Classic - Luksusowy miedziany wok z wkładem do gotowania na parze, żeliwny uchwyt, 4,5 litra, Ø 28 cm, Falk

1900
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Wielcy miłośnicy smaków nie potrafią obejść się bez woka. To, jak niezwykłe smaki tworzy wok, jak szybko i niezwykle zdrowo możesz kreować w nim przeróżne potrawy, przekonuje się coraz większa grupa gotujących. Dania gotowe w 15-20 minut to standard dla luksusowych, miedzianych woków belgijskiej marki Falk. Pozwól, że przedstawimy Ci najbardziej prestiżowe woki tego świata.

Ręcznie tworzone woki powstają w maleńkiej, rodzinnej manufakturze Falk. Kiedy weźmiesz w dłoń potężny i ciężki miedziany wok ze stylowymi, żeliwnymi uchwytami, nagle poczujesz się jak mistrz kuchni, ktoś, przed kim otwiera się nieograniczona przestrzeń wybitnych smaków. Wok z miedzi sprowokuje Cię do eksperymentów, do próbowania swoich sił w przyrządzaniu potraw kuchni całego świata. I pozwoli Ci przepięknie serwować twórcze efekty Twoich starań wprost przed zachwycone, a głodne audytorium.

W zestawie z wokiem otrzymasz wkład do gotowania na parze. Dzięki temu Twoje potrawy będą zdrowe do kwadratu. Nie dość, że dania gotowane w woku zachowują witaminy, minerały i smakują wyśmienicie, dodatkowo ich wartość wzmacnia perforowany, stalowy wkład. To, co przygotujesz na parze jest dietetyczne i lekkostrawne, a jednocześnie sycące. Wkład, rzecz jasna, możesz wyjąć i traktować naczynie jako klasyczny wok do potraw kuchni nie tylko azjatyckiej.

2,5 milimetra czystej miedzi i cieniutka warstwa stali wewnątrz tworzą niemal niezniszczalne woki. Będziesz z nich korzystać Ty, Twoje dzieci i dzieci Twoich dzieci. Bo, musisz wiedzieć, że ten prestiżowy sprzęt wytrwa długo ponad 100 lat. Dobrze używany i konserwowany miedziany wok Falk potrafi cieszyć całe pokolenia gotujących.

Miedziane woki z linii Falk Classic nagrzewają się wręcz błyskawicznie. Miedź to najlepszy na świecie przewodnik ciepła, stąd do smażenia, duszenia, czy gotowania na parze wykorzystasz minimalne ilości energii. Dzięki temu, że woki z miedzi, tworzone przez markę Falk, fenomenalnie dystrybuują ciepło, przyrządzisz dania o wyrazistych, intrygujących smakach.

Wytworne woki Falk mają satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź na zewnątrz, stąd nie łapią odcisków palców i są banalnie proste w myciu. Na ich konserwacji sprzędziesz zaledwie kilka chwil.

Musisz pamiętać, że urokliwe, miedziane naczynia z żeliwnymi uchwytami pracują na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. Jeśli jednak gotujesz na indukcji, nie musisz wyrzekać się tych kultowych woków. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny, stalowy adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

Ręcznie tworzone miedziane naczynia Falk to prawdziwie królewski sprzęt. I jak przystało na to, co wyśmienite, ważą swoje. Niestety, ci, którzy chcą lekkich woków, nie znajdą w nich sprzymierzeńców.

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

Miedziane woki Falk
do smażenia, duszenia
i gotowania na parze

  • ręcznie tworzone miedziane woki
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza wokowanie
  • naczynia do szybkiego smażenia i duszenia
  • do gotowania na parze
  • uchwyty z ręcznie obrabianego żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które rozkochują od pierwszego wejrzenia

  • Ręcznie tworzone miedziane naczynia belgijskiej marki Falk podniosą prestiż Twojej kuchni. Staną się inspiracją dla Twoich kuchennych popisów. Nauczą też Twoje dzieci i wnuki rodzinnego gotowania.
  • I nie ma w tym słowa przesady, bo doskonałe miedziane naczynia prowokują, by gotować lepiej, bardziej twórczo, sprawnie i zdrowo.
  • Poznaj luksusową odsłonę miedzianych naczyń Classic Falk z żeliwnymi uchwytami.

Żeliwny adapter marki Falk sprawi,
że Twoje naczynia będą
chętnie współpracować z indukcją

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Classic będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej, gdyż opiera się na trzech niewielkich stopkach.

Wykorzystaj niezwykły potencjał
miedzianych woków Falk,
by gotować, dusić i smażyć po mistrzowsku

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - złączone ze sobą 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali
  • uchwyty - ręcznie wykańczane, naturalne żeliwo

Wymiary

  • średnica patelni od brzegu do brzegu - 28 cm
  • pojemność - 4,5 l
  • wysokość ścianek - 10,3 cm
  • długość z uchwytami - 50,8 cm
  • waga bez pokrywki - 3,16 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Najbardziej prestiżowe
woki świata -
raz i na całe pokolenia

  • Ciężkie miedziane woki, tworzone przez markę Falk, nie poddają się ani upływającemu czasowi, ani modom. Możesz używać ich przez całe życie. Później posłużą kolejnym pokoleniom. I cały czas będą równie doskonałe, jak na początku podróży w świat smaków. Miedź zdaje się być niemal nieśmiertelna. Trwa i trwa.
  • Nie dość na tym - od wieków miedziane garnki, woki, brytfanny i patelnie uchodzą za najbardziej prestiżowy sprzęt kuchenny. Kiedy w Twojej kuchni gości miedziany wok Falk, wspinasz się na prawdziwe wyżyny kunsztu.
  • To sprzęt dedykowany najbardziej wyrafinowanym i wymagającym gotującym. Miedziane woki Falk spotkasz w najlepszych restauracjach świata.
  • Nawet po całych dekadach Twoje miedziane woki Falk mogą wyglądać, jak nowe. Jak to zrobić? Przeczytaj nasz artykuł.

Miedziane woki Falk
są bardziej uniwersalne,
niż przypuszczasz

Miedziane woki ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania wielu typów duszonych, smażonych, czy gotowanych na parze potraw. Nie ma znaczenia, czy masz zaledwie kilka składników, czy chcesz stworzyć prawdziwie królewską ucztę.

Wok w kilkanaście  minut obsmaży mięsa i warzywa, zaraz potem przygotuje sos. Możesz w nim przygotować nieskończoną ilość potraw jednogarnkowych.

Oczywiście, woki Falk idealnie nadaje się też do serwowania. A jeśli zmieści się w piekarniku, pokaże Ci, co jeszcze potrafi. Jak widzisz, funkcjonalność woków z miedzi jest olbrzymia. Musisz jednak nauczyć się dostosowywać temperaturę do typu przyrządzanej potrawy.

 

Falk i jego unikatowy wynalazek -
bimetal, czyli miedź i stal,
które tworzą jedność

  • Belgijska rodzinna firma Falk, która już od 3 pokoleń ręcznie tworzy luksusowe, miedziane naczynia, obmyśliła własną metodę łączenia czystej miedzi i stali. Bo musisz wiedzieć, że naczynia Falk spełniają surowe dyrektywy - potrawy mogą być gotowane w miedzi, ale nie mogą się z nią stykać. Dlatego w każdym woku, patelni, czy garnku Falk, znajdziesz kwasoodporną stal szlachetną.
  • Falk stworzył fenomenalne rozwiązanie. Korzystając, m.in., z XVII- i XVIII-wiecznych maszyn i najnowszych technologii obróbki stali, łączy ze sobą miedź i stal pod naciskiem 850 ton na centymetr kwadratowy.
  • Tak powstaje bimetal, czyli wynalazek marki Falk - tu atomy miedzi i stali przenikają się, tworząc niemal niezniszczalny materiał. Dlatego Twoje woki Falk Classic z żeliwnymi uchwytami przetrwają przez całe pokolenia.

Majestatyczne uchwyty
miedzianych naczyń Falk Classic,
czyli oldschool’owa doskonałość

  • Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych woków nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają naczyniom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
  • Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie smażenia, duszenia, gotowania i pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą naczyń Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o miedziane woki Falk

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowy wok Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw go na kuchence, wlej nieco oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy wok wystygnie, wylej olej i wytrzyj go.
  • Do konserwacji miedzi, która pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite, którą dostaniesz od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj woka Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Koniecznie kup pirometr, by bez ryzyka przegrzania woka kontrolować temperatury smażenia.
  • Luksusowych naczyń Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że żeliwne uchwyty miedzianych woków z kolekcji Classic nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule.

Poznaj żeliwny adapter Falk,
który pozwoli Twoim naczyniom
działać na indukcji