Nasze video poradniki, czyli specjalista uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie da efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwolą nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Żeliwna patelnia Chistera Staub - świetna na kuchence, wybitna w piekarniku

Nie jest sztuką mieć w kuchni mnóstwo całkiem niepotrzebnych naczyń. Sztuką jest zaopatrzyć się w takie garnki, czy patelnie, które będą maksymalnie uniwersalne. Obejrzyj film o patelni Chistera.

Czytaj więcej

Jak skutecznie wyczyścić naczynia z polerowanej miedzi? 4 metody

Nasz specjalista wypróbował 4 różne sposoby czyszczenia polerowanej miedzi - trzy domowe i jeden sugerowany przez producenta miedzianych naczyń, markę De Buyer. Która metoda jest najlepsza?

Czytaj więcej

Naczynia miedziane i pseudo-miedziane, czyli jak mądrze wydać pieniądze

Na rynku jest bardzo dużo przeróżnych marek, które wmawiają naiwnym klientom, że za ułamek ceny prawdziwych miedzianych naczyń dostaną „prawdziwe miedziane naczynia”. Jak nie dać się naciąć?

Czytaj więcej

Jak dobrać odpowiednią gradację, czyli ziarnistość ostrzałek do japońskich noży?

Każdy kamień do ostrzenia japońskich noży posiada swoją gradację, która podpowiada Ci, do czego służy dana ostrzałka. Nasz film wyjaśnia, jaka ziarnistość kamieni będzie dla Ciebie odpowiednia.

Czytaj więcej

Japońskie noże Tamahagane Kyoto San - odkryj tajemnicę ostrego krojenia

Daj się oczarować swoistej surowości japońskich noży Tamahagane Kyoto San, marki Kataoka. Ta niezwykła, damasceńska linia 63-warstwowych noży będzie Cię zaskakiwać dzień, po dniu.

Czytaj więcej

3 typy ostrzałek, na których naostrzysz japońskie noże

Chcesz najlepiej dobrać ostrzałkę do swoich japońskich noży, a nie wiesz, czy zdecydować się na kamień ceramiczny, syntetyczny, czy naturalny? W naszym filmie znajdziesz wiele podpowiedzi.

Czytaj więcej

Jakich ostrzałek nie tolerują japońskie noże - poradnik

Możesz, niestety, bardzo łatwo zniszczyć, czy przegrzać japoński nóż, gdy użyjesz do jego ostrzenia nieodpowiedniej ostrzałki. O tym, na czym nie ostrzyć japońskich noży, mówi nasz video-poradnik.

Czytaj więcej

Jak złe smażenie i nieprawidłowe nawyki niszczą patelnie nieprzywierające

Po raz kolejny wracamy do tematu, dlaczego Twoja patelnia nieprzywierająca kończy żywot po krótkim czasie. Obejrzyj film, który wyjaśni problem, a w którym popisowo zepsuliśmy jajecznicę.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11