Francuzi pozazdrościli Japończykom ich przepięknego, narodowego koloru - sakura, czyli barwy kwitnącej wiśni. Ten kojarzący się ze słynnymi, trwającymi ponad miesiąc festiwalami zakwitających drzew to oszałamiający spektakl natury. Ten słynny, delikatny róż chciałoby się mieć też u siebie w domu. Francuski producent wyśmienitych, żeliwnych naczyń, marka Staub, proponuje lubiącym subtelne pastele swoją kolekcję Sakura. Jak się okazuje, niejeden rasowy macho w kuchni z upodobaniem sięga po garnki w tym kolorze.
Pięknie barwiona kolekcja naczyń Sakura, marki Staub, pomoże Ci gotować ciekawiej, bardziej kreatywnie i zdrowo. Żeliwne garnki z Francji powstały dzięki współpracy z najsłynniejszymi mistrzami kuchni, zdobywcami gwiazdek Michelin’a, więc potrafią naprawdę niejedno. Przede wszystkim - ugotują, uduszą, upieką, zapieką i usmażą wszystko, co Ci się zamarzy. Nie musisz obawiać się, czy czegoś nie przygotujesz w żeliwnym garnku Sakura. Przyznamy, że trzeba by się naprawdę potężnie wysilić, by wymyślić potrawę, która się w nim nie uda.
Wyśmienicie obmyślone żeliwne pokrywki z wypustkami nawilżą każdą potrawę tak, że będzie oszałamiała smakiem i aromatem. Bo żeliwo Staub, jak mało które na świecie, potrafi wzmacniać to, co w gotowanych daniach najlepsze. Spróbuj, a dowiesz się, jakie to niezwykłe przeżycie.
Dodatkowo - żeliwne naczynia Staub wyśmienicie przewodzą ciepło, co wpływa na jakość gotowanych, duszonych, czy pieczonych w nich potraw. Tych garnków możesz użyć na każdym typie kuchenki, od gazu, po indukcję. Żeliwny garnek Sakura trafi też chętnie do piekarnika. Dzięki niemu możesz sprawnie łączyć przeróżne techniki przyrządzania potraw.
Wewnątrz pięknie połyskliwych, delikatnie różowych garnków Sakura, marki Staub, znajdziesz zapobiegającą przywieraniu glazurę, która pozwala gotować łatwiej, a smażyć, czy piec bardziej dietetycznie.
Z kolei na zewnątrz żeliwnych garnków Staub znajduje się stworzona na bazie naturalnych barwników glazura, która, jak sprawdziliśmy, nie straci intrygującego koloru przez całe długie lata.
Według niektórych gotujących naczynia Staub mają jeden, jedyny minus - są ciężkie. No cóż, nie ma na świecie niczego, co nie miałoby wad. Jeśli jednak będziesz pamiętać, że Twój garnek Staub powstał z pierwszorzędnej jakości materiału, przestaniesz uznawać to za wadę. Do wagi żeliwnych garnków Sakura, marki Staub, można się przyzwyczaić. Poprawka - do wagi musisz się przyzwyczaić, bo naczynia Staub mają 30 lat gwarancji i są niemal nieśmiertelne - więc będą Cię zmuszać do twórczego gotowania przez całe dekady.
Żeliwo Staub trzeba KONIECZNIE wygrzać. Jak to zrobić? Dowiesz się z naszych materiałów.
GARNEK DO
WSZYSTKICH TYPÓW ZUP
GARNEK DO
PIECZENI
GARNEK DO GULASZU,
POTRAW JEDNOGARNKOWYCH
GARNEK DO SMAŻENIA
RYB I MIĘS
GARNEK DO
GOTOWANIA WARZYW
GARNEK DO
DUSZENIA POTRAW
GARNEK DO
BIGOSU I BOGRACZU
GARNEK DO
ZAPIEKANEK
GARNEK DO POTRAW
WEGETARIAŃSKICH I WEGAŃSKICH
GARNEK DO
PECZENIA CHLEBA
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Od wielu lat sprawdzamy i testujemy żeliwne garnki, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH