Classic - Ręcznie tworzona miedziana patelnia z żeliwnym uchwytem, Ø 24 cm, Falk

875
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

W kuchni jest co najmniej kilka skarbów - gotujący, jego talenty, rodzinne sekretne przepisy i doskonałe naczynia. A jeśli w Twojej kuchni pojawią się ręcznie tworzone, belgijskie, miedziane patelnie marki Falk, możesz swobodnie mówić o niej, że jest prawdziwym skarbcem nad skarbcami.

Co takiego niezwykłego jest w miedzianych patelniach Falk? Ręcznie tworzone naczynia powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze. Kiedy weźmiesz w dłoń miedzianą patelnię ze stylowym, żeliwnym uchwytem, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Ten sprzęt sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw, które dotychczas uznawałeś za trudne.

2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne patelnie. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używana i konserwowana miedziana patelnia potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.

Miedziane patelnie z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, czy pieczenia wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że patelnie z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.

Wytworne patelnie Falk mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.

Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane patelnie z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych patelni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny, stalowy adapter do indukcji. Ta płyta pozwoli Ci gotować w miedzianych naczyniach Classic na kuchni indukcyjnej.

Ręcznie tworzone miedziane patelnie Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich naczyń, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.

Koniecznie obejrzyj nasz film, w którym pokazaliśmy porywająco piękne naczynia belgijskiej marki Falk.

Klasyczne miedziane
patelnie Falk
to luksus dla wybrednych

  • ręcznie tworzone miedziane patelnie
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza smażenie
  • patelnie do smażenia, pieczenia, zapiekania
  • uchwyt z ręcznie obrabianego żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem ze stali ferromagnetycznej

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które rozkochują od pierwszego wejrzenia

  • Ręcznie tworzone miedziane naczynia belgijskiej marki Falk podniosą prestiż Twojej kuchni. Staną się inspiracją dla Twoich kuchennych popisów. Nauczą też Twoje dzieci i wnuki rodzinnego gotowania.
  • I nie ma w tym słowa przesady, bo doskonałe miedziane naczynia prowokują, by gotować lepiej, bardziej twórczo i sprawniej.
  • Poznaj luksusową odsłonę miedzianych naczyń Classic Falk z żeliwnymi uchwytami.

Wykorzystaj niezwykły potencjał
miedzianych, płytkich patelni Falk,
by smażyć po mistrzowsku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - złączone ze sobą 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali
  • uchwyt - ręcznie wykańczane, naturalne żeliwo

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 24 cm
  • średnica dna patelni (przestrzeń robocza) - 20 cm
  • grubość ścianek - 2,5 mm
  • wysokość ścianek - 4,8 cm
  • długość z uchwytem - 43,6 cm
  • waga - 2,05 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Najbardziej prestiżowe
naczynia świata -
raz i na całe pokolenia

  • Miedziane patelnie Falk nie poddają się ani upływającemu czasowi, ani modom. Możesz używać ich przez całe życie. Później posłużą kolejnym pokoleniom. I cały czas będą równie doskonałe, jak na początku podróży w świat smaków. Miedź zdaje się być niemal nieśmiertelna. Trwa i trwa.
  • Nie dość na tym - od wieków miedziane garnki, brytfanny i patelnie uchodzą za najbardziej prestiżowy sprzęt kuchenny. Kiedy w Twojej kuchni gości miedziana patelnia Falk, wspinasz się na prawdziwe wyżyny kunsztu.
  • To sprzęt dedykowany najbardziej wyrafinowanym i wymagającym gotującym. Miedziane patelnie Falk spotkasz w najlepszych restauracjach świata.
  • Nawet po całych dekadach Twoje miedziane patelnie Falk mogą wyglądać, jak nowe. Jak to zrobić? Przeczytaj nasz artykuł.

Miedziane patelnie Falk
są bardziej uniwersalne,
niż przypuszczasz

Miedziane patelnie ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszystkich typów smażonych potraw. Nie ma znaczenia, czy masz ochotę na puszystą jajecznicę, delikatny omlet, jajko sadzone, czy planujesz na obiad smażone warzywa, drób, ryby albo nawet stek.

Patelnia z miedzi, belgijskiej marki Falk, może również trafić do piekarnika. Jak widzisz, jej funkcjonalność jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy. O tym mówi nasz artykuł.

 

Falk i jego unikatowy wynalazek -
bimetal, czyli miedź i stal,
które tworzą jedność

  • Belgijska rodzinna firma Falk, która już od 3 pokoleń ręcznie tworzy luksusowe, miedziane naczynia, obmyśliła własną metodę łączenia czystej miedzi i stali. Bo musisz wiedzieć, że naczynia Falk spełniają surowe dyrektywy - potrawy mogą być gotowane w miedzi, ale nie mogą się z nią stykać. Dlatego w każdym naczyniu, patelni, czy garnku Falk, znajdziesz kwasoodporną stal szlachetną.
  • Falk stworzył fenomenalne rozwiązanie. Korzystając, m.in., z XVII- i XVIII-wiecznych maszyn i najnowszych technologii obróbki stali, łączy ze sobą miedź i stal pod naciskiem 850 ton na centymetr kwadratowy.
  • Tak powstaje bimetal, czyli wynalazek marki Falk - tu atomy miedzi i stali przenikają się, tworząc niemal niezniszczalny materiał. Dlatego Twoje patelnie Falk Classic z żeliwnymi uchwytami przetrwają przez całe pokolenia.

Majestatyczne uchwyty
miedzianych naczyń Falk Classic,
czyli oldschool’owa doskonałość

Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń, nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają naczyniom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.

Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie smażenia, duszenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą naczyń Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o miedziane patelnie Falk

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowa patelnia Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw ją na kuchence, wlej nieco oleju i przez minutę wygrzewaj go w 180 stopniach. Kiedy patelnia wystygnie, wylej olej i wytrzyj ją.
  • Do konserwacji miedzianej patelni, która pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite, którą dostaniesz od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj patelni Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Koniecznie kup pirometr, by bez ryzyka przegrzania patelni kontrolować temperatury smażenia.
  • Luksusowych patelni Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że żeliwne uchwyty miedzianych patelni z kolekcji Classic nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule.