Video testy i przeróżne filmy o technologiach i znanych producentach

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie da efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwolą nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Jakie utensylia powinieneś dobrać do swoich naczyń?

Czy pamiętasz, by używać odpowiednich akcesoriów kuchennych dostosowanych do materiału i technologii Twoich naczyń. A może przez lata używałeś nieodpowiednich utensyliów?

Czytaj więcej

Test patelni nieprzywierającej Stainless Steel marki Eva Solo

Nic tak dobrze nie pokazuje natury patelni, jak jej używanie. Zrobiliśmy dwuetapowy test patelni Stainless Steel marki Eva Solo - smażyliśmy jajko i przygotowaliśmy gęsty sos do spaghetti. Obejrzyj.

Czytaj więcej

Stalowe naczynia Eva Solo z niezwykłym pokrywkami i projekt z 1977 roku

Stalowe garnki, woki i patelnie z kolekcji Stainless Steel powstały już w 1977 roku, ale ich design i luksusowe technologie wcale na to nie wskazują. Poznaj naczynia, w których chce się gotować.

Czytaj więcej

Damasceńskie noże Eva Solo - duński design i japońska ostrość

Noże duńskiej marki Eva Solo to bardzo niezwykłe zjawisko. Ręcznie kute w Japonii, z japońskiej stali przez mistrzów rzemiosła, są ostre tak, jak przystało na klasyczne noże z Kraju Kwitnącej Wiśni.

Czytaj więcej

Kasumi VG-10 PRO, czyli piekielnie ostry monoblok wykuty w Seki

Japońskie noże Kasumi VG-10 PRO to prawdziwe zjawiska swojego gatunku. Wykute zostały z takim mistrzostwem, że w innych nożach potrzeba aż 33 warstw stali, by zyskać podobną twardość.

Czytaj więcej

Kasumi H.M. - japońskie noże, które zaznały mocy piekielnego młota

Ręcznie kute japońskie noże Kasumi H.M. to przykład na to, jak kowale, mający za sobą 8 wieków tradycji, podchodzą do tworzenia perfekcyjnych ostrzy. Potęga i elegancja młotkowanej stali czaruje.

Czytaj więcej

Kasumi Damascus - bardzo pracowite japońskie noże

Najstarsza japońska kuźnia w Seki, Kasumi, ma do zaoferowania swoje doskonałe, 32-warstwowe noże Damascus. Te ostrza są piękne, potężne i niemal niezniszczalne. Posłużą Ci przez całe dekady.

Czytaj więcej

To noże Kasumi, czy nie Kasumi? O surowym obliczu serii Black Hammer

Japońskie noże marki Kasumi kojarzą się od wielu dekad z bardzo klasycznymi, zeuropeizowanymi ostrzami. A tu nagle niespodzianka. Kasumi pokazało światu swoje zupełnie nowe, surowe oblicze.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7