Wielcy miłośnicy smaków nie potrafią obejść się bez woka. To, jak niezwykłe smaki tworzy wok, jak szybko i niezwykle zdrowo możesz kreować w nim przeróżne potrawy, przekonuje się coraz większa grupa gotujących. Dania gotowe w 15-20 minut to standard dla luksusowych, miedzianych woków belgijskiej marki Falk. Pozwól, że przedstawimy Ci najbardziej prestiżowe woki tego świata.
Ręcznie tworzone woki powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze Falk. Kiedy weźmiesz w dłoń potężny i ciężki miedziany wok ze stylowymi, żeliwnymi uchwytami, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Wok z miedzi sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw kuchni całego świata. I pozwoli Ci przepięknie serwować twórcze efekty Twoich starań wprost przed zachwycone, a głodne audytorium.
W zestawie z wokiem otrzymasz wkład do gotowania na parze. Dzięki temu Twoje potrawy będą zdrowe do kwadratu. Nie dość, że dania gotowane w woku zachowują witaminy, minerały i smakują wyśmienicie, dodatkowo ich wartość wzmacnia perforowany, stalowy wkład. To, co przygotujesz na parze jest dietetyczne i lekkostrawne, a jednocześnie sycące. Wkład, rzecz jasna, możesz wyjąć i traktować naczynie jako klasyczny wok do potraw kuchni nie tylko azjatyckiej.
2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne woki. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używany i konserwowany miedziany wok Falk potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.
Miedziane woki z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, duszenia, czy gotowania na parze wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że woki z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.
Wytworne woki Falk mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.
Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane naczynia z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych woków. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.
Ręcznie tworzone miedziane naczynia Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich woków, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.
W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.
WOK DO POTRAW
KUCHNI CHIŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI JAPOŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI WIETNAMSKIEJ
WOK DO DAŃ
KUCHNI KOREAŃSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI TAJSKIEJ
WOK DO POTRAW
KUCHNI INDONEZYJSKIEJ
WOK DO POTRAW
Z OWOCÓW MORZA
WOK DO SMAŻENIA
W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
WOK DO DAŃ Z WARZYW,
KTÓRE ZNAJDZIESZ W LODÓWCE
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy miedziane woki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
Miedziane woki ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wielu typów duszonych, smażonych, czy gotowanych na parze potraw. Nie ma znaczenia, czy masz zaledwie kilka składników, czy chcesz stworzyć prawdziwie królewską ucztę.
Wok w kilkanaście minut obsmaży mięsa i warzywa, zaraz potem przygotuje sos. Możesz w nim przygotować nieskończoną ilość potraw jednogarnkowych.
Oczywiście, woki Falk idealnie nadaje się też do serwowania. A jeśli zmieści się w piekarniku, pokaże Ci, co jeszcze potrafi. Jak widzisz, funkcjonalność woków z miedzi jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE SZORUJ
OSTRYMI ZMYWAKAMI
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH