Nasze video poradniki, czyli specjalista uczy, jak korzystać ze sprzętu klasy Premium

Witaj Wędrowcze szukający inspiracji!

W kwietniu 2019 roku ruszyła nasza prywatna telewizja kulinarna. 10 lat marzeń, nieziemskiej cierpliwości, drążenia kwestii filmowania w jakości 4K wreszcie da efekt. Lata doświadczeń ze sprzętem, który znajdziesz w naszym sklepie, pozwolą nam stworzyć spójną ideę filmów dla wszystkich. I dla tych, którzy nie mają pojęcia o luksusowym sprzęcie i gotowaniu, a też i dla fachowców oraz pasjonatów. Nasze studio mieści się w Cieszynie. Jeśli masz ochotę, możesz nas odwiedzić, by obejrzeć na żywo luksusowy sprzęt.

Elektryczny czajnik Enfinigy marki Zwilling - dla lubiących proste formy

Czajnik elektryczny Enfinigy niemieckiej marki Zwilling to jeden z lepiej wycenionych, a eleganckich sprzętów, jakie ostatnio widzieliśmy. Dwie odmiany czajnika pokazujemy w naszym filmie.

Czytaj więcej

Noże Revolution Mcusta Zanmai dla lubiących ostre wrażenia

Niektórzy lubią bardzo ostre krojenie. Niektórzy obawiają się krojących powietrze noży. Dla tych pierwszych znana kuźnia Mcusta Zanmai stworzyła swoją luksusową serię noży Revolution.

Czytaj więcej

Jak stopnie HRC mają się do ostrości noża?

Czy duża ilość stopni HRC w skali Rockwella oznacza, że dany nóż będzie wściekle ostry? Czy wartość HRC uda się podnieść, gdy użyje się odpowiednio zaawansowanej ostrzałki? Odpowiadamy w filmie.

Czytaj więcej

Jak wyrównać kamień do ostrzenia noży? Prosta i tania metoda

Kamienie do ostrzenia japońskich noży, nawet te najlepsze, syntetyczne, można nieco zetrzeć, naciąć, czy uszkodzić. Na szczęście, da się je uratować. I nie trzeba do tego specjalistycznego sprzętu.

Czytaj więcej

Ale to fajne! Kilka słów na temat pierwszego spotkania z kolekcją Enfinigy marki Zwilling

Kiedy coś spodoba się od razu, od pierwszego wejrzenia, trudno doczekać się, kiedy wreszcie przyjdzie skonfrontować wyobrażenie z rzeczywistością. Dziś o sprzęcie AGD Enfinigy marki Zwilling.

Czytaj więcej

Prościej się nie da, czyli gotowanie w żeliwnym woku Staub

Wokowanie, czyli smażenie i duszenie potraw w woku, to sztuka prosta, przepyszna i do opanowania przez nawet początkującego adepta kuchni. Wszystkie konieczne informacje znajdziesz w naszym filmie.

Czytaj więcej

Jak kroi damasceński, japoński nóż Miyabi 5000 MCD Black 67?

Nóż o twardości stali na poziomie 66 HRC w skali Rockwella i powalającej wręcz ostrości, która utrzymuje się całymi miesiącami, to prawdziwe zjawisko. Chcesz nim pokroić? Zapraszamy!

Czytaj więcej

Jak przygotować do użycia żeliwny wok marki Staub? Bardzo prosto!

Żeliwne naczynia trzeba wygrzać przed pierwszym użyciem. Ta sama zasada tyczy się też woka. W naszym filmie zobaczysz wygrzewanie żeliwnego woka marki Staub. To naprawdę proste zadanie.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 13 14