smażyć techniką sauté (od której sprzęt wywodzi swoją nazwę), ale i do szybkie podsmażania mięsa i ryb w kawałkach, duszenia warzyw, tworzenia sosów, musów, kremów do ciast, czy rozpuszczania czekolady. Ubijesz w niej pianę z białek, rozmącisz jajka na jajecznicę, czy omlet. Patelnia sauté to druga, po klasycznej, płytkie patelni, pomocnica każdego miłośnika kuchni.
Ręcznie tworzone patelnie sauté powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze. Kiedy weźmiesz w dłoń miedzianą patelnię ze stylowymi, żeliwnymi uchwytami, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Ten sprzęt sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw, które dotychczas uznawałeś za trudne. I pozwoli Ci przepięknie serwować twórcze efekty Twoich starań wprost przed zachwycone, a głodne audytorium.
2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne patelnie. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używana i konserwowana miedziana patelnia potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.
Miedziane patelnie sauté z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, duszenia, czy pieczenia wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że patelnie z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.
Wytworne patelnie sauté, marki Falk, mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.
Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane patelnie z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych patelni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.
Ręcznie tworzone miedziane patelnie sauté marki Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich naczyń, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
PATELNIA DO DUSZENIA
WARZYW I MIĘS
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO
BLANSZOWANIA WARZYW
PATELNIA DO
FARSZU I NADZIEŃ
PATELNIA DO
MARYNAT I ZALEW
PATELNIA DO WSZYSTKICH
TYPÓW SOSÓW
PATELNIA DO DELIKATNYCH
POTRAW NA PARZE
PATELNIA DO KREMÓW,
MAS I TOPIENIA CZEKOLADY
PATELNIA DO
UCIERANYCH CIAST
PATELNIA DO
GALARETEK I BUDYNIÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane patelnie sauté ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszystkich typów smażonych potraw. Nie ma znaczenia, czy masz ochotę na puszystą jajecznicę robioną na parze, delikatny mus owocowy, krem do tortów, ajerkoniack, czy planujesz na obiad duszone warzywa, drób, czy owoce morza.
Patelnia z miedzi, belgijskiej marki Falk, może również trafić do piekarnika. Oczywiście, idealnie nadaje się też do serwowania. Jak widzisz, jej funkcjonalność jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy. O tym mówi nasz artykuł.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH