Nasze video poradniki, czyli specjalista uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Stalowe bambusy - noże kuźni Kataoka, które zawracają w głowach

Japończycy potrafią być odważni. Znana ze swoich stonowanych, klasycznych noży kuźnia Kataoka zaproponowała urocze noże z kolekcji Bamboo. Co o nich sądzisz? Sprawdź, co mówi nasz specjalista.

Czytaj więcej

Jak przygotować japońską deskę Parker Asahi do pracy

Japońskie deski Asahi, które posłużą w Twojej kuchni przez całe dziesięciolecia i nie stracą swoich świetnych właściwości, warto naolejować przed pierwszym użyciem. Jak to zrobić? Obejrzyj film.

Czytaj więcej

Fresh & Save - zawsze świeże, smaczne i pomysłowo przechowywane jedzenie

Jeśli kochasz jeść dobrze, zdrowo, świeżo i różnorodnie, a czasem kupujesz na zapas, system próżniowego pakowania żywności, Fresh & Save marki Zwilling, jest właśnie dla Ciebie.

Czytaj więcej

Kolorowe, japońskie deski Asahi i od razu piękniej się kroi!

Czekali, czekali, aż się doczekali na kolorowe deski słynnej marki Parker Asahi. W naszym filmie trzy nowe odsłony wyśmienitych desek i krótkie podsumowanie dla tych, którzy nie wiedzą, w czym rzecz.

Czytaj więcej

Czym różni się 7-warstwowa patelnia ProLine od 7-warstwowej patelni MultiLine?

Czasem łatwiej obejrzeć film, niż przedzierać się przez detale i samemu konstruować porównania. Dla wygody naszych Klientów porównujemy dwie doskonałe patelnie - ProLine i MultiLine.

Czytaj więcej

Pirometr i stalowa patelnia - jak poradzić sobie z przekłamaniami temperatur

Pirometr w kuchni to, naszym zdaniem, genialny pomocnik. Niestety, czasem oszukuje, gdy przyjdzie mu pracować ze stalową patelnią. Jak sobie z nim poradzić? Jak ustawić emisyjność – o tym w filmie.

Czytaj więcej

Tanie deski kuchenne z reguły okazują się być bardzo drogie. Paradoks?

Tania deska kuchenna to na pewno zły pomysł. Raz, że będzie pocięta po kilku krojeniach, więc zaraz zalegną się w niej gromady bakterii. A dwa – jest spora szansa, że wykończy ją pierwsze mycie.

Czytaj więcej

Stal naczyń Demeyere, srebrzysta przez całe dekady, kontra klasyczna stal patelni

Stalowe naczynia Demeyere, garnki i patelnie, nawet po całych latach używania będą srebrzysto-biało. Łatwo można to zobaczyć, zestawiając je z klasycznymi, stalowymi naczyniami.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 18 19