Artykuły

Przestrzeń Artykułów, fachowych porad, specjalistycznych tekstów, testów sprzętu stworzyliśmy na bazie swoich wieloletnich doświadczeń. Naszym założeniem było poznanie całego asortymentu naszego sklepu. Poznanie całkiem dosłowne, bo w praktyce. Używamy wszystkich technologii, korzystamy ze wszystkich noży, znamy każde naczynie, czy patelnię z własnego doświadczenia. Zależało nam na stworzeniu szerokiej bazy wiedzy, która wesprze naszych Klientów w podejmowaniu decyzji o zakupach luksusowego, kuchennego sprzętu. Liczymy, że nasze teksty będą pomocne.

Jak mądrze ostrzyć i dobrze dbać o niezwykłe noże Mcusta Zanmai

Genialne japońskie noże Mcusta Zanmai wymagają nieco uwagi. Warto byś poznał reguły postępowania z nimi, nim jeszcze trafią do Twojej kuchni. Szkoda nieświadomie niszczyć takie noże.

Czytaj więcej

Jak wybieramy i oceniamy japońskie noże, które znajdziesz w sklepie PrestiżowaKuchnia.pl?

Już lata temu postanowiliśmy, że w kwestii doboru japońskich noży do naszego sklepu nie pójdziemy na kompromisy. Znajdziesz u nas tylko to, co starannie sprawdzone i czego jesteśmy pewni.

Czytaj więcej

Jak mądrze wykorzystać wielorazowe worki do próżniowego pakowania Fresh & Save Zwilling’a

System próżniowy Fresh & Save, niemieckiej marki Zwilling, jest niezwykle rozsądnie przemyślany. Poza różnej wielkości pojemnikami, masz też to wyboru specjalne, wielorazowe, mocne woreczki.

Czytaj więcej

Jak dobrze pakować próżniowo i jak długo przechowywać jedzenie w lodówce - zestaw Fresh & Save

Zapakowane próżniowo jedzenie wytrwa w lodówce naprawdę długo. W naszym tekście podamy Ci nieco statystyk. Musisz tylko pamiętać, by odpowiednio zabrać się do pakowania.

Czytaj więcej

O wielu zaletach próżniowego pakowania jedzenia - system Fresh & Save Zwillinga

Pakowanie próżniowe to naprawdę świetna sprawa. Jedzenie jest wiele dłużej świeże, Ty nie marnujesz go i nie wyrzucasz. Przyszedł czas na zestaw Fresh & Save niemieckiej marki Zwilling.

Czytaj więcej

Powłoka odporna na ścieranie - co to naprawdę znaczy?

Jedną z większych i bardziej osławionych zalet powłok nieprzywierających garnków i patelni jest osławiona „odporność na ścieranie”. Jednak mało kto wie, co to tak naprawdę znaczy.

Czytaj więcej

Czego nie potrafią żeliwne garnki Staub?

Intryguje Cię, do czego wykorzystasz żeliwny garnek francuskiej marki Staub? Boisz się, że będzie stał w szafie i stresował Cię, bo nie masz pojęcia, co w nim ugotować? Rozwiejemy wszystkie wątpliwości!

Czytaj więcej

Jak ostrzyć i dbać o noże z kolekcji Tamahagane kuźni Kataoka?

Japońskie noże Tamahagane wymagają odpowiedniego traktowania. Nie ma tu mowy o improwizacji, czy wręcz ustalaniu własnych zasad. Z naszego artykułu dowiesz się, na co zwracać uwagę.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 12 13