• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Nasze video poradniki, czyli ekspert uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Rewolucja w kuchni - miedziane garnki i patelnie Falk na indukcji

Długo przyszło nam czekać na miedziane patelnie i garnki z miedzi słynnej marki Falk, które będą działały na kuchni indukcyjnej. Wreszcie się udało! Z przyjemnością prezentujemy dwie nowe serie.

Czytaj więcej

Powłoki patelni nieprzywierających pod lupą. Słowo o PFOA i PTFE

Często pytacie, dlaczego producenci niechętnie mówią o składzie chemicznym swoich powłok. Nurtuje Was też kwestia oznaczeń dotyczących PFOA i PTFE. Postaramy się rozwiać te wątpliwości.

Czytaj więcej

Słowa "patelnia" i "szaleństwo" mają więcej wspólnego, niż podejrzewasz

PRAWDZIWE telefony od PRAWDZIWYCH ludzi. Absurd goni absurd, a my pytamy: czy to już obłęd? Dziś złośliwie, bo inaczej się nie da, o tych, którzy poszukują idealnej patelni, która zmieni życie.

Czytaj więcej

Tanie kuchenki potrafią zniszczyć dobre patelnie! Przykra prawda o indukcji

Film o tanich kuchnia indukcyjnych powstał po licznych rozmowach z rozgoryczonymi Klientami, którzy opowiadali nam o swoich doświadczeniach. Nie należy traktować go jako ataku na siebie!

Czytaj więcej

Jak rozróżnić prawdziwe miedziane naczynia od ich podróbek?

Miedziane naczynia muszą być odpowiednio potężne, masywne ścianki i dno. O tym w filmie. Nasz ekspert podpowie, jak odróżnić prawdziwe miedziane naczynie od podróbki (też zwanej miedzią).

Czytaj więcej

Diamentowa płyta Shapton do wyrównywania kamieni potrafi niejedno

Ostrzałki do japońskich noży muszą być, od czasu do czasu, wyrównywane, czyszczone i specjalnie pielęgnowane. Do tego służy, np., diamentowa płyta marki Shapton – specjalisty od ostrzenia.

Czytaj więcej

Mistrzowie kuchni używają pirometru. Dlaczego Ty nie możesz?

Pirometr w kuchni jest wręcz niezbędny. Pozwala długo zachować dobrą jakość patelni, zwłaszcza nieprzywierającej i, nade wszystko, zdrowo smażyć. Pirometru używają też najwięksi kucharze.

Czytaj więcej

Noże Haiku Kurouchi Tosa - tak brzydkie, że aż piękne

Japońskie noże Haiku Kurouichi Tosa mają za sobą naprawdę burzliwą historię. Niewiele brakowało, a zniknęłyby na zawsze. Trudno byłoby pogodzić się z ich stratą. Zapraszamy do oglądania filmu!

Czytaj więcej