Żeliwne garnki marki Staub stworzone przez najlepszych kucharzy z gwiazdkami Michelin'a

Polacy coraz mocniej doceniają żeliwne garnki. Widzimy to, po wielu latach pracy na rynku luksusowych naczyń i patelni. Coraz większa grupa ludzi twierdzi z przekonaniem, że jeśli ktoś odważy się na przygodę z żeliwnym naczyniem (mówimy wyłącznie o żeliwie sprawdzonym, najwyższej jakości, zaufanych marek), usunie z kuchni szybko wiele innych garnków. Żeliwne garnki francuskiej marki Staub zmieniają radykalnie spojrzenie na gotowanie, duszenie, pieczenie i zapiekanie potraw. Bo nagle okazuje się, że jeden garnek żeliwny potrafi dokonać cudów. I nie ma w tym słowa przesady.

Na dole strony znajdziesz nasze filmy - koniecznie obejrzyj!

Garnki żeliwne Staub i sklep, który wie o nich niejedno

Wiele lat testów, gotowania w żeliwnych garnkach Staub, doradzania Klientom, co na pewno się sprawdzi w kuchni, dało nam niezwykłe doświadczenie. Dowiedzieliśmy się, być może jako jedyni w Polsce, o francuskim żeliwie marki Staub niemal wszystkiego. Piszemy „niemal”, bo genialne żeliwne garnki Staub potrafią ciągle i ciągle zaskakiwać. Oczywiście, pozytywnie.

Ten, kto kupuje garnki żeliwne za niemałe pieniądze, chciałby, żeby jego wątpliwości rozwiewać nie tylko przed zakupem, ale i w trakcie gotowania. Bo żeliwne naczynia potrafią na początku dać się trochę we znaki. Ale kiedy się je pozna, zaakceptuje - stają się najlepszymi przyjaciółmi w kuchni.

Dzięki temu, że przygotowujemy w naszej telewizji kulinarnej przepisy, porady, instruktaże, możesz czuć się pewnie, gdyż dowiesz się, jak w pełni wykorzystać potencjał luksusowych, żeliwnych naczyń z Francji.

Sprawdź żeliwne garnki Staub

Żeliwo, znany od wieków materiał, zdawałoby się najprostszy z prostych, by nie rzec, wręcz prymitywny, w rękach francuskiej marki Staub, która produkuje swoje naczynia w Merville, staje się w pełni luksusowym produktem. Na punkcie żeliwa Staub zwariowały słynne restauracje, mistrzowie kulinarni, blogerzy, testerzy sprzętu i miliony gotujących amatorsko.

Co jest tak niezwykłego w żeliwnych garnkach Staub? Idąc od początku, czyli od całkiem pierwszego kontaktu - ujmuje tu wyważona estetyka, która nie podlega modom. Te naczynia są subtelne, niezwykle eleganckie, a przy okazji nadzwyczaj trwałe. Sam producent, oferując na swoje żeliwne naczynia dożywotnią gwarancję, pokazuje, że jest pewien swojego dzieła. I, z przyjemnością to podkreślamy, jeszcze nigdy nie zawiódł swoich Klientów. Reaguje z ogromną przychylnością na kwestie wszelkich reklamacji, wymieniając sprzęt na nowy. Staub zakłada, że jakość jest tylko jedna.

Garnki żeliwne Staub, czyli naczynia na całe dekady

Od lat używamy naczyń Staub i z przyjemnością obserwujemy, że one się wizualnie nie starzeją. Kupione już ponad dekadę temu nasze pierwsze żeliwne garnki i patelnie tej marki nadal wyglądają doskonale. Zawodowi kucharze są zdumieni, gdy biorą je w ręce. Twierdzą, że wyglądają, jakby miały pół roku, czy rok. A my, trzeba powiedzieć to szczerze, nie oszczędzamy naszych żeliwnych naczyń, gotując w nich codziennie zarówno w domu, jak i w studio.

Garnki i żeliwne brytfanny z nieprzywierającą powłoką

Francuzi uszlachetnili swoje żeliwo nieprzywierającą glazurą, która, stopiona z żeliwnym szkieletem, jest niezwykle wytrzymała, odporna na ścieranie i uszkodzenia. Ta glazura pozwala zdrowo gotować z minimalnym użyciem tłuszczu. Ale to, zasadniczo, standard. Wyjątkowym jest to, że żeliwne naczynia Staub mogą być używane przez alergików. Dodatkowa kwestia - żeliwo genialnie wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw. Więc każdy posiłek jest prawdziwym przeżyciem dla zmysłów. Tych naczyń, niezależnie od ich formy, możesz używać z równym powodzeniem na kuchence, jak i w piekarniku.

Trudno spisać w jednym miejscu wszelkie zalety francuskich żeliwnych garnków Staub. Więcej informacji znajdziesz przy każdym produkcie i w naszych artykułach.

« 1 3 4 5
« 1 3 4 5

Chcesz spróbować potraw marzeń? Sięgnij po żeliwne naczynia Staub

Wygrzewanie żeliwnych garnków i patelni - 2 proste metody

Ostrzegamy, jak nie wygrzewać żeliwnych naczyń

Jak upiec chleb w żeliwnym garnku Staub?