Artykuły

Przestrzeń Artykułów, fachowych porad, specjalistycznych tekstów, testów sprzętu stworzyliśmy na bazie swoich wieloletnich doświadczeń. Naszym założeniem było poznanie całego asortymentu naszego sklepu. Poznanie całkiem dosłowne, bo w praktyce. Używamy wszystkich technologii, korzystamy ze wszystkich noży, znamy każde naczynie, czy patelnię z własnego doświadczenia. Zależało nam na stworzeniu szerokiej bazy wiedzy, która wesprze naszych Klientów w podejmowaniu decyzji o zakupach luksusowego, kuchennego sprzętu. Liczymy, że nasze teksty będą pomocne.

Granitowe patelnie ballarini kontra inne patelnie granitowe

Granitowe patelnie Ballarini kontra patelnie z drugiego końca świata

Patelnia granitowa stała się niezwykle popularna w Internecie i na półkach hipermarketów. Miej świadomość, że jednak nie wszystkie są bezpieczne dla zdrowia.

Czytaj więcej
Granitowe patelnie ballarini torinio i portofino

Granitowe patelnie Ballarini zadziwiają swoją trwałością

Patelnie granitowe włoskiej marki Ballarini to prawdziwy fenomen w swojej klasie. Jak na razie nikomu nie udało się ich ani odpowiednio podrobić, ani skopiować.

Czytaj więcej
R%c3%b3%c5%bcnice mi%c4%99dzy tytanowymi patelniami taormina oraz alba w%c5%82oskiej marki ballarini

Patelnie Ballarini z tytanową powłoką dla alergików i nie tylko

Włoska marka Ballarini od XIX wieku udowadnia światu, co potrafi. A potrafi niejedno. Jej nieprzywierające patelnie tytanowe Alba i Taormina mają aż 10 lat gwarancji.

Czytaj więcej
Jak ostrzy%c4%87 no%c5%bce mistrza takeshi saji

Co warto wiedzieć o ostrzeniu japońskich noży mistrza Takeshi Saji

Ortodoksyjne, damasceńskie noże mistrza Takeshi Saji wymagają stosowania się do pewnych prostych zasad ostrzenia. O tym, jak dobrać kamienie i jak ostrzyć, mówi nasz artykuł.

Czytaj więcej
Unikatowe no%c5%bce   stal damasce%c5%84ska skuwana z mosiadzem i miedzi%c4%85   takeshi saji   presti%c5%bcowakuchnia

Noże Takeshi Saji - dla laika, czy profesjonalisty?

Noże mistrza Takeshi Saji wybierają, nade wszystko, osoby o specyficznym guście. Ludzie ceniący sobie ręczne rzemiosło i indywidualizm twórcy. Ci, którzy doceniają unikaty na skalę światową.

Czytaj więcej
No%c5%bce m%c5%82otem i ogniem malowane   takeshi saji   presti%c5%bcowakuchnia

Takeshi Saji - kowal eksperymentator

50 lat badań nad stalami i przeróżnymi materiałami rękojeści, które tworzą malownicze noże - to, w skrócie dorobek jednego z najsłynniejszych mistrzów japońskiego kowalstwa, Takeshi Saji.

Czytaj więcej
Gdzie kupi%c4%87 japo%c5%84skie no%c5%bce   prestizowakuchnia

Gdzie kupić japońskie noże?

Choć miejsc, w których znajdziesz japońskie noże, jest w Internecie sporo, tylko niektórym sklepom możesz powierzyć dobranie odpowiedniego, często drogiego noża. Dlaczego? O tym w artykule.

Czytaj więcej
Nowoczesne szybkowary s%c4%85 bezpieczne w u%c5%bcywaniu   presti%c5%bcowakuchnia

Szybkowar nie taki straszny, jak go malują

Wielu gotujących narzeka na czas, który muszą spędzać w kuchni. Rozwiązaniem problemu jest szybkowar. Ale wielu się go, zupełnie niesłusznie, obawia. Spróbujemy rozwiać Twoje wątpliwości.

Czytaj więcej
« 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11