Artykuły

Przestrzeń Artykułów, fachowych porad, specjalistycznych tekstów, testów sprzętu stworzyliśmy na bazie swoich wieloletnich doświadczeń. Naszym założeniem było poznanie całego asortymentu naszego sklepu. Poznanie całkiem dosłowne, bo w praktyce. Używamy wszystkich technologii, korzystamy ze wszystkich noży, znamy każde naczynie, czy patelnię z własnego doświadczenia. Zależało nam na stworzeniu szerokiej bazy wiedzy, która wesprze naszych Klientów w podejmowaniu decyzji o zakupach luksusowego, kuchennego sprzętu. Liczymy, że nasze teksty będą pomocne.

Czy garnek Diamond Active Lite jest lepszy niż szybkowar?

Niemiecka marka Woll stworzyła bardzo ciekawy garnek, który w dużym stopniu może zastąpić wychodzący już z kuchennej mody szybkowar. Czytaj o naczyniach Diamond Active Lite Woll.

Czytaj więcej

Mistrz Katsushige Anryu, który uważa, że stal ma duszę

Mistrz klasycznego japońskiego kowalstwa, Katsushige Anryu, to żywa legenda. Noże tego wyjątkowego człowieka goszczą w kuchniach najbardziej wybrednych gotujących. Dlaczego?

Czytaj więcej

Stal noży Yoshimi Kato uwielbia być ostra

Stal Aogami Super jest piekielnie trudna w wykuciu. Przysparza obrabiającemu ją mistrzowi kowalstwa mnóstwa stresów. Za to - noże ze stali Aogami Super ostrzy się genialnie prosto.

Czytaj więcej

Yoshimi Kato i młode pokolenie japońskich kowali

Yoshimi Kato uznawany jest obecnie za jednego z najzdolniejszych japońskich kowali młodego pokolenia. Problem w tym, że „młode pokolenie” w Japonii oznacza coś innego, niż w Europie.

Czytaj więcej

Stalowe garnki Zwilling - prostota i elegancja

Garnki niemieckiej marki Zwilling, stworzone z wysokiej jakości stali szlachetnej, stały się synonimem bardzo wytrzymałych naczyń na całe lata. Odkryj ich zalety i gotuj z przyjemnością.

Czytaj więcej

Noże Global SAI mogą być ostrzejsze, niż myślisz

Noże Global, znane na całym świecie, są i kochane i nienawidzone. Wszystko sprowadza się do kwestii ostrzenia ich specyficznej stali. O tym problemie przeczytasz w naszym tekście.

Czytaj więcej

Noże Global SAI - dla laika, czy profesjonalisty?

Latami zmagałem się z moimi relacjami z nożami Global. Przeszedłem etapy skrajnej nienawiści, lekceważenia, aż po aprobatę. Tę ostatnią zyskała linia noży SAI. O nich słowo w tekście.

Czytaj więcej

Ciepło, cieplej, WOLL, czyli o tytanowych naczyniach niemieckiego producenta

Tytanowe garnki nieprzywierające stają się coraz bardziej popularne. Ale, by ich termika była odpowiednia, musisz sięgać wyłącznie po opatentowane i sprawdzone rozwiązania.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 12 13