W kuchni jest co najmniej kilka skarbów - gotujący, jego talenty, rodzinne sekretne przepisy i doskonałe naczynia. A jeśli w Twojej kuchni pojawią się ręcznie tworzone, belgijskie, miedziane patelnie marki Falk, możesz swobodnie mówić o niej, że jest prawdziwym skarbcem nad skarbcami.
Co takiego niezwykłego jest w miedzianych patelniach Falk? Ręcznie tworzone naczynia powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze. Kiedy weźmiesz w dłoń miedzianą patelnię ze stylowym, żeliwnym uchwytem, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Ten sprzęt sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw, które dotychczas uznawałeś za trudne.
2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne patelnie. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używana i konserwowana miedziana patelnia potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.
Miedziane patelnie z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, czy pieczenia wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że patelnie z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.
Wytworne patelnie Falk mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.
Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane patelnie z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych patelni. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.
Ręcznie tworzone miedziane patelnie Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich naczyń, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
PATELNIA DO
DELIKATNYCH MIĘS
PATELNIA DO
MIELONEGO MIĘSA
PATELNIA DO STEKÓW
I TŁUSTYCH MIĘS
PATELNIA DO
RYB
PATELNIA DO
WARZYW
PATELNIA DO
PLACKÓW
PATELNIA DO
OMLETÓW
PATELNIA DO
NALEŚNIKÓW
PATELNIA DO
JAJEK SADZONYCH
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane patelnie, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane patelnie ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wszystkich typów smażonych potraw. Nie ma znaczenia, czy masz ochotę na puszystą jajecznicę, delikatny omlet, jajko sadzone, czy planujesz na obiad smażone warzywa, drób, ryby albo nawet stek.
Patelnia z miedzi, belgijskiej marki Falk, może również trafić do piekarnika. Jak widzisz, jej funkcjonalność jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy. O tym mówi nasz artykuł.
Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń, nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają naczyniom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie smażenia, duszenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą naczyń Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH