• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Nasze video poradniki, czyli ekspert uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie dało efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwoliły nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Testujemy, żebyś Ty nie musiał! To nasza przewodnia idea.

Patelnia to nie czołg, warto o tym pamiętać!

Niektórzy ze smażących liczą, że kiedy kupią patelnię klasy Premium, skończą się ich wszelkie kłopoty. Wierzą, że zaawansowane patelnie wytrzymają każde ludzkie i nieludzkie poczynania.

Czytaj więcej

Z jaką siłą naciskać na nóż przy ostrzeniu na kamieniach

Okazuje się, że ostrzenie ostrzeniu nie równe. Musisz wiedzieć, z jakąś siłą naciskać na ostrze leżące na kamieniu o danej gradacji kamienia. Bo, co ważne, każda gradacja wymaga nieco innego nacisku.

Czytaj więcej

Czy głęboka patelnia Staub może trafiać do piekarnika?

Pytanie o to, czy głębokie żeliwne patelnie Staub mogą przygotowywać pyszności w piekarniku, raz po raz pada z ust naszych rozmówców. Odpowiedź jest prosta i znajdziesz ją w naszym filmie.

Czytaj więcej

Ile czasu musisz poświęcić na ostrzenie noża

Ostrzenie japońskich noży na kamieniach ceramicznych lub syntetycznych to bardzo przyjemna czynność. Można się w niej zapamiętać i przesadzić z długością ostrzenia. O tym mówi nasz ekspert.

Czytaj więcej

Dlaczego na rynku nie ma noży o twardości powyżej 68 HRC?

Wielu krojących ma ambicję, by kupić sobie nóż o maksymalnej wręcz twardości stali. Kiedyś ktoś pytał, czy da się dostać noże twardości powyżej 68 HRC? Krystian wyjaśni, dlaczego się nie da.

Czytaj więcej

Czy patelnia nieprzywierająca nadaje się do smażenia steków?

Wielu z Was zastanawia się nad kupnem jednej patelni do, tzw., wszystkiego. Czyli takiej, która posłuży zarówno do smażenia delikatnej jajecznicy, jak i do potężnych steków. Da się, czy nie bardzo?

Czytaj więcej

Nowa patelnia i stare nawyki smażącego – to, wybacz, nie zagra!

Krótki film, który, mamy nadzieję, otworzy oczy wielu smażącym. To, że wymienisz słabą i nędzną patelnię na sprzęt wiele wyższej klasy, nie sprawi wcale, że on sam z siebie będzie idealnie działał.

Czytaj więcej

Jakie są różnice między patelniami Diamond Lite, a XR Logic marki Woll?

Wielu naszych Klientów pyta, co odróżnia 3 serie doskonałych, niemieckich patelni Diamond Lite od kolekcji Diamond XR Logic marki Woll? Różnią się w bardzo niewielkim stopniu. O tym w filmie.

Czytaj więcej