Classic - Ręcznie tworzony miedziany rondel, żeliwny uchwyt, 0,95 litra, Ø 14 cm, Falk

585
Produkt dostępny
wysyłka 14-21 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Zainteresowały Cię miedziane rondle belgijskiej marki Falk? Znaczy to, że traktujesz gotowanie bardzo poważnie. Zaczarowała Cię belgijska miedź? I trudno się dziwić, bo to garnki klasy Super Premium. Ręcznie tworzone przez rodzinną manufakturę Falk miedziane rondle już dawno zajęły niezwykle istotną pozycję w świecie doskonałych naczyń. Można je spotkać w najsłynniejszych restauracjach świata i kuchniach wszystkich miłośników prawdziwie mistrzowskiego gotowania.

Linia miedzianych rondli Classic, wyposażonych w masywne, żeliwne uchwyty, pozwoli Ci w pełni zrozumieć, co znaczy prawdziwe gotowanie - wyśmienicie smaczne, bo te naczynia potrafią wzmacniać smaki i czynić dania prawdziwe królewskimi.

Gotowanie w miedzianych naczyniach Falk jest też niezwykle ekonomiczne. Miedź to genialnie przewodzący ciepło metal. Stąd możesz sobie wyobrazić, jak perfekcyjnie i równomiernie nagrzeją się 2,5 mm ścianki i dna rondli Falk. Gotuje się w nich błyskawicznie, na małych mocach palnika, zużywając minimum energii.

Dobrze używane i odpowiednio konserwowane garnki z miedzi mogą wytrwać w kuchni Twojej rodziny i ponad 100 lat. Dlatego z przekonaniem twierdzimy, że zakup miedzianych naczyń Falk to prawdziwa inwestycja. Kupujesz je raz i na całe życie - swoje, swoich dzieci i być może też wnuków. I, co najważniejsze, te rondle nawet po wielu dekadach nie stracą na wartości ani nie przestaną być piękne i maksymalnie uniwersalne.

Wewnątrz miedzianych rondli Falk znajduje się cienka warstwa specjalnej, kwasoodpornej stali, którą producent zmyślnie połączył na trwałe z miedzią tak, by oba materiały nigdy się ze sobą „nie rozstały”. O niezwykłej technologii bimetal przeczytasz poniżej.

Luksusowe naczynia Falk mają na zewnątrz satynowaną, szczotkowaną ręcznie miedź, która nie łapie odcisków palców i jest banalnie prosta w myciu. Dzięki temu polubisz dbanie o swoje miedziane garnki Falk.

Musisz pamiętać, że te masywne i ciężkie miedziane rondle z żeliwnymi uchwytami możesz wykorzystać na kuchni gazowej, elektrycznej i vitro-ceramicznej. A nawet jeśli gotujesz na indukcji, nie musisz rezygnować z ich zakupu. Wystarczy, że zaopatrzysz się w specjalny, stalowy adapter do indukcji. Taka ferromagnetyczna płyta pozwoli Ci używać miedzianych naczyń Classic na kuchni indukcyjnej. Adapter indukcyjny Falk znajdziesz na dole strony, a film o nim poniżej opisu produktu.

W naszych filmach znajdziesz wszelkie informacje pozwalające doskonale wykorzystać miedziane naczynia Falk. Zajrzyj TUTAJ.

Miedziane rondle Falk
nie boją się żadnych
kuchennych wyzwań

  • ręcznie tworzone miedziane rondle
  • kultowy produkt rodzinnej marki Falk
  • 2,5 mm czystej miedzi i cienka warstwa stali wewnątrz
  • genialna dystrybucja ciepła przyspiesza gotowanie
  • naczynia do duszenia, pieczenia i serwowania
  • uchwyty z ręcznie obrabianego żeliwa
  • na kuchnie gazowe, elektryczne, ceramiczne
  • na indukcję ze specjalnym adapterem - żeliwnym, żelaznym lub stalowym

Obejrzyj film o ręcznie tworzonych
miedzianych naczyniach marki Falk,
które rozkochują od pierwszego wejrzenia

  • Ręcznie tworzone miedziane garnki i patelnie belgijskiej marki Falk podniosą prestiż Twojej kuchni. Staną się inspiracją dla Twoich kuchennych popisów. Nauczą też Twoje dzieci i wnuki rodzinnego gotowania.
  • I nie ma w tym słowa przesady, bo doskonałe miedziane garnki prowokują, by gotować lepiej, bardziej twórczo i sprawniej.
  • Poznaj luksusową odsłonę miedzianych naczyń Classic Falk z żeliwnymi uchwytami.

Żeliwny adapter marki Falk sprawi,
że Twoje naczynia będą
chętnie współpracować z indukcją

  • W naszym filmie pokażemy, jak Twoje miedziane naczynia Falk Classic będą sprawnie działać na indukcji dzięki stworzonemu przez belgijskiego producenta żeliwnemu adapterowi.
  • Masywny, żeliwny dysk (adapter) służy jako podstawa pod garnki i patelnie. Rozgrzewając się, przewodzi ogromne ilości ciepła. Nagrzewa się tak doskonale, że możesz swobodnie smażyć nawet w bardzo wysokich temperaturach. Gotowanie i duszenie staje się bajecznie proste.
  • Choć adapter stworzony jest z żeliwa, nie rysuje płyty indukcyjnej, gdyż opiera się na trzech niewielkich stopkach.

Wykorzystaj niezwykły potencjał
miedzianych rondli marki Falk,
by odkryć nowe poziomy gotowania

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

DO PIEKARNIKA

Materiał

  • bimetal - złączone ze sobą 2,5 mm pas miedzi i cienka warstwa stali
  • uchwyt - ręcznie wykańczane, naturalne żeliwo

Wymiary

  • średnica - 14 cm
  • pojemność - 0,95 litra
  • wysokość ścianek - 7,4 cm
  • długość z uchwytem - 28,5 cm
  • waga - 1,13 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Miedziane naczynia Falk
to luksusowe garnki
na całe pokolenia

  • Miedziane rondle, ręcznie tworzone przez markę Falk, nie poddadzą się czasowi ani zmiennym modom. Ty i Twoja rodzina możecie korzystać z nich przez całe życie. Nigdy się nie znudzą, a gotowanie w nich stanie się codzienną olbrzymią przyjemnością. Koniec z przymusem w kuchni.
  • Miedź jest niemal nieśmiertelna. Trwa i trwa, niezależnie od tego, czy będziesz korzystać z miedzianych naczyń sporadycznie, czy non-stop.
  • Miedziane garnki, rondle i patelnie uchodzą od zawsze za najbardziej prestiżowy sprzęt kuchenny. Kiedy w Twojej kuchni pojawią się garnki z miedzi, to ewidentny dowód na to, że chcesz gotować po mistrzowsku i bez kompromisów.
  • Nawet po całych dekadach Twoje miedziane rondle Falk mogą wyglądać, jak nowe. Jak to zrobić? Przeczytaj nasz artykuł.

Miedziane rondle Falk
są niezwykle uniwersalne -
pozwól się im zaskoczyć

Miedziane rondle Falk ze stalowym wnętrzem posłużą Ci do przyrządzania nieskończenie wielu gotowanych, duszonych, czy pieczonych potraw. Ogranicza Cię wyłącznie wyobraźnia. Szybko się przekonasz, że wystarczy zaledwie jeden miedziany garnek Falk, by w Twojej kuchni zaczęły się kulinarne cuda.

 

Miedziany rondel belgijskiej marki Falk może też trafić do piekarnika, by przygotować dla Ciebie pyszną zapiekankę, czy pieczeń. Możesz w nim upiec domowy chleb, pasztet, czy nawet ciasto. Dzięki właściwościom miedzi serwowanie gorących potraw wprost na stół jest czystą przyjemnością. Nie musicie spieszyć się z jedzeniem, bo rondel z miedzi będzie przez bardzo długi czas czuwał nad ciepłem potrawy.

Falk i jego unikatowy wynalazek -
bimetal, czyli miedź i stal,
które tworzą jedność

  • Belgijska rodzinna firma Falk, która już od 3 pokoleń ręcznie tworzy luksusowe, miedziane naczynia, obmyśliła własną metodę łączenia czystej miedzi i stali. Bo musisz wiedzieć, że naczynia Falk spełniają surowe dyrektywy - potrawy mogą być gotowane w miedzi, ale nie mogą się z nią stykać. Dlatego w każdym garnku, rondlu, czy patelni Falk znajdziesz kwasoodporną stal szlachetną, która, po wygrzaniu, zyskuje właściwości zbliżone do powłok nieprzywierających.
  • Falk stworzył fenomenalne rozwiązanie. Korzystając, m.in., z XVII- i XVIII-wiecznych maszyn i najnowszych technologii obróbki stali, łączy ze sobą miedź i stal pod naciskiem 850 ton na centymetr kwadratowy.
  • Tak powstaje bimetal, czyli wynalazek marki Falk - tu atomy miedzi i stali przenikają się, tworząc niemal niezniszczalny materiał. Dlatego Twoje rondle Falk Classic z żeliwnymi uchwytami przetrwają przez całe pokolenia.

Majestatyczne uchwyty
miedzianych rondli Falk Classic,
czyli oldschool’owa doskonałość

  • Żeliwne, ręcznie szlifowane i pasowane uchwyty miedzianych naczyń nadają kolekcji Falk Classic z niczym nieporównywalnej magii. Piękne, gładkie, doskonale leżące w dłoni uchwyty z naturalnego żeliwa czarują masą i potęgą. Nadają rondlom Falk niezwykłego, nieco przaśnego charakteru.
  • Musisz jednak pamiętać, że uchwyty z naturalnego żeliwa nagrzewają się w trakcie gotowania, duszenia oraz, oczywiście, pieczenia w piekarniku. Dlatego zawsze używaj rękawic kuchennych. Ale z racji faktu, że żeliwne uchwyty są prawdziwą ozdobą rondli Falk, można im wybaczyć to, że się nagrzewają.

Specjalista podpowiada,
jak przygotować do użycia
i jak dbać o miedziane rondle Falk

MOŻESZ STOSOWAĆ
STALOWE UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE SZORUJ
MIEDZIANYCH POWIERZCHNI

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Nowy miedziany rondel Falk wymaga wygrzania z olejem - postaw go na kuchence, wlej szklankę oleju i przez minutę wygrzewaj w 180 stopniach. Kiedy naczynie wystygnie, wylej olej i wytrzyj je.
  • Do konserwacji miedzianego rondla, który pokryje się z czasem patyną, używaj gąbki Scotch Brite, którą dostaniesz od nas w prezencie. Możesz także wykorzystać delikatne gąbki i preparaty do czyszczenia miedzi lub naturalne szare mydło.
  • Nie szoruj naczyń Falk ostrymi zmywakami i drucikami.
  • Miedź nagrzewa się błyskawicznie i genialnie przewodzi ciepło, stąd gotuj na mniejszych mocach palnika. Nie używaj funkcji Boost (czyli szybkiego nagrzewania).
  • Luksusowych rondli Falk nigdy nie myj w zmywarce, a zawsze ręcznie. Nie wstawiaj ich do lodówki.
  • Pamiętaj, że żeliwne uchwyty miedzianych rondli z kolekcji Classic nagrzewają się, dlatego używaj rękawic lub ściereczek.
  • Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule.

Poznaj żeliwny adapter Falk,
który pozwoli Twoim naczyniom
działać na indukcji