Gotowanie to sztuka łączenia najlepszej jakości produktów i doskonałych naczyń. Dodaj do tego pomysłową recepturę i talent gotującego, a zyskasz mariaż doskonały. Mało które naczynia sprawdzą się równie wyśmienicie w roli Twojego zdolnego pomocnika, jak miedziane głębokie patelnie belgijskiej marki Falk. Te patelnie z wysokimi ściankami posłużą do duszenia, smażenia, pieczenia, zapiekania, czy nawet i gotowania. Oczywiście, zaserwujesz wprost z nich wszystkie swoje arcydzieła wprost na stół.
Ręcznie tworzone głębokie patelnie do duszenia, smażenia i serwowania powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze. Kiedy weźmiesz w dłoń miedzianą patelnię ze stylowymi, żeliwnymi uchwytami, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Ten sprzęt sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw, które dotychczas uznawałeś za trudne. I pozwoli Ci przepięknie serwować twórcze efekty Twoich starań wprost przed zachwycone, a głodne audytorium.
2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne patelnie. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używana i konserwowana miedziana patelnia potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.
Miedziane, głębokie patelnie z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, czy pieczenia wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że patelnie z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.
Wytworne patelnie do smażenia, duszenia i serwowania, marki Falk, mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.
Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane patelnie z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych patelni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.
Ręcznie tworzone miedziane patelnie Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich naczyń, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
PATELNIA DO
DUSZONYCH MIĘS
PATELNIA DO
ZAPIEKANEK
PATELNIA DO
GULASZU I LECZO
PATELNIA DO
PIECZENIA MIĘS
PATELNIA DO
POTRAW Z RYB
PATELNIA DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
PATELNIA DO POTRAW
Z WARZYW
PATELNIA DO
SOSÓW
PATELNIA DO SPAGHETTI
Z RÓŻNYMI SOSAMI
PATELNIA DO
DOMOWYCH WYPIEKÓW
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane patelnie ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszystkich typów duszonych, smażonych, czy pieczonych potraw. Większej średnicy patelnie z doskonałej miedzi mogą też z powodzeniem występować w roli garnków, w których ugotujesz, co Ci tylko przyjdzie do głowy.
Głęboka patelnia z miedzi, belgijskiej marki Falk, może również trafić do piekarnika. Oczywiście, idealnie nadaje się też do serwowania. Jak widzisz, jej funkcjonalność jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy. O tym mówi nasz artykuł.
Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń, nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają naczyniom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie smażenia, duszenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą naczyń Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH