• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Nasze video poradniki, czyli ekspert uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Testujemy, żebyś Ty nie musiał! To nasza przewodnia idea.

Co daje technologia Black Iron – szybkie omówienie

W świecie przemijających trendów kulinarnych technologia Black Iron pozostaje ponadczasowa z konkretnych powodów. Ten film w kilka chwil wyjaśni, dlaczego ta prosta patelnia zrewolucjonizuje Twoje gotowanie.

Czytaj więcej

Używanie i pielęgnacja patelni ze stali węglowej

Twoja patelnia Black Iron to kulinarny towarzysz, który przy dobrej opiece posłuży pokoleniom. W tym filmie dowiesz się, jak codzienne użytkowanie i pielęgnacja mogą zamienić dobrą patelnię w doskonałą.

Czytaj więcej

Sezonowanie patelni z czarnej stali węglowej Black Iron Scanpan

Odkryj, jak zamienić patelnię ze stali węglowej w kulinarne objawienie. Zdradzamy sekret prostego sezonowania patelni Black Iron, który zapewni Ci niezrównane kulinarne doświadczenia.

Czytaj więcej

Święte noże Senzo Dawn - 100-warstwowe cuda metalurgii z ponad 300-letnim dębem w rękojeści

Czasem zdarzają się okazje życia. Trafiają się sprzęty tak rzadkie, że od razu zyskują status przedmiotów kolekcjonerskich i inwestycji. Obejrzyj nasz film, a poznasz kompletnie wyjątkowe noże.

Czytaj więcej

Jak ustawić emisyjność pirometru, kiedy masz stalową patelnię?

Pirometr, o czym przekonała się ogromna ilość naszych Klientów, pozwala bardzo zdrowo smażyć na stalowej patelni. Podpowiada, jaka panuje na niej temperatura. Pamiętaj, by ustawić jego emisyjność.

Czytaj więcej

Czy nóż Elegancia spełni moje wymagania?

Jedna z wątpliwości, którą miewają niektórzy z przyszłych właścicieli japońskiego noża Elegancia, marki Suncraft, dotyczy wysokości specyficznie wygiętego ostrza. O tym będzie nasz film.

Czytaj więcej

Patelnia to nie czołg, warto o tym pamiętać!

Niektórzy ze smażących liczą, że kiedy kupią patelnię klasy Premium, skończą się ich wszelkie kłopoty. Wierzą, że zaawansowane patelnie wytrzymają każde ludzkie i nieludzkie poczynania.

Czytaj więcej

Z jaką siłą naciskać na nóż przy ostrzeniu na kamieniach

Okazuje się, że ostrzenie ostrzeniu nie równe. Musisz wiedzieć, z jakąś siłą naciskać na ostrze leżące na kamieniu o danej gradacji kamienia. Bo, co ważne, każda gradacja wymaga nieco innego nacisku.

Czytaj więcej